9 super saveta za organizovanje novogodišnje žurke

novogodišnja žurka

Nema ničeg lepšeg od ispraćanja stare i dočekivanja nove godine sa porodicom i prijateljima u ugodnoj kućnoj atmosferi. Ipak, orgaizovanje kućne žurke za pamćenje nije lako – treba misliti i na hranu, piće, tajming, na prijatelje prijatelja koje baš i ne poznajemo… A uz to sledi temeljno čišćenje stana od konfeta. Kako biste organizovali stajliš novogodišnju žurku, donosimo vam par super praktičnih saveta!

9 TOP saveta za najbolju kućnu novogodišnju žurku

1. Osmislite temu i obavestite goste

Da li će vaša kućna novogodišnja žurka biti disko zabava, pidžama party maraton ili glamurozno koktel veče? Osmislite temu žurke unapred, a u skladu sa tim, obavestite i vaše goste, da znaju kako da se obuku i pripreme. Jer želeće da su poneli malu crnu haljinu ako ste zamislili elegantno veče. U vezi s temom, uradite dekoraciju i posluženje.

2. Napravite slatke pozivnice

To što slavite Novu godinu u kućnoj atmoseri, ne znači da treba da se odreknete pozivnica! Jer kakva je to žurka bez pozivnice? U skladu sa temom osmislite pozivnicu, koju možete napraviti u popularnim aplikacijama i online programima. Na vreme pošaljite pozivnice, a na njiam obavezno naznačite vreme okupljanja, dress code i šta eventualno gosti treba da donesu (piće, salatu, dezert).

Povezano: Spremite se za doček Nove godine – Beauty “to-do” lista

novogodišnja žurka

3. Pripremite stan za žurku

Ako očekujete vrlo razigranu žurku, poznajući vaše goste, najbolje je da uklonite sve što je vredno i lomljivo iz dnevne sobe, poput vaza, figura, lampi itd. Ako ste grupa koja obožava da đuska, napravite dovoljno mesta za improvizovani podijum. Pored ulaznih vrata postavite veći čiviluk koji će primiti kapute svih gostiju.

4. Isplanirajte rezervne aktivnosti

Ako se desi da vaša zabava izgubi svoj ritam i element – pokrenite je zabavnim aktivnostima. Tu su društvene igre, asocijacije, igre koje uključuju puće, čak i super-zabavna pinjata. Takođe možete osmisliti “zid novogodišnjih odluka” gde će gosti moći da zapisuju svoje odluke na kartice i da ih zalepe za zid.

5. Napravite “Instagramičnu” atmosferu

Skoro je 2019. godina, a to znači da će svi podeliti svoju novogodišnju proslavu na Instagramu sa pratiocima i prijateljima. Zato se postarajte da u stanu kreirate “Instagram friendly” mesta. Na primer, prekrijte veći deo zida ogromnom gliter tapetom, koja će biti idealna pozadina za fotke. Isto tako, neke jedan ugao bude ispunjen crno-zlatnom dekoracijom – balonima, trakama. Nabavite novogodišnje rekvizite za slikanje poput irvasovih ušiju, deda-mraz kapica, i čarobnih štapića.

novogodišnja žurka

6. Neka novogodišnji meni bude jednostavan

Ovo je veče kada niko ne želi formalnost klasične večere. Zato neka vaš meni slobodno bude jednostavan – držite se predjela i mini zalogaja, tzv. “finger food”. Predlažemo vam klasični oval sa sirevima i suhomesnatim proizvodima, koji možete dekorisati povrćem, potom pecivo, finije mini sendviče, mini pizze, mini ćevape, slane tortice… i naravno slatki sto – kolačiće, mafine, i izbor novogodišnje dekorisanih kolača.

Povezano: Najbolji recept za sočne kapkejkove koji će vas oduševiti! (VIDEO)

7. Neka gosti donesu piće

Kupovina velikih količina pića može biti priličan trošak. Zato se ne libite da zamolite goste da donesu poneku flašu pića. Neka donesu ono što oni vole da piju, kao doprinos zabavi. Ovo će vam garantovati da vam neće ponestati pića, posle ponoći, a svako će moći da pije koliko god želi. Ne zaboravite na kiselu vodu i sokove, za one koji voze.

8. Osvrnite se sa gostima na prethodnu godinu

Protekla godina možda nije bila najbolja, ali nije bila ni loša. Pre nego što nastupi ponoć, zastanite sa prijateljima i osvrnite se na najbolje momente godine koja ističe. Sigurni smo da ćete imati nekoliko smešnih priča, da podelite sa prijateljima, i da ćete ipak pozitivnije gledati da prethodnu godinu.

novogodišnja žurka

9. Neka sve šljašti!

Za doček nove godine sve je dozvoljeno – šljokice, gliter, konfete, baloni, po celom stanu! Dekorišite sto uz pomoć šljokičastih traka, napravite kocke leda sa jestivim šljokicama, nabavite zlatne kapice, i girlande koje gosti mogu nabacite na sebe za trenutke fotkanja.

Pročitajte još i: U poslednji čas – 5 ideja za novogodišnje poklone za NJU i NJEGA

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!