Jesenji Instagram trendovi boje kose: prepečena plava, brusnica, čili čokolada…

Instagram trendovi boje kose

Jesen nam ove godine ne da mira, kada je reč o bojama kose. Sa svih strana na Instagram društvenoj mreži iskaču perfketne nijanse kose koje nas inspirišu da se odvažimo na promenu. Za svakoga ima ponešto – za plavuše, brinete, ali i crvenokose. Zato vas danas inspirišemo sa najnovijim jesenjim IN nijansama boje kose, bar kada je sudeći po Instagramu. U nastavku upoznajte čili čokoladu za brinete, boju brusnice za crvenokose i “prepečenu plavu” za plavuše!

Instagram trendovi boje kose koje obožavamo!

Boja brusnice (Crabberry Hair) – za odvažne crvenokose

Baš poput sočnog crvenog sosa od brusnice, na Instagramu se može naći hashtag #cranberryhair koji označava duboku crvenu nijansu, koja pomalo vuče na fuksiju. Kosa boje brusnice je više crvena od klasične jesenje boje šljive, i podseća na druge trendove koji su aktuelni u isto vreme, poput kose boje vina.

Ako je boja brusnice na celoj kosi prejaka za vas, predlažemo pramenove ili ombre sa ovom bojom: ne sumnjamo da će “začiniti” vaš izgled tokom jesenje sezone.

Povezano: Vreme je za promenu – Boje kose u trendu za jesen 2018.

Instagram trendovi boje kose
Instagram/Printscreen

Čili čokolada (Chilly Chocolate Hair) – između braon i crvene

Jesen je pravo vreme da začinite sve oko vas – od hrane, dekora, garderobe, šminke, pa i – kose. Zato brinete ove jeseni treba da prodube svoju boju, a sudeći prema Instagramu – to će biti crvena boja! Najnoviji trend “čili čokolade” podazumeva bogatu, začinjenu nijansu smeđe sa suptilnim crvenim pramenovima, koji podsećaju na ukusan napitak tople čokolade sa malo čilija. Ovaj trend daje čak i “poljubac sunca” u kosi.

Slojevi boje kestena ulepšavaju tamno braon osnovu. Opšti efekat je blend jesenjih boja koje savršeno idu uz toplo pletivo. Tvorac nijanse, frizerka Amanda Leaman, tvrdi da je bila inspirisana osobom sa bogatom čokoladnom kosom koja je provela vreme ispod sunca, tako da je crveni pigment došao do izražaja.

Instagram trendovi boje kose
Instagram/Prinstcreen

“Prepečena plava” (Blonde Roast Hair) – još jedna “bronde” nijansa

Ovo nije prvi put da se trend boje kose inspiriše bojom kafe – tako je i ovaj put! Blonde Roast je ime napitka od kafe koji se služi u čuvenom Starbaksu, a opisuje se kao “slabo pečena kafa, koja je meka, blaga i puna ukusa”. Što se tiče boje kose, radi o blendu plave i smeđe, koja je hladnog podtona, a odmah nas podseća na šoljicu sočne svetle kafe.

Prepečena plava je savršen miks tamno smeđe sa nijansama plave, bez neprirodnog kontrasta (poput “prepečenog kokosa”, na primer). Ova nijansa je višedimenziionalna i multi-tonalna, a kreatorka Blonde Roast boje je naziva pepeljasto plavom sa hladnim metalik finišem.

Pročitajte još i: Hit boje kose za jesen – Wine Hair i Vanilla Chai Hair

Instagram trendovi boje kose
Instagram/Prinstcreen

error: Content is protected !!