Šamponi za suvo pranje kose i čime ih zameniti

Na tržištu, sve zastupljeniji su šamponi za suvo pranje kose. Ovi šamponi, praktični su i zato se i koriste u najvećoj meri u slučaju kada imate problem sa brzim mašćenjem kose.

Koje su prednosti prilikom upotrebe šampona za suvo pranje kose?

Prednosti prilikom upotrebe šampona za suvo pranje kose, ogledaju se uglavnom u činjenici da na taj način izbegavate obavezu da svaki ili svaki drugi dan perete kosu. Svakodnevnim pranjem kose, kosa se oštećuje, jer se sa nje uporno skidaju prirodno izlučena ulja, koja su joj potrebna za balans i kvalitet.

Osim toga, ukoliko svaki dan perete kosu, biće vam znatno teže da uredno, pogotovo ako to radite sami, namestite frizuru. Jer je poznato da se prvi da nakon pranja kosa najteže oblikuje. Prilikom pojačanog mašćenja kose, kosa se masti pri korenu, dok njen ostatak nije izmašćen do te mere da mu je neophodno pranje.

Ipak vi zbog težnje da operete izmašćeni koren kose, morate oprati celu kosu. Upravo tu je prednost šampona za suvo pranje kose. Upotrebom ovih šampona, vi rešavate problem masnog korena kose, a pritom ne narušavate balans ostatka dužine vlasi.

Kako se koriste šamponi za suvo pranje kose?

Šamponi za suvo pranje kose, prodaju se uglavnom u vidu sprejeva, pa se samim tim i nanose uglavnom tako što se prskaju na koren kose. Bitno je naprskati svaki deo korena kose ravnomerno.

Da li šampon za suvo pranje kose možete zameniti preparatom koji ćete napraviti sami?

Odgovor je ” Da, možete”. Sve što vam je potrebno jesu dva sveža belanceta. Belanca promešajte i ravnomerno nanesite na svaki deo korena kose. Potom, uključite fen i belance osušite. Za sušenje, biće vam potrebno samo nekoliko minuta, a kada se belance osuši, primetićete da je i masnoća sa vaše kose nestala. Tada dobro očešljajte kosu i oblikujte je u željenu frizuru.

Ukoliko ste u žurbi i nemate vremena za upotrebu i sušenje belanceta, postoji i brži način kome možete pribeći i zameniti šampon za suvo pranje kose:

Ukoliko imate svetlu boju kose, potrebno vam je samo dve ravne kašike najsitnijeg brašna, dok ukoliko imate tamnu boju kose, umesto brašna upotrebite kakao. Brašno ili kakao jednostavno precizno i ravnomerno nanesite na koren kose. Zatim dobro umasirajte rukama i očešljajte kosu. Brašno ili kakao će primetiće veoma brzo upiti sav višak masnoće sa korena kose, a vi tada samo oblikujte frizuru po želji i nastavite svoj dan u pravcu kojim ste krenuli.

Zašto je ovim preparatima dobro zameniti šampon za suvo pranje kose?

Dobro je iz jednog jedinog, ali veoma važnog razloga. Šamponi za suvo pranje kose, mogu agresivno delovati na kožu glave. To se dešava zato što često sadrže supstance za isušivanje. Belance, brašno i kakao samo upijaju masnoću, ali nemaju agresivno delovanje kao šamponi za suvo pranje kose.

error: Content is protected !!