Novi Instagram trendovi boje kose: “Ledena kafa” i “prepečeni kokos”

instagram trend

Instagram je oduvek inspiracija za sve koji žele promenu boje kose ili pak, samo razmišljaju o njoj. Tako su se od skoro izdvojili novi trendovi boje kose koji će vas oduševiti, jer si nove zanimljive boje koje se prelivaju. Boja “ledene” turske kafe i “prepečenog kokosa” su potpuni HIT za kraj leta, i postepeni prelazak na jesenje boje. Zato saznajte u nastavku koje su to nijanse u pitanju!

Nove popularne Instagram nijanse boje kose često asociraju na hranu, pa tako i ove dve: smeđa boja sa divnim “lowlights” i “highlights” pramenovima, inspirisana prelivanjem meliranih boja ledene turske kafe kada se pomeša s mlekom, i boja pečenog kokosa – tamno smeđi koren koji se polako stapa sa platinasto plavom na polovini dužine.

“Ledena kafa” – Cold Brew Hair

Cold Brew je ledena kafa koja se pravi tako što se mlevena kafa prelije hladnom vodom i ostavi u frižuderu preko noći. Potom se procedi, a u čašu se uspe hladno mleko. Ovo prelivanje tamno smeđe boje kafe i mleka, inspirisalo je frizere da kreiraju ovu jedinstvenu mešavinu na tamno smeđoj kosi.

A post shared by Exure, Inc. (@exurebeauty) on


Ovaj look se zasniva na kreiranju dimenzije kose, sa bogatim pramenovima u neutralnim zlatnim tonovima, koji imitiraju blendanje boje u trenutku kada se mleko uspe u hladnu kafu. Postoje različite varijante, poput pramenova u boji “chilly pepper” čokolade, koji se nanose balajaž tehnikom.

A post shared by Tina Szabados (@tinaszabados) on

Mogućnosti prilagođavanja ovog stila farbanja su mnogobrojne. Kao što mnogi ljudi piju ledenu kafu sa više leda ili na primer, bademovim mlekom, vaša verzija kose boje “ledene kafe” može biti potpuno drugačija.

“Prepečeni kokos” – Toasted Coconut Hair

Ovaj termin opisuje kosu sa tamno smeđim korenom, koji suptilno bledi i stapa se sa platinasto plavom na polovini dužine. Predstavlja varijaciju bronde trenda – nijansa “prepečenog kokosa” je novi trend stapanja smeđe i plave boje.

Idealni kandidati za ovu boju su žene sa prirodno smeđom kosom. Ova boja je laka za održavanje i sjajan način da posvetlite kosu, a da to ne izgleda veštački. Ne morate brinuti o korenu, jer ćete samo dobiti “prepečeniji” look, kako vam kosa bude rasla. Ovo je moderni obrt tradicionalnog ombre-a.

Povezano: “Shadow hair” je novi trend senčenja kose i mi ga obožavamo!”

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!