6 načina da pilingujete kožu tela – BEZ pilinga!

Pilingovanje kože je osnova nege – bilo da se radi o koži lica ili tela. Mi ovde pričamo o pilingovanju TELA – uklanjanju mrtvih i suvih ćelija kože koje čine kožu suvom i grubom, dok se mlada meka koža krije ispod. Korišćenje pilinga je lak i efikasan način za eksfolijaciju tela, ali ima i svoje mane. Zato su nekad bolji alternativni načini pilingovanja tela, koje otkrivamo uz nastavku.

Klasični pilinzi za telo mogu biti pregrubi za osetljivu, suvu ili atopičnu kožu tela. Osim toga, grublji pilinzi stavraju mikroposekotine na koži koje se kasnije mogu upaliti. Određeni pilinzi mogu sadržati mikro-perlice od plastičnih čestica koje ugrožavaju prirodnu, jer završavaju u rekama i jezerima (ispirajući se iz vodovoda), pri čemu ih pojedu ribe, misleći da su planktoni.

Dakle, mnogi su razlozi da isprobate alternativne načine za pilingovanje tela!

6 alternativnih načina za piling tela

1. Rukavica za piling

Uštedite vreme, i vodu uz klasične piling rukavice. Ovaj grubi materijial radi veoma efikasno, bez ikakvog proizvoda. Samo navučete rukavicu i istrljate telo, uz malo vode. Ako imate suvu kožu koja je preterano osetljiva ili atopična, ipak ih izbegavajte, jer su zbilja grube! Posle korišćenja ih jednostavno operite i ostavite da se osuše. Redovno ih menjajte novima. U ove svrhe možete korisiti i pufne i sunđere za kupanje.

Scrubbing in yellow

2. Pilinzi za telo na bazi voćnih kiselina

Najnoviji body proizvodi uključuju dobro poznate voćne kiseline koje vrše blagi enzimski piling, ostavljajući kožu mekanom i jedrom.  Ovakvi pilinzi su odlični za lečenje bubuljica ili uraslih dlaka po telu, jer pročišćavaju zapušene pore i folikule. U ove svrhe možete koristiti vaš standardni tonik za lice na bazi voćnih kiselina ili kremu.

Mi vam preporučujemo Skinology tonik sa 5% AHA kiselina ili kremu sa 10% AHA kiselina.

Povezano: Voćne (AHA) kiseline u nezi lica – Kako da ih koristite?

3. Eksfolijantni losion za telo

Ako vam je koža previše osetljiva za prave kiselinske pilinge, onda će vam pomoći losioni za telo specijalni formulisani sa AHA iili BHA kiselinama. Oni otpuštaju ove aktivne sastojke sporije nego klasični pilinzi ili tonici sa kisellinama, tako da su nežniji. Mogu se koristiti svakog dana. Najčešće sadrže blage ekfolijatore poput uree ili mlečne kiseline.

pretty girl applying body lotion

4. Električne četke za čišćenje tela

Na tržištu su godinama aktuelni mali beauty gadget-i u vidu električnih, rotirajućih ili pulsirajućih četki za čišćenje lica. Tako su se nedavno pojavile i četke za čišćenje tela, koje se mogu koristiti i pod vodom. Mada, kritična mesta na telu koja su sklona mašćenju možete tretirati i četkama za lice – kao što su dekolte i leđa.

5. Suvo četkanje

Suvo četkanje je kombinacija alternativne medicine, nege i meditacije. Vrši se malom drvenom četkom sa prirodnim čekinjama, tako što trljate kožu odozgo naviše (od stopala ka naviše), laganim kružnim pokretima. Na ovaj način stimulišete proces limfne drenaže. Otečeni limfni čvorovi će splasnuti, a koža će biti glatkija. Osim toga, ovako ćete ukloniti sve mrtve ćelije i suve ljuspice kože.

Povezano: Suvo četkanje tela – za zdravlje i lepotu

Brushes

6. Old-school metoda: peškirić i sapun

Začudili biste se kakav rezultat daje starinska metoda peškirića i malo sapuna ili gela za tuširanje. Birajte sapune ili gelove za tuširanje sa hidrirajućim svojstvima, koji su obogaćeni uljima ili kremama, kako ne biste isušili kožu. Samo namažite kožu sapunom i istrljajte kružnim pokretima sa peškirićem, i to je to!

Pročirajte još i: Uradi sama piling za telo od morske soli

error: Content is protected !!