Uradi sama – Preliv za crveni odsjaj smeđe kose

Ukoliko imate smeđu kosu, koju želite da blago posvetlite i pritom je osvežite crvenim odsjajem, pomoći ćemo vam da to potpuno prirodno i lako učinite uz pomoć preliva za kosu koji ćete sami napraviti. Sve što je potrebno, jeste da pažljivo pročitate i zatim realizujete naše instrukcije.

Šta vam je potrebno za ovaj preliv za kosu?

Potrebno vam je samo nekoliko potpuno prirodnih i lako dostupnih sastojaka, a to su:

  • 2 pune supene kašike meda (bitno i potrebno je da odaberete bilo koju vrstu tamnog meda. Naša preporuka je kestenov med ili tamni šumski med),
  • 2 ravne kafene kašike cimeta,
  • 2 ravne kafene kašike maslinovog ili kokosovog ulja (kao zamenu možete koristiti i istu količinu drugih biljnih ulja),
  • Oko 1 decilitar umereno tople destilovane vode.

Priprema preliva za prosvetljivanje i pružanje crvenog odsjaja kosi:

Navedenoj količini meda, najpre dodajte destilovanu vodu. Ta dva sastojka, dobro promešajte drvenom kašičicom, sve dok ne dobijete glatku i tečnu strukturu mešavine. Zatim, u to dodajte biljno ulje i cimet. Ponovite mešanje, tako da se svi sastojci dobro sjedine i postanu homogeni.

Kada sastojci postanu homogeni, ostavite ih da na sobnoj temperaturi odstoje oko sat vremena. Nakon sat vremena, vaš preliv za kosu je spreman za upotrebu.

Kako da napravite preliv za kosu i pramenove?

Kako koristiti preliv?

Preliv upotrebite na sledeći način:

  • Najpre našamponirajte, isperite i dobro iscedite kosu. Zatim, na kosu pažljivo i ravnomerno nanesite preliv. Pritom, imajte u vidu da je preliv u dosta tečnom stanju i zato ga sipajte polako, kako bi se zadržao i ravnomerno rasporedio na kosi.
  • Nakon toga, kosu nemojte odmah ispirati već je izmasirajte prstima, savijte je u punđu i umotajte u foliju, pa zatim u peškir. Neka preliv odstoji bar sat vremena, a poželjno je i dva sata na kosi. Potom, kosu obilno isperite i pritom upotrebite jako malo šampona kako bi ste lakše uklonili tragove cimeta.
  • Nakon što isperete kosu, na nju dodajte regenerator, isperite je još jednom i oblikujte na uobičajen način.

Ovakav postupak, ponavljajte dva puta nedeljno i nakon ukupno mesec dana, bićete prezadovoljni svojim novim izgledom kose. Uočićete da su vlasi svetlije i da imaju primetno crveni odsjaj. Ukoliko prilikom držanja preliva na kosi, osetite blago peckanje, nemojte se zabrinuti, to je normalna reakcija kože na cimet.

Šta je još važno znati o ovom prelivu?

Ono što je takođe potrebno da znate o ovom prelivu za kosu, jeste da pored toga što prosvetljuje kosu i daje joj crveni odsjaj, on ujedno i neguje i regeneriše kosu. To postiže zahvaljujući prisustvu meda i biljnog ulja u svom sastavu. Zbog toga, kosa ne samo da će vam biti osvežena novom nijansom, već će i zablistati svojim punim sjajem i kvalitetom vlasi. Nemojte preskakati upotrebu preliva i koristite ga obavezno po dva puta tokom svake nedelje.

Onda kada dobijete željenu nijansu kose, a to je nakon mesec dana, možete prestati sa upotrebom preliva sve dok ne primetite da vam je kosa ponovo postala tamna i da zahteva ponavljanje ovog tretmana. Tada, na isti način koristite preliv, takođe u trajanju od mesec dana.

U toku korišćenja preliva, nemojte farbati kosu.

error: Content is protected !!