Vreme je za promenu: Boje kose u trendu za jesen 2018.

jesen 2018

Prelazak između dva godišnja doba može da bude savršena prilika da nešto uradite sa kosom, ako niste preterano zadovoljne letnjom bojom. Ili jednostavno – ako želite efektnu promenu, u skladu sa smenom godišnjeg doba. Ako ne volite ipak dramatične promene, ove jeseni top hair stilisti zaključuju da su trendovi boje kose – veoma prirodni! Za svakog ima ponešto – strawberry blonde boja za plavuše ili čokoladna glossy nijansa za brinete!

6 najlepših boja kose za jesen 2018.

Jagoda-plava

Topli zlatni, jagoda-plavi tonovi su potpuno IN za nastupajuću jesen. Frizeri iz Losanđelesa ovu boju nazivaju “bojom lavice”. Ovaj trend se zasniva na suptilnim pramenovima koje igraju toplom zlatnom bojom na crvenkasto-blond podlozi, koja može biti prirodna ili urađena prelivom. Ono što je dobro kod ove nijanse je to što je mogu nositi i plavuše i crvenokose.


View this post on Instagram

A post shared by Official Feelunique Account (@feelunique) on

Kesten i cimet smeđa

Ovo nije baš novina kada je reč o jesenjim bojama kose, ali je ove godine više IN za jesen 2018. nego ikada! Začinski crveni tonovi smeđe boje, poput kesten ili cimet smeđe, daju toplinu i izgledaju odlično na većini tonova kože. Možete ofarbati celu kosu u tu jednu boju, ili isprobati ombre kesten boju.


View this post on Instagram

A post shared by BARBAR® (@barbarhairtools) on

“Prašnjavo” plava (Dusty Bonde)

Dok smo leti imali svetle, sjajne tonove plave kose, frizeri i stilisti savetuju da “zahladnite” i prigušite blond nijansu za jesen 2018. Ova boja daje dimenziju i promenu za jesen: samo izblendajte hladnije blond pramenove preko tamne podloge, kako biste posvetleli kosu, ali da ne odete previše u plavuše. Idealna tehnika za hladne tamne dusty blonde pramenove je balajaž, jer on još boje izgleda kada koren malo izraste.

Povezano: 5 nijansi kose koje će vas instant podmladiti 10 godina


View this post on Instagram

A post shared by Colorist Hair Stylist (@hairbyedwin) on

Osenčen koren (Shadow Roots)

Osenčen tamniji koren je sjajna prelazno rešenje ako ne želite da se otarasite sunčanih letnjih pramenova. Kako izrasta kosa, koren će izgledati još bolje. Što je hladnije vreme, možete više potamniti koren, tako da će dužina delovati svetlije i kontrast će biti jači. Zapamtite – tamniji koren je IN, čak i kod plavuša!

Povezano: “Shadow hair” je novi trend senčenja kose i mi ga obožavamo!


View this post on Instagram

A post shared by Cherin Choi (@mizzchoi) on

Čokoladno smeđa

Blistave, bogate čokoladne brinete su u trendu – sa suptilnim pramenčićima u boji karamele. Ova kombinacija izgeda tako luksuzno, i skoro – jestivo! Jesenja sezona je najbolji izgovor da odbacite blanš i “potamnite” se. Ali ne jednodimenzionalno – zato su tu pramenčići da boju učine sjajnom i živom.


View this post on Instagram

A post shared by Hairdreams DE | AT | CH (@hairdreams_dach) on

Boja dragog kamenja (Jewel Color)

Jesen 2018. je doba kada možete da bude smeliji i upečatljivi: usne boje vina, bordo rumenila, tamne senke… Isto je i sa kosom – stilisti predviđaju trend kose u bojama dragog kamenja: tamno ljubičaste, rubin crvene, tamno pink, ponoćno plave… Tako je i Kim Kardašijan, kao prava trendseterka ponela tamno plavu kosu.


View this post on Instagram

A post shared by South Florida Hair Colorist ☆ (@nikkibuchicchio) on


Pročitajte još i: Pramenovi prema boji kože, kose i očiju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!