Počnite da koristite “nevidljivu” šminku

lepezasta četkica

Najnoviji trend u šminkanju? Bez šminke! Bolje rečeno, “nevidljivo” našminkano. Šminka sa blagom refleksijom, samo ujednačava prirodnu boju tena i daje “retuširan”  izgled licu.

Transparentna šminka

Sve više se javljaju bezbojni proizvodi koji menjaju ton vašoj koži, bez dodavanja boje. To je novina, jer do skoro su svi brendovi dodavali boju ili pigmente da bi šminka prekrila nesavršenosti. Kozmetičke kuće proizvode sve više šminku koja podstiče ili bolje rečeno ističe prirodnu boju vaše kože. Tako imamo prajmere za oči, rumenila i proizvode za usne koji su transparentni. Njihova uloga je da istaknu sve dobro na vašem licu.

Do skoro se za fiksiranje podloge i tečnog pudera koristio puder u prahu u boji. Danas se sve više koristi puder u prahu, ali transparentni. Zašto? Lakše je. Nema potrebe da tražite savršenu nijansu. Transparentni je svaršen za svakoga. Nanesete ga četkicom, fiksirate puder i matirate T-zonu, a ništa se ne vidi. Savršeno, zar ne?

Šminkeri glasaju za “nevidljivu” šminku

Mnogi šminkeri su imresionirani ovakvim proizvodima. Oni bez upotrebe tradicionalnih proizvoda kao što su puder, rumenilo, korektor ili senka za oči, savršeno “poliraju” čitav izgled, toniraju lice i daju mu sjaj upravo gde je potrebno. Efekat ovih proizvoda traje tokom čitavog dana. Uz ovo je dovoljna još samo maskara.

error: Content is protected !!