5 nijansi kose koje će vas instant podmladiti 10 godina!

boje kose koje podmlađuju

U trci sa starenjem, često se fokusiramo na negu kože i šminku, a zaboravljamo da sitne korekcije boje kose mogu mnogo učiniti za naš mladolik izgled. Ako već godinama nosite istu beživotnu pepeljasto plavu ili pretamnu smedju nijansu, možda upravo zbog toga izgledate starije. Zato vam frizeri donose super ideje za novu boju kose koja može da vam skine čak 10 godina od vašeg uzrasta!

Ako želite da osvežite i podmladite svoj ten, odabir boje kose je jako važan. Ako se godinama farbate u već viđenu boju koja ističe vaše bore i godine – promenite je! Sa nekom od ovih nijansi delovaćete kao da ste skinuli bar deset godina, i svi će to primetiti! Bilo da ste plavuša ili brineta – postoji idealna “anti-age” boja i za vas!

5 anti-age boja kose

1. Karamel pramenovi

Ovo je odlična opcija za brinete koje traže suptilnu promenu koja nije previše ekstremna. Dodavanjem karamel pramenova može pomoći da “umekšate” i “ugrejete” crte lica. Ovaj način nijansiranja kose takođe dodaje dimenziju, čineći da ona izgleda voluminozno kao pre deset godina.

Ako već treba da se odlučite za tehniku pramenova – birajte balajaž pramenove, jer ova tehnika bojenja slobodnom rukom omogućava prelepi poljubac sunca na vašoj kosi. Osim toga, ova boja tako “low-maintenance”, što znači da se možete farbati jednom u par meseci, ako nemate sedih vlasi.

Povezano: Boje kose u trendu za proleće 2018 – 9 predloga TOP nijansi

karamel pramenovi
Instagram/Printscreen

2. Jagoda-plava (strawberry blonde)

Ako imate plavu kosu koja je pepeljasta i hladnog podtona – promenite mišljenje u pravcu voća: birajte popularne strawberry blonde ili boju zlatne dinje. Dodavanje topline plavoj kosi u nijansama meda i butera koži i tenu daje mladalački sjaj. Ova boja ipak nije toliko laka za održavanje – obavezno posećujte salon svakih 6 nedelja kako biste održali crvenaste i zlatkaste tonove vaše plave kose.

jagoda plava
Instagram/Printscreen

3. Bronde sombré

Davanje kontrasta i svetline kosi je ključ da izgledate što je mlađe moguće. Dakle, želite da izbegnete boju koja je monotona i pretamna. Frizeri savetuju da se uvek fokusirate na dodavanje svetla vašem licu. U tome će vam pomoći suptilna gradacija od tamnog korena ka svetlijim vrhovima (brunette + blonde = bronde). Za ovu boju kose možda ćete želeti dodatnu dužinu i volumen – zato su idealne esktenzije za kosu.

Povezano: Bronde – boja kose koja će biti in u 2017. godini

bronde sombre
Instagram/Printscreen

4. Roze šampanjac (Pink champagne)

Razigrane pastelne boje više nisu samo za decu. I veoma su popularne prethodnih godina, tako da smo ih mogli videti i na mladim devojkam,a ali i na zrelim damama. Jer ove prelepa soft nijansa pink šampanjca asocira na mladost, zabavu i avanturistički duh. Najbolji deo je što ako vam je kosa već dovoljno plava, roze boju možete postići i polutrajnim farbama i sprejevima koji će vam dati ovu suptilnu, meku roze nijansu.

pink šampanjac kosa
Instagram/Printscreen

5. Plava poput drške od metle (Broomstick Blonde)

Sveža i moderna nijansa plave poput drške od metle podrzumeva tamniju bazu i tople plave pramenove. Dakle, počnite ovaj look sa nijansom koja je slična vašoj prirodnoj boji kose. Potom neka frizer koristi tehniku pramenova na foliju i balajaž pramenova nekoliko nijansi svetlijih od vaše boje, kako bi postigao prirodan ali svetli izgled. Kako bi vaša plava boja izgledala bogato, koristite šampone sa ljubičastim tonerom kako biste neutralisale žute ili mesingane tonove u kosi.

Naša preporuka šampona sa tonerom za neutralisanje žutih tonova je Subrina Fusion Silver Shampoo, idealan za sve plavuše.

drška od metle plava boja
Instagram/Printscreen

Pročitajte još i: Odaberite savršenu boju kose prema podtonu kože

error: Content is protected !!