Zbogom beli krugovi: Uklonite fleke od soli sa obuće

fleke od soli sa obuće

Vašoj obući baš i ne prija činjenica da se tokom zime so baca na puteve i trotoare kako bi se sneg i led brže topili. Međutim, nećete strepeti da li će vam so koja je posuta na sve strane uništititi obuću kada vam u nastavku teksta otkrijemo metod uklanjanja fleka od soli sa obuće.

Naslovna foto: Pinterest

Dobra vest je da se fleke od soli (beli krugovi koji se pojavljuju na obući nakon gaženja po slanim trotoarima) mogu u potpunosti ukloniti, ali morate da delujete brzo kada ih uočite.

Kako da uklonite fleke od soli sa obuće?

Ovaj metod uklanja fleke od soli sa obuće od svih materijala. Ukoliko ne uspete da skinete sve fleke od soli iz prvog puta, ne brinite jer možete da ponovite postupak.

Potrebni sastojci:

  • novinski papir,
  • belo sirće,
  • voda,
  • stara krpa ili peškir,
  • krema, sprej za obuću ili jestivo ulje.

Povezano: Izbor obuće prema horoskopskom znaku!

Postupak:

Kada primetite fleke od soli, pre nego što krenete da ih uklanjate prvo odmah napunite vaše cipele, čizme ili patike novinskim papirom kako biste im pomogli da zadrže svoj oblik, ali i da biste pospešili sušenje. Zamenite vlažne novine sa suvim svakih nekoliko sati kako bi se cipele još brže sušile.

Da biste uklonili fleke od soli potrebno vam je samo da pomešate malo belog sirćeta i hladne vode u razmeri 1:2. Potom natopite staru krpu ili peškir ovim rastvorom pa dobro istrljajte fleke od soli. Nakon toga čistom vlažnom krpom lagano tapkajte fleke od soli kako biste uklonili višak sirćeta, pa nakon toga vlagu prebrišite suvim peškirom.

Kada ste uklonili fleke od soli, ostavite cipele da se prirodno suše 24 sata, a zatim ih namažite kremom, poprskajte sprejom za obuće ili utrljajte lagani sloj jestivog ulja na površinu cipela.

Savet +

Kada je obuća od antilopa u pitanju, postupak uklanjanja fleka od soli se malo razlikuje od čišćenja obuće od drugih materijala – prvo temeljno iščetkajte površinu obuće, pa uklonite fleke od soli sa navedenim rastvorom, pa ih na kraju prebrišite suvom krpom i isprskajte specijalizovanim sprejom za zaštitu obuće od antilopa.

Povezano: Kako da nosite visoke potpetice bez bola – Super TRIKOVI!

error: Content is protected !!