Ko je izmislio french manikir?

Nisu Francuzi. Iznenanađeni? Čuveni french manikir nastao je u Americi. Kreirao ga je poznati holivudski šminker koji je pokrenuo jedan od najpoznatijih brendova lakova za nokte.

Džef Pink. On je tvorac francuskog manikira, koga i dan danas obožavaju žene širom sveta. Nastao je kao potreba holivudskih glumica da imaju sređenje i manikirane nokte, ali koji će se slagati uz svaku odevnu kombinaciju. Glumice su bile oduševljene ovim prironim a efektim manikirom i on je vrlo brzo dostigao neprolaznu slavu. I danas je uživa.

Kasnije ga je predstavio na nedelji visoke mode u Parizu i od tada nosi naziv french manikir. Danas je jedan od onih manikir stilova koji nikad ne izlaze iz mode, kao crveni lak za nokte, na primer. Džef Pink je i osnivač jedne od najčuvanijih kompanija koje se bave proizvodnjom lakova za nokte, “Orly Interational”.

Drugi izvori navode da je izumitelj french manikira francuska kozmetička kuća, Max Factor. Sledeći želje svojih klijenata koji su želeli elegantan i sofisticiran izgled svojih noktiju, proizveli su prirodan manikir koji svojom umerenošću odgovara mnogim odevnim kombinacijama.

Bilo kako bilo, izgleda da svi trendovi u manikiru mogu da prođu, ali french nikako.

error: Content is protected !!