7 večernjih rituala za blistavu i lepu kosu

rituali za lepu kosu

Svi smo čuli o benefitima beauty sna, koji nam ujutru daje zdraviju kožu, svetliji ten i manje tamne kolutove oko očiju. Ali, da li ste znale da beauty san možete primeniti i na kosu? Zato vam u nastavku otkrivamo nekoliko hair noćnih rituala, koji rade za vašu kosu dok spavate. Usvojite barem jedan kao naviku, a kosa će vam biti zahvalna!

Usvojite ove večernje rituale nege kose

Ritual #1: Nanesite masku na kosu i prespavajte

Iskoristite noć kako biste natopili kosu hranljivom hidratantnom maskom koju ćete ostavit preko noći. Na ovaj način, daćete proizvodu mnogo više vremena da deluje, a samim tim će i rezultati biti fenomenalni. Dakle, operite kosu, osušite je delimično i nanesite hidratantnu masku. Potom, upletite kosu u pletenicu ili zakačite u pundju. Ekstra savet: koristite staru jastučnicu, za koju vam neće biti žao da je uprljate od maske.

Povezano: Dermatolozi savetuju – Evo kako se ispravno koristi maska za kosu!

rituali za lepu kosu

Ritual #2: Spavajte na satenskoj ili svilenoj jastučnici

Iako zvuči kao bespotrebni luksuz, spavanje na svilenoj ili satenskoj jastičnici može učiniti mnogo toga za vašu kosu. Ne samo da daju divan osećaj kada legnete na njih, već su izuzetno mekane i nežne prema kosi. Spavanje na pamučnoj jastučnici dovodi do statičkog elektriciteta i trenja, što u konačnici oštećuje dlaku.

Ritual #3: Nanesite ulje ili serum

Pružite kosi dubinsku negu tako što ćete natopiti dužinu, a posebno krajeve uljem ili serumom za kosu. Ostavite ih da deluju cele noći, a potom ujutru operite kosu. Primetićete razliku već posle prvog “rituala”. Za ovo posebno preporučujemo kokosovo ulje.

Naša preporuka je MoroccanOil Argan Oil Treatment, koji je idealan da se koristi i kao noćni tretman.

morocanoil

Povezano: Kako da odaberete ulje za kosu prema tipu dlake?

rituali za lepu kosu

Ritual #4: Koristite ovlaživač vazduha

Zbog centralnog grejanja, vazduh u našim domovima je često previše suv, što je otežavajuća okolnosti posebno za kožu i kosu. Ako patite od pucanja i suve kose, razmislite o tome da uložite u ovlaživač vazduha koji ćete paliti noću, kako bi regulisao nivo vlage u vazduhu.

Ritual #5: Spavajte sa pletenicom

Pletenica uveče – talasi u kosi ujutru! Osim što daje idealnu ležernu frizuru, pletenica je sjajan način da dugu kosu zaštite od petljanja, lomljenja i trenja tokom noći. Samo zamislite šta vaša kosa pretrpi tokom jedne prosečne noći: okretanje, trljanje glave i čupanje!

rituali za lepu kosu

Ritual #6: Spavajte sa kapicom

Ako pokušavate da zaštitite isfeniranu kosu dok spavate, razmislite o tome da nosite kapicu za spavanje. Ovo može zvuči staromodno, ali kapice zaista štite vašu kosu tokom noći. Ako je nemate – umotajte kosu u svilenu maramu za potpuno sličan efekat!

Ritual #7: Dobro osušite kosu pre spavanja

Spavanje sa mokrom kosom je ne samo neudobno, već i nezdravo za vašu kosu. Kosa je najranjivija kada je mokra, zato trljanje vlažnih pramenova o jastučnicu ne zvuči kao dobra ideja. Ako nemate vremena ili energije da isfenirate kosu pre spavanja, utapkajte je dobro mekanom pamučnom majicom umesto peškirom.

Pročitajte još i: Večernja nega kože – pripremite je za beauty sleep

error: Content is protected !!