Praznici nam stižu: Najlepše dekorisanje novogodišnjih keksića ikad!

Novogodišnji keksići i kolačići su omiljeni deo novogodišnjih praznika. Najšareniji oblici, boje, ukrasi, a o slasnom ukusu da n govorimo. Još ako ih dekorišete i poslužite na novogodišnjem tanjiru – biće centralna tema vaše novogodišnje žurke. Zato u nastavku pogledajte najlepše ideje za dekorisanje novogodišnjih keksića – ikada!

Najlepše dekorisanje novogodišnjih keksića

#1: Gingerbread čovečuljak

Dobri stari recept za čovečuljke od đumbira možete naći OVDE, a ako želite da ih dodatno dekorišete tako da vaši gosti ostanu bez teksta – ovo je super ideja! Modlom isecite oblik čovečuljka, spojte mu ručice ka sredini i ubacite kuglicu od alu-folije između, tako da je drži u rukama. Tako ih ispecite u rerni.

Potom, izvadite alu-kuglicu i ubacite umesto nje svilenu bomobonu. Kremom iscrtajte oči i dugmiće na telu “gingerbread” čovečuljka.

#2: Čajni keksići sa punjenjem od bombona

Ubacite tvrde bombone u različitim bojama u zip-lock kesu i usitnite ih oklagijom. Napravite smesu za obične čajne keksiće u različitim oblicima, koji imaju rupu u sebi. Napunite rupu izmrvljenim bombonama. Probušite jednu ili dve rupe – da biste kasnije provukli traku i okačili keksić na jelku. Kada se ispeku, keksići će imati staklasto obojeno punjenje od bombona i biće savršen ukras na jelci!

dekorisanje novogodišnjih keksića
#1 i #2: Youtube/Printscreen

#3: Irvasi od testa za “Gingerbread” čovečuljka

Od smese za keksiće od đumbira, kašikom za sladoled izvadite kugle i uvaljajte ih da budu lopte. Lopte suzite pristima da biste dobili bradu irvasa i palcem utisnite sredinu, da biste dobili udubljenje za lice. Tako ih ispecite. Kada su gotovi, utisnite čokoladne perece kao uši i M&M braon i crvene bombone kao oči i nos! Vaš irvas je gotov!

#4: Poklončić od čoko keksa

Smesu za čokoladni keks razvucite i širom kvadratnom modlom utisnite veći kvadrat. Unutar njega potom utisnite uži kvadrat. Izvadite ih i ispecite u rerni. Kada su gotovi, uz pomoć glazure, zalepite ih jedan na drugi tako da formirate paketić sa poklopcem. Unutrašjnost poklončića napunite bombonama, vežite mašnicu!

Povezano: Novogodišnji poklon: Sneško Belić i irvasi od bele čokolade

dekorisanje novogodišnjih keksića
#3 i #4: Youtube/Printscreen

#5: Candy Cane keks

Napravite svoj Candy Cane (novogodišnji štapić sa crveno belim prugama) od čajnog keksa. Od smese izvaljajte duge i tanke “rezance”, od kojih ćete jedan uvaljati u jestive crvene šljokice, a drugi ćete ostaviti da bude u originalnoj svetloj boji. Umotajte ih jedan oko drugog, i zakrivite vrh, baš kao kod Candy Cane lizalice! Ispecite ih u rerni i vaš Candy Cane keks je gotov!

Povezano: Novogodišnja jelka sa nutelom i bademima

#6: Šarene jelkice od čajnog keksa

Smesu za čajne keksiće podelite na tri dela i dva ofarbajte jestivom bojom u zelenu i crvenu boju. Treći deo neka ostane svetle krem boje. Iščupkajte komade testa i pomešajte ih. Prekrijte testo papirom za pečenje, izvaljajte oklagijom, tako da se masa homogenizuje i modlom u obliku jelkice vadite šarene oblike.

dekorisanje novogodišnjih keksića
#5, #6 i #7: Youtube/Printscreen

#7: Karo keksić u obliku rukavica za rernu

Od smese za čajnke keksiće jednu polovinu ofarbajte u crveno. Sekačem za pizzu isecite belo i crveno testo na trake i omotajte ih kao što je prikazano u videu. Potom prekrijte testo i izvaljajte ga oklagijom preko. Modlom u obliku rukavice za rernu secite oblike i ispecite ih potom u rerni. Ovi slatki kolačići su gotovi!

Povezano: Novogodišnja dekoracija stola – 6 predloga

error: Content is protected !!