Šminkeri otkivaju: 7 super trikova sa olovkom za usne

olovka za usne

Ako postoji make-up proizovd koji je istinski potcenjen – to je olovka za usne. Suprotno od toga šta većina žena misli, olovka za usne igra veoma važnu ulogu za predivne, pune usne postojane boje. Ako želite usne poput Kajli Džener, ili samo preciznu ivicu za vaš karmin, morate uključiti olovku za usne u rutinu, a mi vam prenosimo 7 TOP trikova profesionalnih šminkera!

7 trikova profesionalnih šminkera sa olovkom za usne

1. Nanosite je pod uglom od 45 stepeni

Kada nanosite olovku za usne, neka to bude pod uglom od 45 stepeni (polovina pravog ugla), kratkim, laganim potezima. Ne želite grubu liniju koja će loše izgledati kada vaš ruž za usne počne da bledi. Osim toga, ako vam je potrebna “teška ruka” za nanošenje liplajnera, to znači da se olovka osušila, i da vam treba nova.

2. Pomerajte bradu kako biste bolje videli uglove usana

Nanošenje olovke za usne deluje kao posao koji možete uraditi zatvorenih očiju! Varate se – nakon što se završili iscrtavanje usana, spustite bradu ka grudima i pogledajte se u ogledalo. Na taj način osmotrićete vrh usana iz drugog ugla, i ovo će pomoći da izjednačite ivice. Za donju usnu, podignite glavu gore, i proverite donju ivicu usne.

olovka za usne

3. Tamnija olovka za punije usne

Ako želite da vam usne izgledaju sočno, a prirodno, koristite za mrvicu tamniju olovku za usne u odnosu na karmin, kako biste definisali vrh usana i sredinu donje usne. Potom ga izblendajte sa svetlijom nijansom liplajnera, kojom ćete očivičiti ostatak usana.

4. Prvo nanesite karmin, pa olovku

Najpre nanesite karmin, pa potom olovku, posebno kod tamnijih karmina. Ovaj trik će pomoći da vidite tačno gde treba da oivičite usne. Kada vaš karmin počne da bledi, izbledeće sa linijom liplajnera. Na ovaj način nećete ostati sa krugom oko usana.

Povezano: 12 najboljih saveta profesionalnih šminkera za nanošenje KARMINA

5. Providna olovka za dugotrajnost boje

Ako ne volite efekat koji daje olovka za usne, ali i dalje želite da vam karmin ili sjaj za usne ostanu na mestu, odaberite providni, matirajući liplajner koji će držati šminku na usnaa na mestu, bez dodavanja boje.

olovka za usne

6. Iscrtajte “vodič” na usnama

Kako biste preciznije oivičili usne, nacrtajte X na vrhu usana (Kupidonov luk), i uspravnu liniju na sredini donje usne. Ovaj trik predstavlja dobar vodič za iscrtavanje cele usne. Uradite ovaj trik u etapama, vidite šta vama najbolje odgovara. Zapamtite – male korake je lakše postići.

Povezano: 5 proverenih načina da povećate usne

7. Briga o olovkama za usne

Šminkeri savetuju da se posle upotrebe olovke za usne, njen vrh prebriše papirnom maramicom, posobno ako ste olovku nanosili preko karmina ili sjaja. Na ovaj način, ona će duže vremena biti sveža i pune boje. Pored toga, ako se na vrhu olovke uhvati beli film, to je znak isteklog roka. Takvu olovku ne treba više da koristite – vreme je za novu!

Mi vam predlažemo City Color olovke za usne, koje postoje u klasičnoj drvenoj formi, kao i automatskoj – bez zarezivanja.

error: Content is protected !!