Maske za lice u trendu 2018-e: TOP 5

maske za lice u trendu

Prodaja maski za lice je poslednjih meseci u ekspanziji – brendovi se trude da ih učine zaista važnim korakom u vašoj beauty rutini. Maske za lice više nisu samo proizvod za ugađanje sebi nedeljom popodne, ili za dobar selfie, već su zaista moćna alatka koja može da transformiše određene probleme kože lica. Zato, isprobajte ove godine najnovije trendove kada je reč o maskama za lice – vaša koža će ih obožavati!

 Maske za lice u trendu – top 5 predloga

1. Prajmer za masku

Znate za prajmer za puder, senku… ali šta biste uradili kada biste znali da možete učiniti da svaka maska deluje mnogo bolje uz pomoć posebnog prajmera? E pa upravo ovo na umu su imali tvorci inovativnog prajmera za masku u spreju. On deluje na sličan način kao i tretman lica.

Naime, kada ste na tretmanu, kozmetičar pari vaše lice kako bi vam otvorio pore i učinio da one mnogo bolje prime sve proizvode. Voda “napumpava” vašu kožu i čini da ona upije više vlage. Upravo tako radi i prajmer za masku – zasićuje kožu vlagom kako je pripremio za masku za lice.

Credit: @Jess Lee | beauty influencer

2. Maska-folija

Upoznajte najnoviju verziju sheet maske – masku-foliju! Osim što se ovde radi o dvoslojnoj maski – sva hranljiva esencija je zaštićena folijom koja ne dozvoljava da ovi dragoceni sastojci isparavaju iz kože. Masku-foliju smatrajte dubinskim pakovanjem vaše kože lica. Ovakve masku su najčeće anti-aging i hidratantne, budući da ovakvi koncentrati uz pomoć folije prodiru u kožu čak 25 puta brže. Osim što izgledaju high-tech, i pozivaju na selfie, maske folije su visoko efikasne!

Naša preporuka je M Beauty Srebrna Maska-folija sa anti-age efektom detoksikacije.

Credit: @RoseLynn Vu

3. Penušave – bubble maske

Možda već čuli za još jedan novi trend iz Koreje, zemlje čije su građanke jednostavno opsednute negom lica. Bubble maske imaju jedinstvenu formulu da ponu da pene kada se izlože kiseoniku. Na taj način dubinski čiste i prodiru u kožu sa svojim aktivnim sastojcima. Koristeći masku samo na T zoni, ili ipak na celom licu, možete zameniti svoj regularni čistač lica, ovom rekativnom penastom formulom. Bubble maske možete koristiti tri puta nedeljno, za najbolji dubinski efekat čišćenja.

Povezano: Japanska maska za lice protiv starenja

Credit: @Bubblegum Beauty ??

4. Glitter maske

Gliter je zaposeo sve aspekte beauty rutine, pa se čak uselio i u maske za lice. Naime, trenutno su najpopularnije upravo glitter peel-off maske, crne boje, sa obećavajućim efektima čišćenja kože, ali i neizbežnim Instagram-friendly efektom. Radi se o tankom viskoznom gelu crne boje, koji je napakovan sitnim šljokicama, dok se kod nekih brendova sreću i krupni gliteri u različitim oblicima.

Nekon 30 minuta, ova maska sa jednostavno odlepi sa lica i to je to. Ipak, mnogi dermatolozi dovode i u znak pitanja bezbednost korišćenja glitera u maskama za lice – jer njegove oštre ivice mogu ogrebati kožu prilikom skidanja.

Credit: @GLAMGLOW

5. Hibridne serum-maske

Većina naših beauty proizvoda nije ograničena na samo jednu svrhu – tako ni maske više nisu izuzetak. Najnoviji hibrid u nezi lica ubija dve muve jednim udarcem – spaja negu seruma ali i učinkovitost maske. Ovakve maske imaju jake anti-age sastojke omogućavajući push-up efekat na koži. Ove maske zatežu i podižu konture lice dok se koriste. Tekstura serum-maski je poput udobne serum-kreme koju možete ostaviti preko noći – pravi tretman za beauty san.

Credit: @코스트라마

Pročitajte još i: Maska za lice prema tipu kože – Kako da je odaberete?

error: Content is protected !!