Šminka koje se žene NIKADA neće odreći – Make up evergrin

Bez obzira na trendove, stilove i vreme, postoji make up evergrin. Koja šminka i koji make up trendovi koji su neprolazni, u nastavku teksta.

Uvek aktuelni make up proizvodi

1. Crveni karmin

Klasika svih klasika. Simbol za senzualnost i ženstvenost. Ali i ženu koja je samouverena. Crveni karmin svima stoji, samo je važno odabrati pravu nijansu. Bilo da imate tanje ili punije usne, tamniji ili svetliji ten – postoji crveni karmin za vas. Budite uporni i pronaći ćete ga. I ne štedite! Za crveni karmin je jako važno da bude kvalitetan i postojan.

Žene koje nose crveni karmin izgledaju vrlo glamurozno i šik. Njega treba ukombinovati sa jako malo druge šminke. Ajlajnerom ili samo kvalitetnom maskarom. Ne preterujte sa rumenilom. Za svečane trenutke i retro glam izgled na kapke nanesite svetlu/belu senku za oči.

2. Ajlajner

Crni eyeliner je veliki prijatelj crvenog karmina ali i neupadljivih “nude” usana. Sa njim oči izgledaju mistično i zavodljivo. Postoji više načina na koji se ajlajner može upotrebiti na očima ali se žene načešće odlučuju ili za bademaste ili “mačije oči”. Upadljivi crni eyeliner je IN ove sezone.

Kako se eyeliner nanosi u Bobbi Brown stilu?

Postoji i više vrsta ajlenera, pa tako imamo tečne, tuševe, u olovci, gelu… Eyeliner nije lako staviti ukoliko nemate rutinu, posebno ako je tečan. Ali ako počnete da ga redovno koristite, liniju ćete vrlo brzo iscrtavati iz svega par poteza.

Kako da u 3 poteza nanesete ajlajner?

3. Veštačke trepavice

Ko ih je bar jednom stavio, zna kakav efekat imaju na oči i pogled. U svega par trenutaka postajete diva! Kada nosite veštačkte trepavice, ostala šminka može da i treba da se svede na minimum. Ono što je važno je da pre nego što zalepite trepavice, na liniju kapka što bliže vašim prirodnim trepavicama, nanesete krejon ili crnu senku. To je da vam se ne bi video prostor ukoliko niste potpuno vešti u njihovom postavljanju.

Kako da bez problema postavite veštake trepavice – Video savet!

Druga jako bitna stvar je skidanje veštačkih trepavica. Ukoliko koristite kompaktne ili pojedinačne trepavice, vodite računa da lepkom ne zalepite i svoje trepavice. Ako se to ipak dogodi, na parče vate nanesite malo kreme za lice, prislinite na ulepljeni deo, sačekajte par trenutaka. Krema će opustiti lepak i veštačke trepavice će samo skliznuti sa vaših.

Ako idete na nadogradnju trepavica (svilene trepavice), obavezno idite redovno na korekcije i samo kod stručnih i strpljivih osoba koje će koristiti ogovarajući skidač i sačekati da prođe dovoljno vremena da on počne da deluje. Tako će vaše trepavice ostati zdrave i na broju.

4. Smokey eyes

Čini se da nijendan način šminkanja nije toliko popularan kao smokey eyes. Tražimo ga šminkerkama za venčanja i druge svečane prilike, šminkamo se tako kada izlazimo u grad…Obožavamo smokey eyes. Ipak, izgleda najviše crni smokey eyes sa crnom i sivim senkama za oči.

Na prvi pogled izgleda vrlo jednostavan, ali ovaj “zadimljeni” izgled uopšte nije tako jednostavno napraviti a da pri tom izgledate kako treba, a ne kao rakun! Tajna je u kvalitetnim senkama i njihovom blendovanju. Korisne savete za smokey eyes pročitajte OVDE.

5. Nude karmin

Već nekoliko godina je popularan “nude” make up izgled – Lice gotovo ne našminkano, a i te kako našminkano! Ta nevidljiva šminka zapravo je naš “retuširan” prirodan izgled. Bez flaka, bubuljica, podočnjaka… Deo tog look-a su nude usne, posebno popularne ove sezone. Ako koristite olovku za usne, važno je da ona bude u istoj nijansi kao što je karmin, nikako tamnija. Olovka koja se vidi je odavno out.

Nude usne su nezaobilazni deo skoro svakog dnevnog make up-a ali i smokey eyes-a budući se uvek treba držati pravila, ako istaknete oči nemojte i usne. Prilikom kupovine neutralnih ruževa za usne često se mešaju “nude”(karmin boje vaše kože) i boja mesa, što je ustvari boja unutrašnje strane vaših usana.

A kada su nokti u pitanju

Kada su nokti i manikir u pitanju, evergrin su svakako neprikosnoveni crveni lak za nokte i french manikir. Sve popularniji je crni lak za nokte, koji se na velika vrata vratio ove sezone. Ono što je takođe opstalo tokom dužeg niza godina su nude i bež lakovi za nokte, koji bez obzira na trendove i aktuelne boje, opstaju iz sezone u sezonu.

Da li se i vi ne odričete ovog evergrin make up-a?

error: Content is protected !!