Kako da uklonite fleke od sunca – Provereno!

Leto je gotovo, ali vam je na koži ostavilo fleke, pege i neujednačen ten. Šta da radite sa takvim hiperpigmentacijama i kako da ponovo imate lepu kožu.

Većina ljudi voli preplanuli ten i retki su oni koji se ne sunčaju i tokom celog letovanja koriste najveće faktore zaštite od sunca. Ipak, koža lica najviše strada prilikom izlaganja sinčevom zračenju. Na licu ali i telu se, kao posledica sunčanja, mogu pojaviti fleke i pege koje se teško uklanjaju sa kože.

Kako se rešiti fleka od sunca

Hiperpigmentacija je posledica prekomerne proizvodnje melanina, pigmenta koji koži daje boju. Usled njegovog nagomilavanja na određenim mestima pojavljuju se fleke i pege na koži. U apotekama možete kupiti kreme za beljenje i uklanjanje pega i fleka. Ovi proizvodi se biraju zavisno od tipa kože i tipa pigmentacije i zato ih nikako ne treba kupovati bez konsultacije sa iskusnim apotekarom.

Isto tako, vrlo je važno da ovakve proizvode testirate pre upotrebe, da ne bi došlo do iritracije kože. Ova sredstva daju vidljive rezultate u periodu od nekoliko nedelja do 2 meseca. Ako nakon tog perioda ne vidite rezultate u vidu svetlijih fleka, prekinite sa korišćem proizvoda.

Osim pigmentacija, koža koja je preterano izlagana suncu ubrzano stari, postaje dehidrirana, gubi elastičnost i sjaj. Zato je potrebno pravilno reagovati i kožu nahraniti i pripremiti za zimu. Potrebno je dobro hidrirati kožu odgovarajućim preparatima a zatim preći na proverene metode za uklanjanje fleka i pigmentacija.

Ono što je jako važno je da uradite čišćenje lica, najbolje kod kozmetičara. Ukoliko ne očistite kožu, preparati i tretmani koje budete radili neće imati pravi efekat.

Efikasni kozmetički tretmani za uklanjanje fleka od sunca

Koji tretman ćete primeniti da biste uklonili fleke od sunca zavisi od toga koji nivo hiperpigmentacije je zastupljen.

Mezoterapija derma rolerima

Mezoterapija derma rolerima je jedna od najefikasnijih metoda uklanjanja površinskih nepravilnosti i podmlađivanja lica i tela. Ovaj tretman se sprovodi tako što se mikroiglicama podstiče stvaranje novog kolagena i omogućava mezoterapijskom koktelu da stigne u slog kože gde se ona regeneriše.

Mezoterapiju derma rolerima je najbolje raditi u seriji od 6 tretmana, 1 tretman nedeljno. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Uz pomoć odgovarajućeg koktela, ovom metodom fleke od sunčanja se razbijaju i nestaju veoma brzo a koža postaje sveža i podmlađena.

Hemijski piling

Veoma poznat tretman za uklanjanje nepravilnosti sa kože i veoma efikasan kada je izbeljivanje hiperpigmentacija u pitanju. Ovim pilinzima koji su na bazi kiselina, uklanja se prvi površinski sloj kože i stimuliše se sinteza kolagena. Hemijski piling provereno daje rezultate, bezbedan je za klijenta i bezbolan.

Nakon tretmana dešava se da koža bude suvlja, da se peruta i zato je potrebno hidrirati. I ovaj tretman najbolje rezultate daje kada se radi u seriji.

Tretman laserom

Hiperpigmentacije se efikasno uklanjaju i laserom. Laser prepoznaje tamne pigmentacije i neutrališe ih. Tretman laserom je bezbolan i bezbedan. Potrebno je od 1 do 4 tretmana da bi se na ovaj način uklonile pigmentacije.

Za koji god od tretmana da se opredelite, važno je da koristite kremu za lice sa zaštitnim faktorom i da za vreme tretmana ne odlazite u solarijum.

Prirodni tretmani za uklanjanje hiperpigmentacija

  • Svež paradajz iseći i utrljati na kožu i ostaviti par minuta da deluje. Paradajz je poznat po tome što izbeljuje fleke jer sadrži enzime koji regenerišu kožu.
  • Vitamin E ima izuzetno važno dejstvo na regeneraciju kože. Pomešajte tabletu E vitamina sa medom i napravite masku za lice koja će vam pomoći u uklanjanju fleka i pigmentacija.
  • Aloe vera pomaže kod regeneracije ćelija kože i nastanka novog tkiva. Mažite gel od aloje 2x dnevno.
  • Pomešati sok od iseckanog crnog luka sa jabukovim sirćetom i ostaviti na licu 15 minuta
  • Riblje i ricinusovo ulje. Riblje i ricinusovo ulje pomešajte u jednakoj srazmeri i nanosite na lice 2x dnevno.
  • Limunov sok – Iscedite limun, nanesite ga na lice i ostavite da odstoji 10 minuta.

Bilo da se opredelite za tretmane u kozmetičkom salonu ili kod kuće, budite uporni. Fleke i pege od sunca se u potpunosti mogu ukloniti ali je potrebno određeno vreme u primeni preparata ili kozmetičkih tretmana.

error: Content is protected !!