Kako da se rešite ogrubele kože na laktovima

O ogrubeloj koži laktova, veoma malo i retko se govori i ako ona podrazumeva relativno čestu pojavu. Zato, ukoliko baš vas muči takav problem i ukoliko želite da ga se rešite, pročitajte nastavak ovog teksta, u kome ćete sigurni smo pronaći prave informacije za sebe.

Zašto koža laktova postaje gruba?

Koža laktova može postati gruba iz više razloga. Uglavnom, ta pojava je uzrokovana nedovoljnom pažnjom kada je u pitanju nega kože u ovoj regiji i određenim navikama, odnosno pokretima koje ponavljate svakodnevno.

Konkretno, koža na vašim laktovima će gotovo sigurno ogrubeti, ako često naslanjate laktove na površinu radnog stola ili neku sličnu površinu i ako se u tom položaju dugo zadržavate. Zato, usmerite dovoljno pažnje ka nezi svojih laktova i ka svojim navikama i to će poslužiti kao najbolja prevencija za nastanak ovog problema.

Kako rešiti problem ogrubele kože na laktovima?

Ukolko ipak, do pojave ogrubelosti kože laktova dođe, ako ukoliko vam preventivne metode više ne budu od posebne koristi, ne odustajući od redovne nege i od ispravnih navika, paralelno preduzmite neki od sledećih koraka:

  • Uzmite jednu ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone, pomešajte je sa jednom supenom kašikom meda, i tu mešavinu koristite kao piling za laktove prilikom svakog tuširanja. Nakon upotrebe ovog pilinga i nakon tuširanja, laktove namažite hranljivom kremom, koja po mogućstvu sadrži ekstrakt aloa vere ili vitamin E.
  • Uzmite jedan veći list sveže aloa vere, prelomite ga i sokom koji je sadržan u njemu namažite laktove. Ovaj postupak ponavljajte koliko god možete često i koža na laktovima će vam ubrzo postati primetno nežnija i glatka. Sok iz listova aloa vere, deluje pozitivno i pospešuje kvalitet kože čitavog tela, tako da njegovu upotrebu možete i proširiti.
  • Pomešajte jednu kafenu kašiku soka od pomorandže sa jednom kafenom kašikom jestivog suncokretovog ulja i tom mešavinom masirajte kožu laktova. Ponavljanjem ovakvog tretmana svakodnevno, već nakon nedelju dana bi trebalo da imate primetno nežniju kožu.
  • Isecite dva šira koluta grejpfruta, a zatim njima istrljajte laktove. Kao zamenu za kolutove grejpfruta, možete direktno koristiti i sok od sveže isceđenog grejpfruta. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana uzastopno i primetićete efekte delovanja grejpfruta na ogrubelu kožu.

Ako vam je ogrubela koža na laktovima, praćena još i promenom boje u obliku pojave žutih nijansi na koži, uz bilo koji od predloženih tretmana, odvojeno ali svakodnevno koristite i tretman limunovom kiselinom. Konkretno, sokom od sveže isceđenog limuna trljajte kožu laktova.

Trljanje će vam biti lakše, ukoliko limunov sok nanesete prvo na vateni tufer, a zatim njim istrljate laktove. Nakon toga, kožu namažite bilo kojom vitaminskom kremom za negu kože. Limunova kiselina, sadržana u limunovom soku, delovaće tako da će vratiti prvobitnu nijansu, odnosno boju vašoj koži.

Ukoliko se nijedan od predloženih saveta za negu ogrubele kože laktova ne pokaže kao efikasan i vaši laktovi i dalje ostanu grubi, to znači da imate problem sa izrazito ogrubelo kožom laktova.

Tada, laktove pet dana uzastopno mažite nekom od krema namenjenih za negu suvih i ispucalih peta. Takve kreme imaju znatno agresivnije delovanje od gore navedenih domaćih preparata i njihov učinak će se pokazati delotvorno.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!