Uradi sama – Regenerator za kosu

By  |  3 Comments

Bez upotrebe regeneratora za kosu nakon pranja kose, složićete se, kosu je veoma komplikovano očešljati. Kao i većinu kozmetičkih proizvoda i regenerator možete da napravite kod kuće.

Bez upotrebe regeneratora kosa postaje suva i osetljiva, oštećena i ispucala. Ipak, to ne znači da svaki regenerator za kosu odgovara vašoj kosi, niti da ima poseban uticaj na njenu negu. Mnogi regeneratori, osim što trenutno omekšaju vašu kosu i time vam olakšaju češljanje, nemaju apsolutno nikakav pozitivan uticaj, niti kosu štite od oštećenja. Čak naprotiv, pojedini regeneratori sadrže i sastojke koji posle dugotrajne upotrebe štete vašoj kosi.

Zato, pomoći ćemo vam i naučiti vas kako da napravite odličan, potpuno prirodan i hranljiv regenerator za kosu.

Za domaći regenerator vam je potrebno:

 • Jedno sveže belance,
 • Jedno sveže žumance,
 • Dve supene kašike majoneza
 • Dve supene kašike jogurta.

Način pripreme regeneratora

Prvo, umutite belance posebno od žumanceta. Mutite toliko koliko je potrebno da belance postane blago penasto. Nakon toga, belancetu dodajte dve supene kašike majoneza. Ponovite mućenje, sve dok mešavina belanceta i majoneza ne postane homogena.

U tu mešavinu, zatim dodajte dve supene kašike jogurta i ponovite postupak sjedinjavanja sastojaka. Na kraju, kada se prethodna tri sastojka sjedine, svemu dodajte prethodno umućeno žumance i još jednom dobro promešajte sadržaj.

Kada se sva četiri sastojka sjedine tako da dobijete kremastu masu koja ima gustinu i strukturu regeneratora, to je znak da ste uspeli i da je vaš regenerator za kosu spreman za upotrebu.

Upotrebite ga tako što ćete ga naneti i temeljno utrljati na kosu nakon pranja i ostaviti da na njoj deluje oko pet minuta. Kosu nakon tog perioda isperite i oblikujte.

Ovaj regenerator namenjen je za jednokratnu i trenutnu upotrebu. Sadrži proteine koji su od višestruke koristi za zdravlje i kvalitet kose. Kao takav, odgovara svim tipovima kose, a posebno je koristan ukoliko imate problem sa tankim, suvim i ispucalim vlasima. Ovako napravljen regenerator ne treba čuvati niti deliti za više pranja.

 

3 Comments

 1. Pingback: Uradi sama - Preliv za crveni odsjaj smeđe kose | Lepotica.rs

 2. Pingback: Bundeva za negu kože i kose | Lice | Kosa | Lepotica.rs

 3. Max

  05.02.2016. at 11:08

  Sto bi rekao moj nekadasnji frizer:“ma ne, najbolje je utrljati rusku salatu u kosu“, gluposti

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!