Maske za suvu kosu – 8 predloga!

By  |  0 Comments

Svaka kosa zahteva dosta nege, kako bi ostala zdrava i sjajna. Maske za kosu su proizvodi koji bi trebalo da se nađu među kozmetikom svake devojke, ali mnoge od nas ih se sete tek kada kosa izgubi svoj prirodan sjaj i postane suva. Zato vam danas predstavljamo nekoliko maski za kosu, koje će učiniti da suva i oštećena kosa izgleda bar malo zdravije.

8 maski za negu suve kose

1. Kallos

Jedna od najpovoljnijih marki, kada su u pitanju proizvodi za kosu, jeste Kallos. Cena njihovih maski iznosi oko 300 dinara, za pakovanje od 1 litra, što je i više nego povoljno. Vrlo često u možete pronaći i manja pakovanja, od 275 ml, po ceni od 150 dinara. U svojoj ponudi imaju multivitaminsku, masku od mleka, algi, sa keratinom i mnoge druge. Ako vam je kosa dosta oštećena, za vas je onda keratinska maska, koju bi trebalo držati pet minuta na kosi, a nakon toga ona će na dodir biti mekša i izgledati dosta sjajnije.

2. Helen Seward Nutrive

Još jedna maska za izrazito suvu i oštećenu kosu, koja spada u rang profesionalne, odnosno frizerske, kozmetike jeste Helen Seward Nutrive maska. U zavisnosti od stepena oštećenja, birate i broj maske. Oni dolaze iz Italije, a moguće je pronaći ih na sajmu kozmetike u Beogradu, kao i po nekim frizerskim salonima. Obzirom da je u pitanju profesionalna kozmetika, rezultati su vidljivi odmah, pa ćete odmah nakon pranja primetiti da kosa izgleda zdravije nego pre toga.

3. Young maska

Takođe se može naći u radnjama sa profesionalnom kozmetičkom i frizerskom opremom, po veoma povoljnoj ceni. Ova maska neće učiniti da vam kosa izgleda zdravije, ali kako suva kosa ima običaj da izgleda naelektrisano, sa puno čuperaka koji vire, ova maska će ih umiriti i zagladiti, pa će vizuelno biti mnogo lepša.

maske za kosu

4. Lovea maska

Namenjena je suvoj kosi i 95% sastojaka je prirodno. Na ekstremno oštećenoj kosi neće imati efekta, jer je previše blaga, ali ako vam je kosa zdrava, ali suva, onda će biti odlična. Umekša kosu, čini je sjajnijom i znatno olakšava raščešljavanje.

5. Semi Di Lino

Još jedna maska koja neće imati puno efekta na oštećenoj kosi, jeste Semi Di Lino Illuminating mask. Njena primarna funkcija je da da sjaj kosi, što odlično radi. Uz to, olakšava raščešljavanje. Pored Illuminating linije, Semi Di Lino ima i maske za oštećenu kosu, koje su namenjene njenom oporavku.

Kako da vratite sjaj svojoj kosi?

6. Fonex maska

Fonex je brend koji se kod nas nažalost još uvek ne može pronaći, ali ga ima u susednoj Bosni. Njihova maska od argana namenjena suvoj i oštećenoj kosi, odlično neguje, daje sjaj i olakšava raščešljavanje. Obzirom da je reč o proteinskoj maski, ne bi trebalo da se drži duže od 15 minuta, jer će ukrutiti kosu.

maske za suvu kosu

7. Selective

Druga proteinska maska, koja se može pronaći kod nas, jeste Selective Aminokeratin. Takođe odlično neguje i izrazito oštećenu kosu, daje joj sjaj i mekoću, a redovnom upotrebom pomaže da oporavku kose. I nju treba držati najviše 15 minuta.

8. Avon

I kao poslednja u nizu, svima dobro poznata, Avon maska sa arganovim uljem. Odlična za suvu kosu, redovnom upotrebom kosi se vraća sjaj i mekoća, ali za sve one sa oštećenom kosom neće biti dovoljna.

maske za kosu

Autor teksta:“Maske za suvu kosu“, Jelena, Dressing case

******************************************

Jelena Dragićević, Beauty Blogger

jelena-dressing-caseApsolvent sam Bohemistike, a već neko vreme hobi mi je šminkanje. U planu mi je da ga usavršim i postanem profesionalni šminker. Pored toga, od decembra 2013. pišem svoj beauty blog i trudim se da mu posvetim maksimalno vremena.

Veliko interesovanje za kozmetiku me je podstaklo da svoja iskustva podelim sa drugima, pa je tako i nastala ideja o blogu. Na njemu se mogu naći recenzije raznih proizvoda, a od nedavno sve češće postavljam postove o tome kako šminkam sebe i druge. Nadam se da će vam moji tekstovi biti interesantni i bar malo korisni.

******************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!