Večernja nega kože: Pripremite je za beauty sleep!

večernja nega kože

Ovaj scenario nam je i previše poznat: dolazimo umorne sa posla ili izlaska, i sve što želimo je da se što pre uvučemo u krevet! Ali – pre toga je obavezna večernja nega kože, naravno, ako brinete i volite svoju kožu. Tokom noći koža mnogo bolje upija nutrijente iz proizvode koje nanesete na nju, zato je večernja nega izuzetna važna! U nastavku pročitajte sve trikove za pravilnu večernju negu kože.

Šta koža radi noću?

Noć je izuzetno važan period tokom kojeg se ćelije kože samo-regenerišu: tokom noći nema zagađivača niti UV zračenja, te se ona ne oštećuje, a dodatno, prozvodi za negu se mnogo bolje upijaju. Koža tokom noći može mnogo bolje da “diše”, jer ne nosite šminku. Najjači period samoobnavljanja kože je između 23h i 04 h noću – zato je poželjno da tada zaista spavamo. Ništa ne može koži da nadoknadi njen prirodni noći proces samo-obnavljanja kao dobar san!

večernja nega kože

Pravilna večernja nega kože

Korak #1: Duplo čišćenje

Kako smo tokom dana bili izloženi UV zračenju, česticama zagađenja, kao i nošenju šminke i SPF kreme, koži je potrebno veoma temeljno čišćenje, koje će izvući iz pora i poslednju trunku. Zato predlažemo korejski metod duplog čišćenja: najpre uljem za skidanje šminke rastopite šminku i SPF filtere, a potom se umijete klasičnim gelom ili penom za umivanje.

Korak #2: Toniranje

Sledeći korak je važan, jer nakon duplog čišćenja, koža ostaje poremećene pH vrednosti. Zato je treba izbalansirati kvalitetnim hidrirajućim tonikom. Ako imate problema sa mašćenjem kože, proširenim porama ili nepravilnim teksturom kože, onda savetujemo da koristite tonik na bazi voćnih kiselina. Posle ovog tonika treba da sačekate barem 30 minuta pre nanošenje sledećeg koraka, kako bi kiseline mogle da deluju.

Povezano: Jutarnja i večernja nega lica – ista ili različita?

večernja nega kože

Korak #3: Ciljani tretman

Ovo je korak tokom kojeg možete da negu kože prilagodite njenim trenutnim potrebama. Ovde dolaze u upotrebu hidratantni serumi, ili serumi na bazi retinola, vitamina C, niacinamida ili drugih aktivnih sastojaka, u zavisnosti šta je vašoj koži potrebno. Noć je idealno vreme da koristite sve one fotosenzitivne tretmane poput voćnih kiselina i retinola. Možete svako veče rotirati drugi serum, i tako koži ponuditi koktel sastojaka tokom nedelje.

Naša preporuka je anti-age nega u vidu seruma sa retinolom, poput Skinology RETINOL seruma za lice:

retinol

Korak #4: Okoloočna nega

Ovaj korak ne smemo preskočiti – okoloočna zona je mnogo pretrpela tokom dana: šminkanje, treptanje, trljanje očiju, skidanje šminke… Zato ga moramo iznegovati kvalitetnim hidrirajućim antiridom. Nežno utapkajte antirid domalim prstom za najnežnije razvlačenje kože.

večernja nega kože

Korak #5: Njeno veličanstvo – noćna krema

Verovatno niste znale, ali noćnu kremu treba nanosite najkasnije sat ili dva pre spavanja, kako bi imala vremena da se upije. U suprotnom, ako je nanesete tik pred krevet, postoji rizik da ćete se ujutru probuditi natečenog lica, sa kesicama ispod očiju.

Noćna krema treba da sadrži regenerativne sastojke poput retinola, peptida, hijaluronske kiseline, vitamina i prirodnih ulja. Noćna krema ne sme da bude masna i teška, jer ćete se buditi natečeni, a postoji rizik daće vam zapušiti pore tokom noći.

Mi vam preporučujemo Skinology Hidrantnu kremu, idealne teksture za noćnu negu:

nocn akrema
Pročitajte još i: Pravilna nega lica – dnevni, nedeljni i mesečni rituali

error: Content is protected !!