5 proverenih načina da povećate usne

načini da povećate usne

Zahvaljujući bogatom tržištu kozmetičke industrije, kao i DIY trikovima koji su se nagomilali tokom godina na internetu, bez odlaska pod nož ili iglu i trošenja nezamislivo mnogo novca, možete da imate veće usne na sledećih 5 proverenih načina.

Pročitajte pet saveta kako da postignete efekat punijih i većih usana, ali da ne izgledaju neprirodno napućene ili preterano našminkane.

Trikovi za vizuelno veće usne

Eterično ulje nane

Pomešajte nekoliko kapi eteričnog ulja nane sa sjajem za usne ili ga direktno utrljajte na usne kako biste ih prirodno povećali, ali i učinili mekšim. Nana stimuliše cirkulaciju na koži usana, izazivajući blagi otok – osetićete blago peckanje na usnama. Takođe, eterično ulje od ljutih papričica deluje na isti način kao eterično ulje nane, ali budite oprezni ako imate osetljivu kožu da ne dođe do alergijske reakcije.

Hajlajter u olovci

Prilikom šminkanja, sve što vam treba da biste povećali volumen vaših usana jeste hajlajter u olovci. Oivičite usne ili naglasite samo centralni deo usana da biste usnama dali dodatnu punoću. Hajlajter puder ili krem deluje na isti način kao hajlajter u olovci, a naša preporuka je City Color paleta koja uključuje 3 nova iluminatora za kreiranje savršeno sveže kože.

hajlajter u olovci
Pogledajte i kako da konturišete usne pomoću hajlajtera u olovci!

Redovan piling

Kako biste pripremili usne za sjaj ili karmin, ali i postigli efekat punijih usana, redovno radite piling usana. Jedan od najboljih pilinga za usne je onaj s kokosovim uljem i smeđim šećerom. Pomešajte po 1 kafenu kašiku navedenih sastojaka pa dobijenu smesu nežno utrljajte na usne, kružnim pokretima prstiju ili meke četkice za zube. Ovaj piling će ukloniti mrtve ćelije sa površine usana, takođe stimulisati cirkulaciju krvi u usnama kojima ćete dati lepu rozikastu boju.

Olovka za usne

Usne će vam izgledati punije nego što jesu ako spoljni rub usana, blago iznad prirodne linije usana, definišete nijansu tamnijom olovkom za usne od vaše prirodne boje usana. Takođe, pre nanošenja ruža ili sjaja u boji po izboru, popunite i unutrašnjost usana olovkom za usne u nijansi karmina. Na ovaj ćete način i zaustaviti razmazivanje ruža preko rubova. Završite šminkanje usana dodavanjem sloja providnog sjaja na usne.

Dodatak prehrani s kolagenom

S obzirom da se tokom vremena smanjuje kapacitet obnove kolagena, što se negativno odražava i na izgled usana, dodatak prehrani s kolagenom zategnuće vaše usne i one će izgledati veće. Ipak, ne očekujte da ćete odmah videti veliku promenu, ali na duže staze, kolagen će usne učiniti punijim, ali i sprečiti nastanak bora i podmladiti kožu celog tela.

Povezano: 5 TOP pravila za savršeno nanošenje crvenog karmina!

error: Content is protected !!