25 trikova za ukrašavanje uskršnjih jaja koji će vas oduševiti!

ukrašavanje uskršnjih jaja

Kako bi ukrašavanje jaja za Uskrs bilo zabavno i šareno – ove godine preskočite klasično bojenje jaja u jednu boju. Poigrajte se sa DIY ideajama, i obećavamo da ćete imati jaja o kojima će se nadaleko pričati. U nastavku pogledajte čak 25 ideja za najlepša šarena uskršnja jaja i pustite mašti na volju!

Farbanje jaja uz pomoć povrća, pene za brijanje i vrućeg lepka? Ovo su ideje za “uradi sama” kreativna uskršnja jaja koje će vas oduševiti!

Ukršavanje uskršnjih jaja: 25 TOP ideja

#1: Prugasta jaja

Zalepite samolepljivu traku oko jajeta, ostavljajući prazan prostor između. Potopite jaje u boju. Držite ga u boji nekoliko minuta. Ponovite sa različitim oblicima i bojama, za prelepa prugasta jaja!

#2: Jaja sa listovima biljaka

Naberite listiće u različitim oblicima. Naslonite listić na jaje i umotajte ga u najlon čarapu. Vežite je i potopite u prirodnu boju za jaja na 5-6 sati. Kada ivadite jaje će imati prelep otisak u obliku lista.

#3: Emoji jaja

Za žuta emoji jaja, pomešajte boju za jaja sa vodom u činiji. Potopite bela skuvana jaja u nju. Kada se jaje ofarbalo, izvadite ga i markerima u boji nacrtajte vaš omiljeni emoji!

#4: Galaxy jaja

Obojite jaja u tamno plavu boju. Potom sunđerom utapkavajte različite boje svemira: crnu, ljubičastu, plavu, crvenu. Na kraju, dovršite efekat zvezda, tako što ćete starom četkicom za zube isprskate belu boju po jajetu.

Povezano: Kako da brzo i bez muke ukrasite uskršnja jaja?

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 1, 2, 3, 4

#5: Dekorisanje pištoljem za lepak

Iscrajte različite oblike po jajetu pištoljem za lepak. Potopite jaje u boju. Posle 15-30 minuta izvadite jaje, i odlepit elepoak, kako biste otkrili prelepe ornamente. (ova jaja nisu za jelo).

#6: Farbanje penom za brijanje

Napunite pleh penom za brijanje. Koristeći pipetu, nakapajte različite boje za sjaja svuda po plehu, i izmešajte ih čačkalicom. Uvaljajte jaja u penu. Potom iz izvadite, operite penu, a prelepa melirana boja će ostati. (ova jaja nisu za jelo).

#7: Napukla jaja

Razbijte koru na nekoliko mesta kuvanim jajima, potopite ih činiju sa prirodnim bojom i vodom, kako bi se ofarbala iznutra. Pomešajte jaja u vodi. Oljuštite ljusku kako biste otkrili vaša umetnička jaja.

#8: Isprskana jaja

Ofarbajte jaja u jednu boju. Potom dodajte malo zanimljivog efekat tako što ćete isprskajti zlatnu ili drugu boju za hranu uz pomoć četkice za zube!

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 5, 6, 7, 8

#9: Svetleća jaja

Napravite jaja koja svetle u mraku uz pomoć mine od markera! Izvadite minu iz neon markera i stavite je u čašu sa vodom, zajedno sa jajetom. Ostavite jaje preko noći, kako bi upilo boju. (ovo jaje nije za jelo).

#10: Pastelna šarena jaja

Napravite držač za jaja od pribadača. Potopite jaja najpre u sirće, a potom ih stavite u držač. Nanosite boju za hranu uz pomoć pipete, od vrha, kako bi se boja slivala naniže. Mešajte nekoliko boja za super zabavna šarena jaja!

#11: Farbanje pucketavom folijom

Nanesite boju za jaja četkicom na pucketavu foliju. Pažljivo rolajte obojena jednobojna jaja preko folije, i pritisnite je kako bi se dizajn tačkica oslikao na jajetu.

#12: Mermerna jaja

Sipajte malo laka za nokte u činiju sa vodom, i potopite jaje na par sekundi. Sada svako jaje ima svoju različitu mermernu šaru!

Povezano: Vodič za savršeno skuvana uskršnja jaja – korak po korak

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 9, 10, 11, 12

#13: Farbanje alu-folijom

Nanesite četkicom na alu-foliju nekoliko različitih boja vodoravnim linijama, jednu ispod druge. Potom zgužvajte foliju. Ubacite jaje unutra i pritisnite foliju svuda oko njega da se boja preslika.

#14: Plava melirana jaja

Skuvajte ljubičasti kupus, dok voda ne postane obojena. Prespite tečnost u posebnu činiju. Nauljite jaje uz pomoć četkice. Spusite ga u činiju sa ljubičastom bojom od kupusa. Čekajte 15-30 minuta, dok se boja ne uhvati. Dobićete meliran neobičan dizajn!

#15: Mozaik-jaje

Trebaće vam već obojeno jaje. Oljuštite mu ljusku u srednje komadiće. Potom je zalepite na drugo jaje pincetom uz pomoć belanceta.

#16: Prirodne boje od namirnica

Skuvajte različito povrće za različite boje: cveklu za crvenu, lukovinu za zlatnu, ljubičasti kupus za plavu, kurkumu za žutu. Prespite vodu u čašu i dodajte malo sirćeta. Potopite skuvano jaje na par sati ili preko noću, u zavisnosti od željenog inteziteta boje.

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 13, 14, 15, 16

#17: Tačkasto jaje

Napravite tufnice na već obojenom jajetu uz pomoć drvene olovke sa gumicom, koju ćete umakati u boju za hranu i istačkati vaše jaje!

#18: “Džentlmen” jaja

Napravite gospodska jaja tako što ćete ih potopite samo donjom trećinom u boju. Na ostatku jaja flomasterom nacrtajte oči, brkove, monokl, leptir mašnu ili druge džentlmenske detalje.

#19: Uskršnji zec od jajeta

Napravite prelepu uskršnju dekoraciju za sto: savijte platnenu salvetu od ugla do ugla, urolajte je, presavijte i vežite čvro kako biste napravili zečje uši i rupu da uglavite jaje. Poprskajte jaje zlatnom jestivom bojom u spreju i nacrtajte zečje lice. Ubacite jaje u salvetu u dobićete zeca!

#20: “Novinska” jaja

Napravite kolaž od novina na jajima. Iseckajte novine na komadiće u različitim oblicima. Koristeći belance i četkicu, polepite komadiće suvda po jajetu.

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 17, 18, 19, 20

#21: Perjana jaja

Ako imate prirodna perca od ptica, zalepite ih na jaje uz pomoć četkice i belanceta! Sada ste dobili vintage retro seoska jaja! Ukrašavanje uskršnjih jaja nikad nije bilo ovako zanimljivo!

#22: Kaktus-jaja

Napunite saksijicu zemljom i kamenčićima. Ofabrajte jaje u zelenu boju i nacrtajte markerom iglice kaktusa po njemu. Od višeslojne roze salvete napravite cvet kaktusa, koji ćete zalepiti na vrh kaktusa.

#23: Dekoracija voštanim bojama

Na vrućem jajetu iscrtajte željene šare i oblike uz pomoć nekoliko raznobojnih voštanih bojica. Toplota jajeta će otopite vrh voštane bojica te će lakše kliziti, a da će i ujedno i teskturu.

#24: Jaje kao saksija za biljku

Oljuštite vrh jajeta i izdubite sadržaj kašikom. Ispunite praznu ljusku zemljom i posadite biljčicu unutra.

#25: Sveće u obliku jajeta

Oljuštite vrh kuvanog jajeta i izvadite sadržaj kašikom. Naspite unutra istopljeni vosak i ubacite svećicu na vrh. Sačekajte 20-30 minuta da se stegne kako biste oljuštili ljusku. Ubacite jaje-sveću u stalak za jaja i zapalite je za toplu uskršnju atmosferu na stolu!

Pročitajte još i: Da se ne baci – 3 ukusna jela od uskršnjih jaja

ukrašavanje uskršnjih jaja
Youtube/Printscreen: 21, 22, 23, 24, 25

Video-tutorijal za ovih 25 trikova za ukrašavanje uskršnjih jaja pogldajte OVDE:

error: Content is protected !!