Najbolji recept za palačinke – ikada!

By  |  142 Comments

Da li vam ovo zvuči prepotentno? Shvatićete da nije kada probate palačinke po ovom receptu! Znate da se retko bavimo nečim što nema direktno veze sa lepotom i kozmetikom. Ali kada je nešto tako dobro, uvek ćemo ga podeliti sa vama! Kao ovaj recept za palačinke.

Pravite palačinke po receptu

Ako ste i vi pravili palačinke po „stavi sastojke otprilike“ savetu mame, bake, tetke, svekrve…a one nisu bile baš kao njihove, to je zato što one imaju dovoljno iskustva da otprilike zaista može da funkcioniše. Meni nikad nije. Nekad su žilave, nekad se loše peku, nekad nisu baš ukusne… Dakle, recept sa tačnim merama, sve izmerite i palačinke će vam biti bolje od svih koje ste do sada probale. Časna reč! Meni jesu. Potvrdili – svi koji su ih probali!

Recept, kažu, a pitanje je da li je istina, potiče iz Bazara od pre 30 godina. Pitanje je da li je ovo originalni recepat, ali svakako je savršen. Testo ni gusto ni retko, a peče se savršeno.

Za super palačinke vam je potrebno:

*250gr brašna
*1/2l mleka
*1/4l kisele vode
*3 jaja
*2 supene kašike ulja
*malo soli.

Ništa ne dodajte, ništa ne oduzimajte!

Top savet:

Kada umutite testo, ostvaite ga da odstoji 15-ak minuta, palačinke će se lepše peći (mamina tajna)!

Jedini problem sa ovim receptom je što ćete nećete moći da napečete toliko palačinki koliko će vaši ukućani biti u stanju da pojedu.

palacinke

palacinke

142 Comments

  1. Mina

    16.05.2014. at 15:34

    Previse je retka smesa, mislim da u to treba da ide vise brasna, ili manje mleka-vode. Provereno kazem.

    • GospodjicaJ

      16.05.2014. at 19:15

      Draga Mina,

      Isprobano mnogo puta, savršene palačinke 🙂

      • Alex

        26.07.2020. at 14:54

        Pravim godinama palačinke po ovom receptu i savršene su. Ovaj recept mi je poslala drugarica i takođe sam bila skeptična, jer je smesa bila retka, međutim uverila sam se da su ovako napravljene palačinke mekane i sledećeg dana, uvek tanke i brzo se peku. Potreban je samo teflonski tiganj.

    • probao

      23.05.2014. at 21:52

      totalno si u pravu MINA.

    • Smiljenka

      19.01.2018. at 17:47

      Bas tako .

  2. CoMy

    18.05.2014. at 15:51

    koliko kisele vode 1/4 flaše od 2l ili one male flašice

  3. miss A

    22.05.2014. at 16:52

    sto redja smesa to bolje palacinke! 🙂

  4. Ljubitelj Palacinki

    23.05.2014. at 06:09

    Mozda ovo moze da bude dobro, ali siguran sam da nije nista posebno. Ako hocete da imate dobru ili vise smese treba samo da imate osecaj, i da vam na kraju ne bude ni previse retka a ni gusta. 🙂 Mislim da svi znaju da ako je previse retka treba dodati brasna, a ako je gusta sipati mleka(vode je dosta 2-3dl), dve supene kasine ulja moze, malo soli , jaja u zavisnosti od kolicine , za manju kolicinu moze i 2 jajeta i moja preporuka svima da se doda secera, slobodno 2-3 kasikice…. 😀 Ovo da stoji 15 min se u potpunosti slazem…:) GospodjicaJ kada bi Vi probali moje palacinke zaboravili bi ovaj recept, ali opet kazem sve je u osecaju.. 😀

    • GospodjicaJ

      23.05.2014. at 11:32

      🙂

    • Mira

      01.02.2016. at 17:11

      Bravo Ljubitelj Palacinki, slazem se potpuno, smjesa je prerijetka, jedno jaje manje, 1 dl mleka manje.
      Secer ne stavljam.

  5. probao

    23.05.2014. at 21:49

    Ne da ste pogresili sa merama , nego ste totalno negde OMANULI I TO DEBELO, ja sam vbeceras probao da po vasim upustvima napravim -SUPER PALACINKE- ali to je daleko od super palacinke, smesa je retka i nema sanse da se ispecu, non stop se lepe za teflon i jednostavno negde je velika greska, bez obzira , molim vas da vec ako ostavljate tako jake naslove , molim vas da pre toga ga isprobate, pa tek onda st6avite na sajt. pozzz i malo iskusnije u buduce!!!!!!!!!!

    • GospodjicaJ

      24.05.2014. at 09:29

      Postovani,

      GARANTUJEMO da je ovaj recept bas kako treba. Tacnije, GARNTUJEMO da su ovo najbolje palacinke koje smo ikada pravili ali i probali. ISPROBANO 100PUTA! Zene uglavnom sve prave otprilike, pa ima suvise testa i zilavo je. Ove su savrsene! I savrseno, bas savrseno se peku. Zasto Vama nisu tako ispale…Mozda ipak niste napravili bas sve tacno po receptu, nema drugog objasnjena 🙂

      P.S. Na Facebook-u je jedna citateljka ostavila komentar da je cak stavila maslinovo ulje i crno brsno i da su palacinke bile savrsene.

      • Velli

        28.11.2017. at 16:54

        Riprovano više puta! Savršene!

      • Luka

        17.05.2018. at 01:35

        Slažem se isto sam pratio recept doslovno uz vagu i mericu i retkoooo.
        Dodao sam brašna i napravio srednje ni gustu ni retku. Ispalo je ok.

    • Mirjana

      06.12.2015. at 00:21

      Bez velikog iskustva u pravljenju palacinki, a radoznala zbog oprecnih komentara, sada u 23h, sam napravila pola preporucene mere. (2 jajeta, ne moze 1.5).U zivotu nisam pojela bolje palacinke.Moj sin je odusevljen. Tope se u ustima. Kome se lepe ne valja tiganj, a i prva se malo lepi dok se tiganj zagreje. Hvala ti gospodjice J.

  6. Ben 10

    26.05.2014. at 07:18

    Kojim redosledom stavljate sastojke? Koje brasno koristite (tip 400, tip 500…)? Koliko dugo smesu mutite? Sve je to jako bitno…

    • GospodjicaJ

      26.05.2014. at 10:24

      Postovani,

      Sastojke stavljam kako stignem :), bas uvek tako. Brasno koje mi je pri ruci, mada mislim cesce meko (Neko tvrdi da obavezno ide ostro brasno, neko meko, neko stavlja pola-pola). Mutim jako kratko, samo da nema grudvica. I uvek, ali bas uvek ispadnu fantasticne. A da bi se lepo i pekle, ostavim testo da odstoji 🙂

  7. chibi

    30.05.2014. at 21:08

    o da je to nesto novo ta spremam paacine ceo zivot

  8. Marigold

    30.07.2014. at 05:17

    Nisam isprobala recept ali meni uvek ispadnu dobro jer sve rucno mutim, ne stavljam sve sastojke odjednom vec dodajem malo po malo…i stavljam i malo soli i secera, kao i sirceta. Kad testo malo odstoji uvek bude savrseno! 🙂

  9. zoka

    01.08.2014. at 21:12

    Ali stvarno …najjbolji…

  10. IvAna

    13.08.2014. at 17:59

    Provereno. Najbolji recpt za palacinke ikada (a mnoge sam isprpbala) 🙂 Njammmiii. Hvala.

  11. Alex

    18.08.2014. at 18:39

    smjesa je prerijetka
    ja sam isla raditi duplu smjesu, stavila 6 jaja, 500 gr brasna, 500 ml mineralne, sol, 4 žlice ulja i mlijeka samo 500 ml i s tom količinom mi je rijetko, a trebala bih, po receptu, staviti cijelu litru

  12. Alex

    18.08.2014. at 23:20

    nisam zadovoljna, previše se osjeti okus jaja, 6 jaja je puno previše za 500 gr brašna
    trebala sam jos dodati 250 gr brašna i 1/2 l mlijeka i onda bi bilo ok

    • GospodjicaJ

      19.08.2014. at 17:51

      Draga Alex, to je vec stvar ukusa. Nama su se palacinke po tom receptu jako dopale, zato smo odlucili i da ga objavimo, inace recepte na portalu nemamo 🙂

  13. Alex

    20.08.2014. at 16:16

    Ok, stvar ukusa, netko voli da su palacinke jajaste, okus kao da jedem tanke omlete punjene pekmezom
    Ali omjer nije dobar, napisala sam da sam u duplu smjesu stavila 1/2 l mlijeka, i bila je smjesa rijetka, a po receptu je trebala cijela litra

    • GospodjicaJ

      21.08.2014. at 11:19

      Draga Alex,

      Smesa jeste redja nego sto je vecina zena navikla, ali nama i brojnim citaocima su ove palacinke bozanstvene. Vi ste izmenili mere kako Vama odgovara i drago nam je da imamo i tu alternativu 🙂

  14. nata

    07.09.2014. at 23:01

    Wow bolje da se zovu najgori recept za palacinke. Veomaaa rijetko i nemoguce da se prze jer se lijepe za tavu. Morali smo dodati vise brasna i sada su samo ok makar se ne lijepe. Ne bih preporucila..

    • GospodjicaJ

      07.09.2014. at 23:18

      Draga Nato, ako u ovaj recept dodate vise brasna nego sto pise, palacinke ce Vam biti zilave. Provereno 🙂

  15. Adnan

    05.10.2014. at 21:46

    Odličan recept samo se držite tačno uputa i palačinci su odlični.

  16. Mara

    07.10.2014. at 14:43

    Konacno,palacinke po mom ukusu. Jeste testo drugacije teksture nego sto su nas mame/bake navikle ali su bas kako treba. Hvala nas receptu za nas koji ne funkcionisemo na nivou odokativno i po osecaju. Pozdrav!

  17. dragana

    03.11.2014. at 20:14

    palacinke su savrsene! nikad bolje nisam napravila ☺

  18. tamara

    27.11.2014. at 16:07

    Stavile smo samo 2 jaja i koristile kokosovo ulje. Ispale su SAVRŠENE. Bile su toliko ukusne da nismo mogle da ih se najedemo.

  19. nezgodni

    06.12.2014. at 11:48

    Prvi put spremam palacinke,ako ne budu dobre morace neka od vas domacica da svrati do menemda mi objasni.

  20. Nezavisna

    08.12.2014. at 14:27

    Hahahha ja ne znam sta one ovde „garantuju“ palacinke su cista propast kao sto su vec drugi rekli.

  21. Nezavisna

    08.12.2014. at 14:29

    Plus sto je smesno da doticne komentarisu sa drugim imenima I hvale same sebe hhahaha begajte bre

  22. mirna

    29.12.2014. at 20:25

    Wow fuj su, dragi ljudi nemojte dzaba da trosite sastojke recept ne valja nista. Ne znam koliko je ovaj sajt platio da ga promoisu na FB stalno, ali vjerujte mi bolje da ne pokusavate ovo da pravite. Meni ubjedljivo najbolji recept na

    • GospodjicaJ

      30.12.2014. at 11:48

      Draga Mirna,

      Zao nam je sto imate takvo misljenje. Nama su palacinke odlicne i nikome nista nismo platili, vec smo zeleli da podelimo sa citateljkama recept koji se nama dopao 🙂
      Link je ujklonjen jer nije dozvoljeno postavljati linkove bez nase dozvole.

      Pozdrav 🙂

    • Alex

      04.07.2016. at 13:32

      Svoje prve palacinke u zivotu sam po ovom receptu napravio bez po muke i nista nije poslo naopako. Oni koji se bune da im se lepe za tiganj preporuka je da koriste tiganj za palacinke a ne onaj teflonski u kojem prze sebi slaninu za dorucak i nece imati problema. Pozz

  23. vise vrsta

    31.12.2014. at 19:08

    mali milion vrsta palacinki pocevsi od onih sto krecu sa jednim jajetom itd. ugl babski recept bio i ostao na listar kisele vode (ako stavite mleko onda malo vise) ide oko 500gr brasna i 4-5 jaja. bio i ostao najprostiji najmeksi najbolji. pozdrav domacice moje koje ni palacinke ne umete da spremite.

  24. Pingback: Najčitanije na portalu Lepotica.rs u 2014. godini! | Lepotica.rs

  25. Ana

    07.01.2015. at 13:31

    Bez vanilinog secera palacinke nisu palacinke 😉

  26. MiM

    23.01.2015. at 22:24

    Čitam ove komentare i nisam se mogla suzdržati da nešto ne napišem… Svatko tko je ikada pekao palačinke zna da dodavanjem brašna one postanu tvrđe, dodavanjem mlijeka žilavije, a dodavanjem vode mekše. Inače pravim palačinke sa sličnim omjerima ali aromatičnije (vanilin šećer, korica narandže, rum isl) ali evo moj suprug je odlučio iznenaditi svoju trudnicu i upravo ispekao palačinke prvi put u životu, recept je sam potražio na internetu. Nije teško zaključiti – palačinke po ovom receptu ispadnu savršene ako imate PRAVU TAVU za palačinke (ja imam tefalovu) – mekane su i pjenaste, ništa se ne lijepi. O ukusima se može raspravljati u nedogled ali teksturom su ove palačinke fantastične 😉 Pozdrav

  27. PavkeSRV

    09.02.2015. at 11:30

    Ljudi,samo gledam ovaj recept i cudim se.
    Kuvar sam po profesiji i pekar,mogu da budem i apptekar samo da zavrsim kursxD
    Nisam ni probao recept niti cu,ovo je katastrofa retka smesa za palacinke zbog cega ne moze ni meka da bude ,osim ako se me ostavi polu ziva i ivice ce yvek da budu nagorele i cvrsce.
    Zlatno pravilo palacinki:ako pravite sa 500 grama brasna mora da bude litar tecnosti i tu nema price.
    Za testo za hleba je obrnuto:kilo brasna pola litra vode i to je to!
    Isprobajte

    • GospodjicaJ

      09.02.2015. at 11:56

      Dragi PavkeSRV,

      Probajte recept bez obzira na svoje iskustvo 😉
      A mi cemo porbati Vas 🙂

  28. zozonce

    15.02.2015. at 22:06

    sjajan recept,isproban veceras,delimano tiganj i uzivajte

  29. Danijela

    10.03.2015. at 18:41

    prvi put ispale super…svaki naredni tvrde…..sta li gresimo?????

  30. dragana

    05.04.2015. at 18:54

    savršene su! masa jeste malo ređa, ali su palačinke izvrsne. ja ovaj put nisam mala gaziranu pa sam stavila 200ml vode sa česme 🙂

  31. Milena

    30.05.2015. at 17:39

    Postovana.
    Molim vas da obrisete ovaj recept sa stranice jer ovo je samo gubitak mleka, brasna i jaja.
    Ljudi, nadjite neki drugi recept, ovo je ocigledno neka šala i nemojte bezveze trositi namirnice.

    • GospodjicaJ

      06.06.2015. at 11:51

      Draga Milena,

      Da li ste probali recept? Mnogima se dopada već decenijama, zato smo ga objavili 🙂

    • Mimi

      16.10.2015. at 22:10

      Palačinke su odlične, otkad sam probala ovaj recept, ne menjam ga. Dodam i kesicu vanilin šećera. Sestrić kaže da tetka pravi najbolje palačinke. 🙂

    • Katarina

      16.11.2016. at 11:15

      Ne razumem zašto bi nekom propali sastojci, ako baš ne ide i ako vam je preretko uvek se može dodati brašna!Ja ću da probam!

  32. dejan

    24.06.2015. at 18:04

    ja sad umutio pa cu da probam valjda ce biti dobre javljam

  33. dejan

    24.06.2015. at 19:56

    Samo da razuverim sve one sa negativnim komentarima palacinke su super upravo ih ispekao i sve pojedene svaka cast za recept

  34. LadyJ

    26.07.2015. at 01:33

    Evo jednog iskrenog posta koji sigurno nije placen a dolazi od osobe koja je juce prvi put videla ovaj sajt, trazeci brzi recep za palacinke. Iako znam da ih pravim, kao i princes krofne nekada mi palacinke ispadnu super a nekad katastrofa.Kako su mi dosli iznenada gosti potrazila sam nek recept online kako ne bih opet napravila katastrofu…Krenula sledecim redosledom brasno pa jaja i napravim glupost i naglo sipam svu kolicinu mleka i napravno napravim grudvice, morala sam da dodam jos malo brasna i zatim nastavila sa jos 250 ml vode. Nisam htela da sipam svu vodu misleci da ce biti previse retke, nakon prve dodala sam sve i bilo je sper. Moj savet svima : krenite sa brasnom,jajima i uljem, zatim zaista POLAKO dodajte mleko, pa zatim vodu… ( uvek mozete da se odlucite za manje vode ). Sve u svemu meni je ovaj recept bio sasvim ok i pored toga sto sam svojom greskom morala da menjam mere …

    • GospodjicaJ

      26.07.2015. at 18:20

      Draga LadyJ, hvala na komentaru 🙂

      Mi se ne bavimo kupovinom lajkova i brisanjem komentara koji nam se ne dopadaju. Svako ima pravo na svoje misljenje a recepti su uglavnom stvar ukusa 🙂

  35. Gusterica

    07.09.2015. at 17:53

    Kad sam sve smutila delovalo mi je jako retko. Sve sam tacno stavila kako je navedeno u receptu samo sto sam jaja odvojila i posebno ulupala belanjak i zatim ga umesala kasikom u glavnu smesu. Bilo je neverovatno dobro, ispala je gusta pena. Ispeklo se jako brzo a palacinke su za umreti. 🙂 🙂

  36. Danijel R

    21.12.2015. at 19:56

    Draga…a sa 4 jajeta….da dodam svega jos po 100g i 100m…hvaaala…cekam odgovor

    • GospodjicaJ

      22.12.2015. at 23:51

      Izvinjavamo se zbog kasnog odgovora 🙂

      Na 4 jaja, mere su sledece:
      333 gr brasna
      0,66l mleka
      0,33l kisele vode
      2,5 kasike ulja
      malo soli

      Pozdrav 🙂

  37. lepi

    04.01.2016. at 13:51

    Hvala puno za recept,perfektno.

    Najbolji recept ikada.

    Moj savjet je jos da palacinke filujete eurokremom i stavite bananu ,necete se pokjati 😀

    • GospodjicaJ

      05.01.2016. at 11:18

      Hvala 🙂

    • jaska

      27.02.2016. at 13:38

      Nemoj zezat da s bananama valja 😛 valja li s nutelom 😛

      • Jaca

        25.01.2020. at 16:36

        Evo, upravo sam napravila te famozne palačinke, tačno po meri. Zaista su fantastične, brzo se peku, ne treba dodatnog ulja, a tiganj mora biti kvalitetan, ja imam Tefal. Jako je bitno da testo odstoji 15 minuta, tek tada se oseti pod kutlačom koliko je brašno upilo tečnost. Ja sam čak na polovini pečenja dodala malo mineralne vode jer mi je testo izgledalo nešto gušće. To i nije toliko bitno. Sve u svemu, recept je zaista izvanredan, a palačinke su prosto svilene na dodir, meke i veoma ukusne. Hvala za ovaj recept.

        • J.D.

          11.03.2020. at 20:21

          Drago nam je da ste zadovoljni receptom. To nam je najveće zadovoljstvo. Lep pozdrav 🙂

  38. DANIJELA

    11.01.2016. at 14:08

    Draga Gospodjice J palacinke sam pravila po vasem receptu vec cetiri puta i moram da kazem da su stvarno ukusne i mekane, jedinu manu koju sam uocila je da mi za ove palacinke treba mnogo vise vremena nego za one „normalne“.Razlog tome je sto ove palacinke moraju da se prevrcu lopaticom a ne kako sam ja navikla bacajuci ih uvis, moraju da budu malo deblje od onih na koje smo uglavnom navikli. U svakom slucaju hvala na receptu palacinke su super i nije mi jasno samo otkud toliko negativnih komentara, potrebno je samo malo vise vremena i strpljenja i svako ce ih napraviti!

  39. Anita

    19.01.2016. at 14:21

    Svima,koji se ne slazu sa receptom,neka menjaju tiganj,ali onaj original samo za palacinke(vrlo niski-2cm)-ja vec par godina koristim Tefal,i nikad se ne uvati!!! Probala sam mnogo recepta,danas smo stavili duplu meru,jedino kisele vode malo manje-i super su!! Moja deca su najbolji kriticari,i ako su zadovoljni,onda znam da je recept dobar. A onaj,kome je steta potrositi mnogo jaja itoliko vise mleka,taj se zali da ne valjaju!! Super su!

  40. Mirjana

    12.03.2016. at 03:18

    Grozne su nemojte bzvz trositi sastojke ne lice na palacinke uopste

    • Sanela

      29.03.2016. at 23:10

      Savrsene su……Ja kad sam pravila palacinke uvek su bile zilave dok nisam isprobala ovaj recep i odusevila sam se nikad bolje palacinke svi odusevljeni… Hvala na predivnom receptu najbolji do sada ??

  41. Dragana

    18.08.2016. at 17:43

    Ovo su najsavršenije palačinke koje sam ikad probala! Ranije nisam htela da ih pravim, jer nisam umela da napravim smesu, ali ovaj recept je savršen! Dođe mi da svaki dan pravim palačinke. Recept sam već podelila sa onima koji nisu umeli, kao ni ja, sa naprave smesu.

  42. Tanja domacica

    09.10.2016. at 16:01

    Evo jedno potpuno iskreno iskustvo: Nabavila sam aparat za pecenje palacinki ali kako mi svaki put (po receptu odokativno) palacinke ispadnu ili tvrde ili zilave, resih da potrazim na netu najbolji recept za palacinke i prvo sto mi je izaslo jeste ovaj recept. Procitam ja, deluje malo nelogicno, previse retko… Procitam komentare, po kojima vidim da su misljenja podeljena i resim da i ja isprobam, pa da vidim ko je u pravu 🙂 Jos uvek pecem palacinke, ali sam morala odmah da ostavim komentar jer sam iskreno odusevljena. Nikada mi palacinke nisu bile ovako mekane i ukusne. Puno hvala na odlicnom receptu 🙂

    • GospodjicaJ

      13.10.2016. at 13:23

      Draga Tanja,

      Puno Vam hvala na komentaru 🙂
      Tako je, recept deluje kao da nesto nije u redu, ali ko god odluci da proba i napravi palacinke, odusevi se 🙂

      Puno pozdrava

  43. Gile

    03.11.2016. at 11:00

    jebote komentarisete ko da kucu pravite….z e n e

  44. Katarina

    16.11.2016. at 13:09

    Predivne su ali treba imati odličan tiganj! Probala sam sa običnim i samo se zalepilo ali moj Circulon nije imao problema! Hvala za recept..

  45. Nikica

    20.11.2016. at 12:36

    20..godina spremam palacinke…recept je savrsen!
    Kad ostanes u utisku da moras da ostavis komentar..
    Hvala 😉

  46. Brigita

    06.12.2016. at 09:17

    Sinoć tražim super smjesu zapalacinke…vidim ovaj recept i zamutila sve kako piše Al nekako mi smjesa kao prerjetka… Računam neću ništa dodavati i uđem u komentare… Iskreno bila sam skeptična… Dok nisam stavila prvu koja se zaljepila i nekako mi ta rijetka smjesa pjenila po tavi,,, druga palačinka kao i sve ostale za njom su ispale bozanstvene… Puno puno hvala na receptu… Zastavu pohvalu…mekane,malo hrskave… Tope se u ustima….

    • GospodjicaJ

      04.01.2017. at 15:08

      Draga Brigita,

      Hvala na komplimentu, drago nam je da Vam se dopadaju 🙂
      Vecina je skepticna dok ne proba, ali posle toga, recept postane omiljen 🙂

  47. Tea

    09.12.2016. at 20:17

    Neka ljudi pisu sta god hoce,meni je ovaj recept savrsena. Palacinke su divne i meke. Ja jos samo dodam rendanu koru limuna. Hvala na receptu.

  48. Tea

    09.12.2016. at 20:18

    *savrsen

  49. Milena

    23.01.2017. at 19:53

    Odlican recept…poslato na 5-6 adresa i svi su odusevljeni…uopste nije retko „testo“…treba da odstoji pola sata i sve bude savrseno. hvala za recept 🙂

    • GospodjicaJ

      06.03.2017. at 11:33

      Draga Milena,

      Hvala i Vama na povratnoj informaciji. Drago nam je da Vam se palačinke dopadaju 🙂

  50. Nina

    10.03.2017. at 07:55

    A koliko palacinki se moze napravitii od ove mere?

  51. V kao Kojot

    14.06.2017. at 21:38

    Nakon mnogo skepticizma, obzirom na more recepata koji se nalaze na netu, odabrah bas Vasu verziju. U zivotu nisam ispekao tako tanke i ukusne palacinke. Hvala Vam najlepse na receptu i svima bih pod obavezno stavio da probaju barem jednom, striktno i izricito po receptu.

    Srdacan pozdrav,
    V

  52. Teodora

    05.09.2017. at 13:51

    Nisam probala Vas recept, ali kao kulinarski tehnicar i kao neko ko ima iskustva u kuhinji evo jedan savet.
    Na tu kolicinu brasna nema potrebe da se stavlja 3 jaja.
    Moze manje od 2 supene kasike ulja, jer nema potrebe da budu masne. Ukoliko imate dobar tiganj, ulja skoro da ni ne treba.
    Ukoliko se prave slatke palacinke, volim da dodam malo vanilinog secera. Malo soli.
    Takodje dodam malo praska za pecivo.
    Palacinke ne pravim po meri, vec po osecaju. Najbitnije je da smesa nije ni retka, a ni previse gusta.
    Znaci svega umereno, ali eto tajna mojih palacinki je vanilin secer i malo praska za pecivo. Takodje ako sam „umetnicki raspolozena“ volim da dodam i malo kakaa, ne previse, ali tek malo da „oboji“ smesu.
    Svi koju su probali moje palacinke, kazu da bolje nisu jeli. 😀

    • GospodjicaJ

      20.09.2017. at 18:14

      Draga Teodora, probaj i ovaj recept pa nam javi kako ti se dopadaju. Veruj nam na rec, nema greske 🙂

  53. Teodora148

    16.09.2017. at 02:57

    Palacinke su savršene! Bas zato sto je tijesto malo rijedje lako ih je oblikovati dok se razliva po tiganju. Pravila sam tačno po receptu i svi su oduševljeni!

  54. Goran Nikolic

    20.09.2017. at 16:53

    Lepotice i ostale domaćice, kao i momci, evo vam jedan recept koji od malih nogu jedem i uživam a i pravim…
    Kada probate onda komentar 🙂 Veliki sam ljubitelj dobrih palačinki, a ovo je mnogo stariji recept… Ima preko 50 gidina garantovano… 🙂 Od bakeee 🙂 da se ne mučite sa receptima i sa pečenjem… 🙂

    500gr brašna (bilo koji tip)
    4 Jajeta
    Jedna ravna mala kašičica soli
    2dl ulja
    6dl vode (može i kisela)
    4dl mleka
    Preporuka je da se muti mikserom jer tako bude najbolje…
    Ostaviti da smesa stoji 30 minuta tako budu penaste…
    Tiganj treba dobro zagrejati i sipati samo malo ulja prvi put… Onda samo „štancaj“ palačinke 🙂
    Prijatno <3

    • GospodjicaJ

      20.09.2017. at 18:15

      Probacemo pa da vidimo koje su bolje 🙂

      • Kristina

        08.02.2018. at 19:28

        Sve sam stavila po meri i imam Metalac tiganj za palacinke.gore palacinke nisam probala u zivotu. Nikako se ne peku i imaju ukus kajgane. Razocarenje totalno. Nemojte vise da ih hvalite jer su uzasne.

        • GospodjicaJ

          24.03.2018. at 13:57

          Zao nam je sto niste uspeli lepo da ih ispecete, mi nikada nismo imali slican problem. Testo uvek ostavimo oko pola sata da odstoji pre pecenja. Lep pozdrav 🙂

        • L0RY

          28.06.2018. at 22:51

          Metalac tiganj nije dobar za palačinke, sećam se da nisam htela da ga kupim. Tefal je car tiganja 🙂

  55. Iva

    13.10.2017. at 21:00

    Palačinke su OČAJ!!!

    • GospodjicaJ

      15.10.2017. at 22:01

      Zaista ste ih probali? 🙂
      Uglavnom su reakcije da su palacinke preukusne ali ne dovodimo u pitanje Vas ukus, ako ste ih probali.
      Pozdrav!

      • Rada

        12.11.2017. at 20:38

        Palacinke su savrsene u pravom smislu te reci i to kaze zena koja ne voli palacinke.

      • Veki 123

        13.02.2018. at 17:03

        Draga palacinke su i vise nego dobre fantastican recept,ja ih iskljucivo pravim po tvom receptu i savrsene su❤️❤️❤️

  56. L0RY

    29.06.2018. at 10:46

    Prvo je izgledalo kao da ce biti retko. Umutila sam sve osim kisele i ostavila u frižideru preko noći. Ujutru sam dodala kiselu i umutila, pa ostavila 15min da odstoji.
    Iznenađenje! Uopšte nije bilo retko. Koristila sam 2 pacija i jedno koosije jaje. Super 🙂

  57. Osopa koja ovaj recept pravi dugo

    11.12.2018. at 08:22

    Ja sam ovaj recept pravim baš dugo. Ovo su definitivno najbolje palačinke. Prvo je bilo kao da je malo previše retko, ali su ispale savršene. Bitno je da se ne sipa sve otprilike, ja sam jednom pokušala, testo nije ličilo ni na šta. Da biste dobili onu zlatnu boju možete dodati kesicu vanilinog šećera i malo običnog. Brašno treba tip 400 meko. Ja pravim njih ovim redosledom :

    -jaja
    -šećer
    -so
    -vanilin šećer
    -ulje
    -brašno
    -kisela (može i obična) voda

    Ovo sve treba umutiti (može mikserom, ali ja mutim žicom), zatim dodati mleko. Nikako nemojte dodavati više ulja nego što je napisano, palačinke će moći da se ispeku, ali će biti katastrofa.

    Za one koji misle da je ovo teško ja ovaj recept pravim već 3 godine(inače imam 13 sada) , nisam naišla ni na jednu manu.

  58. Anja

    22.02.2019. at 15:43

    Savrsenooo, savrsen recept nikad bolje palacinke nismo jeli, dok sam pravila po mom nekom receptu uvek su bile zilave a sada kada ovaj recept imam samo po njemu pravim i moja porodica je odusevljena… Hvala mila moja na predivnom receptu ???❤❤❤❤???

  59. Bojana

    20.07.2019. at 16:13

    Prvo sam napravila smesu,tacno po ostavkama,sela da pročitam komentare..i rezultat sledeci..jeste radja smesa nego ona na koju sam navikla ali palacinke su vrhunske,mekan..Ja nemam tefal ali eto ni jedna se nije zalepila..

  60. Nemanja

    11.08.2019. at 19:40

    Danas sam ih bas napravio i uspele su, a imam 22 godine. Malo je reci da su palacinke fantasticne. Lepi vam se na tiganj jer imate sr*nje tiganj. Pre svega morate imati kvalitetan debeli teflonski tiganj bar 3,5 mm da bi vam se palacinke lepo przile. Smesa jeste retka. A kada samo pomislim da sam testo pravio gusto pa palacinke budu debele i teske. Nikada vise necu praviti odokativno palacinke. Jer je ovaj recept savrsen sto za slane palacinke sto za slatke. Brat i ja smo uzivali. Bukvalno nisam uspevao da ispecem dovoljno koliko smo ih brzo jeli. Cekao je ispred sporeta. ??
    Jedino sto jeste da sam pravio duplu smesu ali sam ipak stavio 3 jajeta jer sam se iskreno bojao da ce mi se jaja osecati kada ih budem pekao. Ali razmera mleka, vode i brasna je savrsena. Palacinke su ispale tanke, mekane, ukusne, lepo smedje i ujednacene boje kao sto moje nikada nisu ispale. Hvala vam sto ste postavili recept. Uvek ce biti pakosnih ljudi.
    ❤️

  61. Radomir

    22.08.2019. at 21:16

    Duplirao sam kolicine, shvatio da mi fali kisele pa dopunio obicnom vodom.
    Upravo ih pecem.
    Zao mi je sto ne mogu ostaviti sliku, zato sto ovo jako lepo izgleda.

  62. Radomir

    22.08.2019. at 21:20

    NAPOMENA!!! kojoj je mesto u tekstu.
    Tiganj treba u sitnoj meri nauljivati iako je ulje vec stavljano u smesu.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!