Kako da nosite visoke potpetice bez bola – Super TRIKOVI

Ukoliko volite štikle u nekom trenutku ste se sigurno zapitali: Kako da nosite visoke potpetice bez bola? Da li je to uopšte moguće? Pročitajte kako da uz par trikova nastavite da nosite elegantne visoke potpetice bez plaćanja bolne cene.

Nema sumnje da visoke potpetice mogu učiniti da izgledate seksi, elegantno i sofisticirno. Štikle poboljšavaju vašu figuru – noge izgledaju duže, a hod atraktivniji. Međutim, visoke potpetice mogu izazvati ozbiljnu bol i dovesti do pojave kurijih očiju, žuljeva ili čukljeva koji mogu dovesti do deformiteta stopala. Uprkos ovim problemima, predane žene i dalje nastavljaju da ih nose.

Postoji nekoliko načina da nosite visoke potpetice i izbegnete bol stopala, nelagodnost i hronične probleme sa stopalima kasnije u životu.

Povezano: Tri načina da rešite problem uske obuće!

7 trikova uz koje će visoke potpetice postati udobne

Uverite se da nosite pravi broj cipela

Najveća greška koju žene čine – nose pogrešnu veličinu cipela za njihova stopala. Veličina stopala se menja tokom godina, čak i do jedne pune veličine, pogotovo nakon trudnoće. Jednom godišnje izmerite veličinu vaših stopala – naročito ukoliko odlučite da kupite nove štikle – kao i širinu i dužinu stopala.

Takođe, nemojte kupovati štikle na osnovu njihovog izgleda. Probajte nekoliko pari i izaberite najudobnije – preusmerite težinu tela na prste jer se na ovaj način teret tela usmerava na čitavo stopalo, a ne samo na pete.

Informišite se o vašem tipu stopala

Postoji nekoliko zgodnih načina da saznate da li imate ravno, normano ili visoko stopalo. Mokru nogu naslonite na komad kartona/papira te ćete na osnovu otiska saznati da li imate nizak, klasičan ili visok nožni luk. Drugi način je da pogledate gde vam se “izlizala” stara obuća (na unutarašnjoj strani – ravno, na vanjskoj strani – visoko stopalo). Najbolji i najsigurniji način određivanja vrste stopala je skeniranje vašeg profila stopala.

Što deblja potpetica, to bolje

Izbegavajte štikle sa tankim potpeticama – nestabilne su te uzrokuju da noga “šeta”. Ponekad, određene haljine zahtevaju tanku potpeticu i povremeno ih ne škodi nositi. Ako ipak nosite štikle svakodnevno, najbolje je odabrati one s malo debljim potpeticama koje istovremeno pružaju udobnost i elegantan izgled. Deblje potpetice ne samo da obezbeđuju ravnotežu, takođe ravnomerno distribuiraju vašu telesnu težinu na čitavo stopalo.

Povezano: Hod u visokim potpeticama!

Izbegavajte tanke đonove, odlučite se za platformu

Tanki đonovi će vam skoro uvek zadati bol na donjoj strani stopala. Platforma omogućava bezbolan hod zbog povišenog đona ali i deblje potpetice. Gumena vrsta materijala će vas osloboditi od pritiska kada hodate. Uvek su u modi retro modeli platformi koje možete nositi kako uz haljine tako i uz pantalone.

Napravite pauzu

Tokom dana, izujte štikle i protegnite članke na nogama –  savijte prste dole pa ih povucite ka gore, zatim pomerajte stopalo levo-desno. Ako je moguće, naslonite prste stopala na ivicu stepenica i osetite istezanje u petama i listovima.

Štikle sa zatvorenim vrhom

Što više pokrivenosti imate na vrhu stopala, to bolje. Ponekad su šizme sa visokim potpeticama zapravo nešto što možete nositi ceo dan a da vas noge ne bole toliko. Tokom leta, možete probati štikle s remenom ili tkaninom preko vrha stopala. Ako ste skloni trenju i žuljevima, možda ćete želeti da probate štikle koje pokrivaju više od vrha stopala.

Silikonski ulošci zaista pomažu

Jedna stvar koju trebate obavezno probati su silikonski ulošci za visoke potpetice – jastučići za stopala. Podloga ovalnog oblika napravljena od silikonskog gela koja se stavlja ispod prednjeg dela stopala bori se protiv boli u tom delu noge. Pošto su napravljeni od silikona, održaće stabilnost nogu u štiklama te će zaštititi vaše prste od trenja i plikova.

Povezano: Visoke štikle = Problemi sa kičmom, noktima, kožom…

error: Content is protected !!