Uradi sama – Preparat za usporavanje starenja kože

By  |  13 Comments

Kako koža stari, tako se mera neophodnih materija koje čuvaju njenu vitalnost, u njoj smanjuju. Zato, potrebno je da kožu osvežite, odnosno da joj koliko je god moguće više vratite izgubljene materije. To možete postići upotrebom različitih vrsta krema i preparata za sprečavanje i odlaganje tragova starenja kože, ali i upotrebom prirodnih preparata koje ćete napraviti sami.

Poznato je da se veliki broj materija koje se mogu naći u prirodi, nalazi i u sastavu vaše kože.  Takav je slučaj sa mineralima, vitaminima, ali i elementima kao što je kolagen, određene vrste enzima, aminokiselina i slično. Usled smanjenja nivoa takvih materija u sastavu kože, dolazi do pojave bora i tragova starosti na koži.

Recept za jedan od preparata za usporavanje starenja kože oko očiju, pripremili smo za vas u nastavku ovog teksta. Na vama je da pratite naše precizne instrukcije, napravite i koristite prirodni preparat za usporavanje starenja kože.

Napomena:

Ovaj preparat, najefikasnije delovanje pokazuje kod prevencije pojave prvih bora i kod eliminisanja njihovih tragova.
Za korekciju izraženih i dubljih bora, preparat nije efikasan.

Šta vam je potrebno za pripremu prirodnog preparata za usporavanje starenja?

Za pripremu ovog preparata, potrebno vam je:

 • 1 decilitar destilovane ili prokuvane i ohlađene vode,
 • 2 ravne supene kašike meda,
 • 1 kafena kašičica soka od sveže ceđenog limuna,
 • 1 polu puna kafena kašičica goveđeg želatina.

Način pripreme preparata za usporavnaje starenja kože:

Jedan decilitar destilovane ili prokuvane i ohlađene vode, zagrejte do umereno tople temperature, nikako do ključanja. Kada je voda odgovarajuće temperature, u nju dodajte i razmutite goveđi želatin. Kada razmutite želatin u vodi, u to dodajte dve ravne supene kašike meda i jednu kafenu kašičicu soka od sveže ceđenog limuna.

Sve sastojke dobro sjedinite mešanjem, sve dok ne postanu potpuno homogeni i počnu da se stežu usled delovanja goveđeg želatina.
Onda, sve sastojke prespite u odgovarajuću ambalažu koju možete da zatvorite.

Upotreba preparata:

Ovim preparatom jednom dnevno, najbolje je uveče nakon umivanja, u tankom i ravnomernom sloju, mažite regiju kože ispod očiju. Tokom upotrebe ovog preparata, važno je da ga redovno i svakodnevno koristite, kako bi materije sadržane u njegovim sastojcima maksimalno kvalitetno delovale na kožu.

Već nakon pet do sedam dana korišćenja ovog prirodnog preparata za usporavnaje starenja kože, koža će vam postati primetno mekša i nežnija na dodir. Što je još važnije, sprečićete na ovaj način i odložiti pojavu novih bora, a stare sitne bore će vam biti smanjene i neutralisane.

Na koji način deluje ovaj preparat?

Ovaj preparat, deluje zahvaljujući prisustvu materija neophodnih koži, u svim sastojcima preparata. Odatle, neophodne materije prodiru u kožu i utiču na to da se otpornost, elastičnost i vitalnost kože pojača. Samim tim, koža postaje otpornija na starenje i pojava prvih znakova starenja i sitnih bora se odlaže. Istovremeno, površinski sloj kože postaje revitalizovan i već nastali tragovi starenja na koži se eliminišu.

 • Med obogaćuju kožu neophodnim enzimima, aminokiselinama, mineralima i vitaminima.
 • Sok od sveže ceđenog limuna pospešuje povezanost kolagena i elastina u koži i hidrira kožu. Istovremeno, ovaj sastojak brani kožu od izloženosti slobodnim radikalima, koji uzrokuju njeno starenje.
 • Goveđi želatin nadoknađuje koži izgubljeni kolagen.
 • Destilovana voda, kožu hidrira i brani od isušivanja.

Probajte ovaj potpuno prirodan preparat za usporavanje starenja kože i uživajte u njenoj novoj vitalnosti.

13 Comments

 1. Ivana

  03.11.2014. at 09:37

  Hvala na odličnom savetu…stvarno je koža lepša, mekana sa manje dubokih bora. Odlični ste!

  • GospodjicaJ

   03.11.2014. at 16:10

   Draga Ivana,

   Puno Vam hvala na divnom komplimentu i drago nam je da ste zadovoljni 🙂

 2. Pingback: Bundeva za negu kože i kose | Lice | Kosa | Lepotica.rs

 3. jeca

  07.11.2014. at 22:24

  Mozete li mi reci koliko dugo smesa moze da stojia da se ne pokvari i da li treba u frizideru da boravi ili moze i na dobnoj temperaturi ? Unapred hvala ☺

  • GospodjicaJ

   13.11.2014. at 13:59

   Draga Jeco,

   Preparat treba čuvati u zatvorenoj ambalaži, u frižideru ili na sobnoj, umereno toploj temperaturi, samo ne blizu grejnog tela odnosno blizu izvora visoke temperature.
   Ukoliko se na taj način čuva, preparat može ostati svež i do nekoliko meseci, a to je duže nego što je potrebno da se njegov sadržaj potroši 🙂

 4. Jeca

  19.11.2014. at 16:53

  Gde se kupuje govedji zelatin?

 5. Princeza

  07.12.2014. at 20:17

  Da li se ovo nanosi na celo lice i da li se ispira ili ne?

  • GospodjicaJ

   08.12.2014. at 15:47

   Ukoliko se preparat nanosi samo na regiju ispod očiju i to u tankom sloju, nije ga potrebno ispirati. Međutim, ukoliko se nanosi na celo lice, potrebno ga je isprati, jer u tom slučaju, veća količina sastojaka, kao što je med ili želatin se zadržava na licu i koža ne može sve to da upije. Zato se nakon upotrebe na celom licu ispira. U tom slučaju, potrebno je da deluje bar pola sata do sat vremena 🙂

 6. Angel

  19.04.2017. at 11:57

  Nije mi se stegla masa….bas je tecna.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!