Uradi sama – Preparat za usporavanje starenja kože

naduveni podočnjaci

Kako koža stari, tako se mera neophodnih materija koje čuvaju njenu vitalnost, u njoj smanjuju. Zato, potrebno je da kožu osvežite, odnosno da joj koliko je god moguće više vratite izgubljene materije. To možete postići upotrebom različitih vrsta krema i preparata za sprečavanje i odlaganje tragova starenja kože, ali i upotrebom prirodnih preparata koje ćete napraviti sami.

Poznato je da se veliki broj materija koje se mogu naći u prirodi, nalazi i u sastavu vaše kože.  Takav je slučaj sa mineralima, vitaminima, ali i elementima kao što je kolagen, određene vrste enzima, aminokiselina i slično. Usled smanjenja nivoa takvih materija u sastavu kože, dolazi do pojave bora i tragova starosti na koži.

Recept za jedan od preparata za usporavanje starenja kože oko očiju, pripremili smo za vas u nastavku ovog teksta. Na vama je da pratite naše precizne instrukcije, napravite i koristite prirodni preparat za usporavanje starenja kože.

Napomena:

Ovaj preparat, najefikasnije delovanje pokazuje kod prevencije pojave prvih bora i kod eliminisanja njihovih tragova.
Za korekciju izraženih i dubljih bora, preparat nije efikasan.

Šta vam je potrebno za pripremu prirodnog preparata za usporavanje starenja?

Za pripremu ovog preparata, potrebno vam je:

  • 1 decilitar destilovane ili prokuvane i ohlađene vode,
  • 2 ravne supene kašike meda,
  • 1 kafena kašičica soka od sveže ceđenog limuna,
  • 1 polu puna kafena kašičica goveđeg želatina.

Način pripreme preparata za usporavnaje starenja kože:

Jedan decilitar destilovane ili prokuvane i ohlađene vode, zagrejte do umereno tople temperature, nikako do ključanja. Kada je voda odgovarajuće temperature, u nju dodajte i razmutite goveđi želatin. Kada razmutite želatin u vodi, u to dodajte dve ravne supene kašike meda i jednu kafenu kašičicu soka od sveže ceđenog limuna.

Sve sastojke dobro sjedinite mešanjem, sve dok ne postanu potpuno homogeni i počnu da se stežu usled delovanja goveđeg želatina.
Onda, sve sastojke prespite u odgovarajuću ambalažu koju možete da zatvorite.

Upotreba preparata:

Ovim preparatom jednom dnevno, najbolje je uveče nakon umivanja, u tankom i ravnomernom sloju, mažite regiju kože ispod očiju. Tokom upotrebe ovog preparata, važno je da ga redovno i svakodnevno koristite, kako bi materije sadržane u njegovim sastojcima maksimalno kvalitetno delovale na kožu.

Već nakon pet do sedam dana korišćenja ovog prirodnog preparata za usporavnaje starenja kože, koža će vam postati primetno mekša i nežnija na dodir. Što je još važnije, sprečićete na ovaj način i odložiti pojavu novih bora, a stare sitne bore će vam biti smanjene i neutralisane.

Na koji način deluje ovaj preparat?

Ovaj preparat, deluje zahvaljujući prisustvu materija neophodnih koži, u svim sastojcima preparata. Odatle, neophodne materije prodiru u kožu i utiču na to da se otpornost, elastičnost i vitalnost kože pojača. Samim tim, koža postaje otpornija na starenje i pojava prvih znakova starenja i sitnih bora se odlaže. Istovremeno, površinski sloj kože postaje revitalizovan i već nastali tragovi starenja na koži se eliminišu.

  • Med obogaćuju kožu neophodnim enzimima, aminokiselinama, mineralima i vitaminima.
  • Sok od sveže ceđenog limuna pospešuje povezanost kolagena i elastina u koži i hidrira kožu. Istovremeno, ovaj sastojak brani kožu od izloženosti slobodnim radikalima, koji uzrokuju njeno starenje.
  • Goveđi želatin nadoknađuje koži izgubljeni kolagen.
  • Destilovana voda, kožu hidrira i brani od isušivanja.

Probajte ovaj potpuno prirodan preparat za usporavanje starenja kože i uživajte u njenoj novoj vitalnosti.

error: Content is protected !!