Boje kose u trendu za proleće 2018: 9 predloga TOP nijansi

By  |  0 Comments

Prethodnih sezona videli smo različite stilove kada je reč o boji kose. Ovog proleća, sudeći po društvenim mrežama i revijama dizajnera, stlovi su manje drastični, bar što se tiče trendova boje kose. Za tamnokose devojke u trendu je burgundi i ponoćno plava, a ako ste plavuše – inspiracija dolazi od pepeljaste lavande, strawberry blonde i roze pramenova. Tu je i dobri stari balajaž, ali sa obrtom. Zato, zakažite termin kod proverenog koloriste i prepustite se trendovima za proleće 2018.

Boje kose u trendu za proleće 2018.

Promena boje kose može biti suptilna – sa nekoliko pramenova ili drastična – kao prelazak u neku neobičnu nijansu. Ove sezone, boje su ili tamne i sočne ili tople i romantične. Zato ako stalno eksperimentišete sa bojom, ili pak želite da se poigrate sa pramenovima po prvi put – proleće 2018. je idealno za to.

Pepeljasta lavanda (Ashy Lavander)

Ovog proleća viđaćemo dosta ljubičastih tonova, ali u prigušenoj verziji: pepeljaste, isprane nijanse lile i lavande čine trend ljubičaste kose veoma nosivim. Ako ste plavuša, ovaj stil je idealan za suptilnu promenu. Ipak, imajte na umu da će ova ova boja najbolje pristajati devojkama hladnog podtona kože, jer je sama nijansa na hladnoj strani.

Credit: @Wella Education

Balajaž koji uokviruje lice (Face-framing balayage)

Čini se da balajaž nikad neće izaći iz mode. A i zašto bi, kada predstavlja najsuptilniju tehniku osvežavanja kose, slobodnom tehnikom nanosa boje za prirodan, sun-kissed look. Balajaž na celoj kosi ipak sačuvajte za leto jer je ovog proleća u trendu samo nekoliko karamel pramenova koji uokviruju lice. Ovii svetli pramenovi laskaju tenu i deluju kao da su nastali poljupcem sunca.

Credit: @Anh Co Tran

Platinasta sa tamnim korenom (Platinum with exposed roots)

Plastinasta boja je i dalje potpuni hit, ali ovog proleća donosi grandž vibraciju: umesto ledene, jednodimenzionalne platinaste nijanse – ove sezone imamo tamniji koren. Osim što izgleda moćno, veoma je praktično: vidljiv koren znači manje utrošenog vremena i novca u salonu.

Povezano: Kako da postanete platinasta plavuša?

Credit: @American Salon

Ponoćno plava (Midnight Blue)

Tonovi dragog kamenja su in ovog proleća, što se tiče noktiju, odeće, šminka, ali i – kose. Teget plava koja se graniči sa crnom je potpuni trend za ovo proleće. Idealna je promena za crnokose devojke koje žele blagu promenu.  Osim ove boje, tamna petrolej i smaragdno zelena su takođe boje dragog kamenja koje su potpuno „in“. Samo odaberite idealnu nijansu za svoj ten.

Credit: @L’appart de Zach Coiffure

Kestenjasti topli ombré (Auburn ombré)

Za sve brinete koje vole topli ton u kosi, imamo lepe vesti: ovog proleća pa čak i u leto, potpuni trend biće topli auburn ombre. Ovaj stil je dokaz da tamne i bogate nijanse nisu rezervisane samo za jesen i zimu. Ova verzija omrbea će odlično pristajati brinetama i toplog i hladnog podtona kože. Lak je za održavanje i laska tenu.

Credit: @Armstrong McCall Official

Ugalj plava (charcoal blonde)

Charcoal blonde je potpuno novi trend mešanja platinasto plave i tonova sive i crne boje. Odlično je rešenje ako ste počele da sedite prirodno. Zadimljeno sive sa crnim pramenovima su potpuni hit sezone, i dobrodošla promena posle jarkih „jednorog“ boja 2016. i 2017. godine. Fenomenalni stil za sve devojke sa edgy, rock-chic vibracijom.

Credit: @mary kang

Jagoda plava (Strawberry Blonde)

Beauty zajednica se konačno vratila jednodimenzionalnoj boji i kremastim nijansama jagoda plave kose. Ova specifična nijansa se bazira na crvenkastim tonovima plave kose. Može biti pastelna boja breskve prošarana blond pramenovima. Ali, ovog proleća je ipak „in“ homnogena nijansa strawberry blonde. Ova boja laska svakom tenu, a pogotovo dobro stoji bledim devojkama.

Credit: @KRISTIN ESS HAIR

Boja vina (Wine)

Bilo da je zovemo boja vina, burgundy, patlidžan boja ili mahagoni – ova duboka, sočna nijansa je totalno in. Sjajno je rešenje za brinete ili crnke koje žele da naprave neku promenu i ofarbaju se po prvi put. Lako je dozirati željeni intezitet boje vina – samo objasnite frizeru da li želite tek suptilni akcenat boje ili punu purpurnu.

Credit: @Taylor Bennett

Roze pramenovi (Blush Highlightes)

Milenijumska era je zaposednuta trendom rose gold nijansi i čini se da pinky, girly trend nikada nije bio više u modi nego sada. Za sve devojke koje bi da koketiraju sa poželjnom pink nijansom kose, a ne žele potpuni prelazak, savetujemo meke roze pramenove, koji suptilno šaraju kroz toplu plavu kosu. Idealno osveženje jednodimenzionalne plave boje, idealno za svetlopute devojke hladnog tena.

Credit: @Heather Shaw

Pročitajte još i: 8 make-up trendova za proleće 2018 – Romantično i nosivo

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!