5 proizvoda za kosu koje morate imati

Vaša rutina za negu kose sigurno uključuje one osnovne proizvode bez kojih se ne može: šampon, balzam i masku za kosu. Međutim, ovi proizvodi nam nisu uvek dovoljni za negu i stilizovanje kose. Stoga vam donosimo predlog 5 proizvoda za negu kose koje jednostavno morate imati, a sigurni smo da će promeniti vašu rutinu nege i oblikovanja kose.

Šampon za suvo pranje

Ovaj tip proizvoda je stekao priličnu popularnost u poslednje vreme. A kako i ne bi, kada živimo sve brže i brže, i često nemamo vremena da operemo kosu između posla i privatnih obaveza. Stoga nam u pomoć priskače ovaj magičan proizvod: radi se o upijajućem, fino mlevenom prahu koji je spakovan u bocu pod pritiskom sa raspršivačem, poput dezodoransa. Suvi šampon ima ulogu da uz pomoć pomenutog praha, upije višak masnoće sa temena, i učini da izgleda kao da ste tek oprali kosu.

Nanosi se tako što se boca dobro promućka pre upotrebe, odalji se od glave jedno 20-30 cm, i poprska po temenu. Najpre kosu morate razdeliti na više sekcija, kako biste što bolje obuhvatili celo teme. Ovo nije proizvod koji menja pranje kose – naprotiv, služi samo kao prva pomoć u hitninm slučajevima kada nemate vremena da operete kosu, a treba da izgledate čisto i uredno.

Naša preporuka suvog šampona je Subrina Dry Shampoo, za profesionalne rezultate.

Closeup woman hand itchy scalp, Hair care concept

Losion za volumen kose

Ukoliko se borite sa tankom i beživotnom kosom, čiji volumen splasne jako brzo i deluje spljošteno, ovo je proizvod za vas. Reč je o spreju koji se prska na teme, i ima ulogu da vašoj kosi povrati izgubljeni volumen. Nanosi se na mokru ili isfrotiranu kosu nakon pranja, kako bi imao najbolji efekat. Specijalna formulacija losiona za volumen, podićiće kosu iz korena, delovaće punije i lepršavije, bez otežavanja ili slepljivanja.

Naša preporuka je Marrakesh Bounce Losion za volumen iz korena, sa arganovim uljem za dodatnu negu, kao i Subrina Boom Boost, losion za volumen kose iz korena.

Sprej za zaštitu kose od toplote

Ovaj proizvod je sigurno poznat damama koje tretiraju svoju kosu peglom za kosu, figarom ili čestim feniranjem. Sigurno znate kakva oštećenja kose donosi česta upotreba toplotnih aparata za stilizovanje kose. Stoga vam je zaštita kose od toplote neophodna.

Hair curling

Ovakvi proizvodi najčešće sadrže različite vrste silikona koji deluju kao izolatori i sprečavaju da visoke temperature oštete keratin koji je gradivni element dlake. Sprej za zaštitu od toplote se koristi na mokroj kosi (ukoliko se fenirate), odnosno na suvoj (pre peglanja ili kovrdžanja kose). Imajte na umu da sprej ne može u potpunosti da zaštiti vašu kosu od oštećenja, stoga proredite upotrebu prese i figara, i koristite ih na nižim temperaturama.

Naš predlog spreja za zaštitu kose od toplote je Subrina Frizz-Fighter Straightener, koji osim termičke zaštite pruža i efekat ispravljanja kose, što je dodatni plus ukoliko preferirate peglanje ili feniranje kose.

Stajling proizvod za ravnanje ili kovrdžanje kose

Ukoliko imate prirodno ravnu kosu, a želite da ona bude dodatno ravna i glatka, nakon pranja kose poželjno je da u svoju rutinu uvrstite i stajling proizvod koji će vam pružiti ovaj efekat. Oni najčešće sadrže biljni keratin koji daje efekat ravnanja kose, kao i dodatna ulja i sastojke za negu kose. Obično su vidu spreja ili kreme, i jednostavno se nanose na isfrotiranu kosu nakon pranja, a pre sušenja. Ukoliko se dodatno isfenirate, efekat ravne, sjajne i glatke kose će trajati danima.

Naša preporuka je Subrina Smooth Operater, krema za ravnu i glatku kosu, kao i prethodno navedeni Frizz-Fighter, koji ujedno pruža i termičku zaštitu.

Curly Hair. Hairdressing. Wave

S druge strane, ukoliko ste vlasnica talasaste ili kovrdžave kose, vama je potreban drugačiji tip preparata za stajling: onaj koji će definisati vaše talase/kovrdže i produžiti njihovo trajanje. Birajte kreme i losione za definiciju kovrdža koji će dati strukturu i fleksibilnosti vašim loknama uz dodatni sjaj i negu.

Naša preporuka su: Marrakesh Curl Cream, krema za kovdže sa uljem argana i konoplje, kao i Subrina Twister, fluid za osvežavanje i definiciju kovrdža.

Eliksir za krajeve kose

Ovo je jako koristan tip proizvoda, koji će nahraniti krajeve kose nakon sušenja, feniranja ili peglanja. Ukoliko sadrži i silikone, dodatno će zatvoriti kutikulu dlake, na taj način štiteći je od spoljašnjih uticaja. Hranljiva ulja će pružiti ishranu i negu krajevima, koji su posebno skloni krzanju i lomljenju. Dodatni plus uljanih eliksira je što pružaju neverovatan sjaj i zaglađenost, i predstavljaju svojevrsan “šlag na torti” svake frizure. Koriste se na vlažnoj ili suvoj kosi tako što se par kapi utrlja između prstiju i nanese na krajeve.

Split ends hair of brunette female model

Naše preporuka eliksira za krajeve kose su: Marrakesh Marokansko arganovo ulje, koje postoji i u Light verziji za tanku i svetlu kosu, Revlon Orofluido Asia Zen eliksir koji štiti kosu od uticaja vlage i neželjnog uvijanja kose, kao i Subrina Repair elixir, na bazi silikona i vitamina E, koji zaglađuje kosu i daje joj neverovatan sjaj.

suvi samponsmooth operatercurl creameliksir revlon

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!