‘Blonzer‘ palete su najnoviji letnji must-have tip proizvoda za šminkanje

blonzer
Instagram/Printscreen

Koža obasjana suncem možda je oduvek bila IN za leto, ali ružičasti sjaj ‘blonzera’ – miks bronzera i rumenila – novi je način da ga nosite. Dok se savršeno skicirani ajlajner topi na vrućini, ružičasta, bronzana boja na obrazima stoji celog dana. Što je još bolje, blonzer uključuje samo upotrebu jednog proizvoda, a ne zahteva ni uredne ivice. U stvari, što je završni sloj blurovaniji, to izgleda realnije. Dakle, šta je tačno „blonzer“? Obično su to palete all-in-one rumenila i bronzera koje imitiraju kako  izgledaju vaši obrazi nakon nekoliko sati izlaganja suncu.

Šta je tačno ‘blonzer‘?

Uredne pruge hajlajtera, rumenila i bronzera spakovane su zajedno u kompaktnu paletu, svaka uzimajući u obzir ton kože i podtonove za pet opcija nijansi koje se kreću od svetlo koralne do duboko ljubičaste – to je klasičan primer blonzer proizvoda za lice. Mnogi brendovi su za ovo leto 2024. lansirali slične proizvode.

View this post on Instagram

A post shared by Allison Chase (@alli88chase)

Gde naneti ‘blonzer‘?

Bronzeri u krem-formi vam omogućavaju da uđete u viralni izgled sunset blush stila koji je kreirala TikToker-ka Alissa Janai (video koji sada ima milion lajkova), u kojem ona nanosi dve nijanse tečnog rumenila (ružičasto na jagodici, samo narandžasto ispod nje), preko hajlajter i sve nežno blenda.

Za mekši naknadni sjaj potražite paletu bronzera u kamenoj formi, sa nijansama koje imitiraju zalazak sunca. Nanesite sjajnu nijansu rumenila na bronzer, a zatim svetlucavi hajlajter na spoljni ugao oka i izblendajte sve zajedno.

Razmislite o tome gde sunce prirodno pada – na čelo, slepoočnice, jagodice, most na nosu i liniju vilice. Ovo su područja koja ćete želeti da bronzate da biste stvorili preplanuli ten. Što se tiče alata, šminkeri preporučuju da izaberete četkicu pod uglom za veću kontrolu. Nakon što nanesete četkicom bronzer, lagano je tapnite da biste uklonili višak proizvoda jer se na taj način izbegavaju teška ili neujednačena aplikacija. Koristeći kružne pokrete ili pokrete napred-nazad, fokusirajte se na spoljni obod lica, blendajući bronzer u liniju kose za besprekoran završetak. Rumenilo je takođe sastavni deo izgleda. Bronzeri često mogu biti mat teksture, tako da bez rumenila koža može da bude malo ravna i dosadna. Duo bronzer/rumenilo su odlične za kombinovanje dva proizvoda koja su vam potrebna za zdrav sjaj.

Da bi stvorili što realističniji efekat praškastim formulama, šminkeri nude ovaj savet: „Nakon nanošenja obe nijanse, protrljajte ruke jednu uz drugu kako biste stvorili toplotu, a zatim ih pritisnite na predeo obraza. Ovo vraća kožu u život, jer će formula prahaa biti ravnije za kožu od kremaste formule.

Povezano – Make-up vodič – kako se pravilno nanose različiti tipovi bronzera?

Kako uskladiti nijanse ‘blonzera‘ sa tonom kože?

Lepota ‘blonzera‘ je u tome što je savršena kombinacija boja za rumenilo i bronzer već odlučena, tako da je naporan posao već urađen za vas unapred. Uz to, i dalje želite da izaberete paletu ‘blonzera‘ koja je najbliža vašem prirodnom tonu kože. Trebalo bi da bude malo toplije za prirodniji izgled. Ovo se posebno odnosi na bronzer, koji je vaša polazna tačka za odabir ‘blonzera‘. Podton vaše kože igra ključnu ulogu. Ako je hladan, potražite bronzere sa tamnocrvenim ili pepeljastim nijansama kako biste izbegli da izgledaju previše narandžasti ili blatnjavi. Ako je vaš podton topao, odlučite se za više zlatnih ili crvenkastih bronzera. Koristan trik za procenu nijansi vaše kože je da pogledate vene na vašem zglobu. Zelene vene obično znače da imate tople nijanse; vi ste na hladnijoj strani ako su plave ili ljubičaste boje.

Pročitajte još i – Stained Glass rumenilo je novi make-up trend koji podrazumeva 3 nijanse rumenila

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!