Hit boje kose za JESEN: Wine Hair i Vanilla Chai Hair

By  |  0 Comments

Kada temperature padnu ispod 15° C, odjednom želimo neke promene: kolorita garderobe, šminke, i boje kose. Umesto letnjih koktela, preko dana uživamo u vanilla chai napicima, a uveče uz čašu merloa. E pa upravo boje ovih jesenjih napitaka su inspirisale nove trendy boje kose koje su zaposele Instagram i brojne frizerske salone sa svojim zahtevima. Ako ste brineta ili plavuša – za obe nijanse imamo jesenji predlog promene boje kose!

Jesenji trendovi boje kose – piće kao inspiracija

Wine Hair – kosa boje merloa

Ako ste brineta, i želite efekatnu promenu kojom ćete potamniti kosu, a dati joj ujedno i “femme fatale” notu – wine hair trend je za vas! Ova bogata burgundy nijansa ima crvene i ljubičaste podtonove koji se savršeno blendaju sa smeđom bazom. Možete zadržati tamnan koren, i učiniti postepeni prelaz ka boji vina, kako biste zaista simulirali kolorit flaše vina.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Redken (@redken) дана

Ključ dobijanje wine hair boje koja traje jeste da se prvi put ofarbate nekoliko nijansi tamnije od željene wine hair boje. Dubina crvenog tona dozvoljava boja da lepo i postepeno bledi. Ali crvena bledi brže nego ostale nijanse, zato frizeri savetuju za prvo farbanje jednu do dve nijanse tamniju boju.

Kao i vaše omiljeno crveno vino, ova boja može varirati u zavisnosti od toga da li želite više ljubičaste ili crvene. To naglasite frizeru, koji će vas napraviti jedinstveni mix farbi za kosu. Ako se odlučite za ovu boju, pripremite se za njeno održavanje: frizeri savetuju osvežavanje boje tonerom na svakih 6-8 nedelja. Takodje, tretman Olaplexom će značajno produžiti trajnost wine hair boje.

Olaplex tretman za nastavak salonske nege kod kuće, možete poručiti OVDE.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели HAIRSTAFF (@hshairstaff) дана


Svako može poneti ovu boju, mada frizeri savetuju da više naginjete crvenom podtonu ako ste hladnog podtona kože, a ako ste toplog podtona – više ka ljubičastom.

Povezano: Vreme je za promenu – Boje kose u trendu za jesen 2018.

Vanilla Chai Hair – savršena bronde nijansa

Sa letnjim danima iza nas, čini se da smo zakasnili za farbanje u plavo. Ipak, to ne znači da treba da čekate do idućeg leta kako biste posvetleli kosu, jer je Vanilla Chai Hair trend oduševio pratioce Instagrama. U pitanju je savršen jesenje-zimski mix blonde i smeđe boje.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Amy (@camouflageandbalayage) дана

Vanilla Chai je hladna pepeljasto plava boja koju je kreirala frizerka Amy McManus. Baš kao što je Vanilla Chai začinjeni chai napitak sa tragom slatke vanile, i ova boja nosi najbolje od oba sveta: svetla boja koja dozvljava taman koren, a opet dovoljna hladna za jesen.

Ovo je prelepa nijansa kojom sve plavuše mogu osvežiti i prilagoditi svoju plavu kosu jesenjem vremenu. Tamniji koren daje mogućnost lakšeg održavanje boje, jer ga ne morate tako često farbati. Ovaj trend će sjajno stajati i na kraćoj i na dužoj plavoj kosi.

Kako bi vaša Vanilla Chai boja, ili bilo koja druga nijansa plava uvek bila sveža i svetla, bez ružnog žutila – savetujemo Subrina Professional Silver šampon, sa ljubičastim tonirajućim pigmentima.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Fashionisers (@fashionisers) дана

Vanilla Chai nijansu je najlakše posetići na nekome sa prirodno svetlo smeđom ili tamno plavom kosom. Frizeri takođe ističu da se ova boja lakše postiže ako imate balajaž kao osnovu. Ipak, ako je vaša kosa tamno smeđa, moraćete uraditi najpre pramenove sa folijom, kako biste postigli Vanilla Chai nijansu.

Pročitajte još i: Najnoviji trend generacije X za jesen – Jarko žuta kosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!