Tri načina da rešite problem uske obuće

Uska obuća, neretko utiče na pojavu veoma bolnih žuljeva i vaše hodanje čini otežanim i komplikovanim. Ukoliko i sami imate takav problem, nemojte postupiti ishitreno i odmah se odreći para svoje omiljene obuće, već pokušajte da taj problem rešite. Sa par saveta, mi ćemo vam pomoći u tome.

Rešite problem uske obuće

Prvi način da rešite problem uske obuće:

U usku obuću koja vas žulja, sipajte omekšivač za veš. Sipajte toliko omekšivača, koliko će biti dovoljno da delovi obuće koji vas stežu i koji vam stvaraju problem budu natopljeni. Nakon toga, sačekajte da se obuća potpuno osuši i tek nakon toga je obujte. Primetićete da je udobna ili bar u velikoj meri udobnija nego ranije.

Drugi način da rešite problem uske obuće:

Usku obuću, umotajte u mokre krpe. Takođe, unutrašnjost obuće ispunite mokrim krpama. Zatim, tako umotanu i napunjenu obuću stavite u zamrzivač i ostavite dva dana da se dubinski zaledi. Nakon dva dana, izvadite obuću iz zamrzivača i sačekajte da se odledi i osuši. Kada obuća bude suva, obujte je i zakoračite udobno ili bar znatno udobnije.

Treći način da rešite problem uske obuće:

U usku obuću stavite krpe ili maramice natopljene sokom od rendanog krompira i ostavite da unutar obuće prenoće. Ujutru, izvadite krpe ili maramice natopljene sokom od rendanog krompira i sačekajte da se obuća osuši. Nakon sušenja, obujte obuću i probajte da hodate u njoj. Trebalo bi da bude udobna.

Napomena:

Mera u kojoj ćete na bilo koji od navedenih načina, uspeti da rešite problem uske obuće, zavisi od toga koliko vas obuća steže, odnosno koliko je uska, ali i od vrste materijala od koga je napravljena. Neki materijali se lakše i brže istežu od drugih.

U određenim okolnostima, ukoliko primetite da se obuća jeste proširila, ali ipak ne dovoljno, možete ponoviti bilo koji od pomenutih načina više puta. Možete i naizmenično kombinovati načine za rešenje problema uske obuće.

error: Content is protected !!