5 beauty trikova sa vazelinom

By  |  0 Comments

Sezona suve i oštećene kože je zvanično počela i vreme je da se obezbedite hidratantnim proizvodima, a izbegavate preparate koji potencijalno iritiraju ili dodatno isušuju kožu. Iako je zima godišnje dobe kada vazelin može da pokaže čitav svoj magični spektar prednosti i upotrebe kada je nega kože u pitanju, u današnjem tekstu vam donosimo 5 trikova sa vazelinom u službi lepote.

Zbog toga što je jeftin, vazelin mnogi često potcenjuju. Vazelin – parafinski gel, osnova je mnogih skupocenih kozmetičkih proizvoda, a pored toga evo za šta još sve može da vam posluži.

Vazelin kao gel za obrve

Najlepše je kada istaknete obrve tako da im pružite najprirodniji efekat. Laganim potezima stare četkice za maskaru na koju ste naneli vazelin oblikujte i začešljajte dlačice, pogotovo u unutrašnjim delovima obrva. Vazelin će lepo i jasno definisati obrve i održati njihov oblik postojanim, odnosno učvrstiti i smestiti dlačice na mesto. Ovaj beauty trik sa vazelinom ne oduzima mnogo vremena prilikom svakodnevnog šminkanja, a pruža željene rezultate.

Vazelin kao maskara

S obzirom da je maskara proizvod bez kojeg nijedna žena ne može zamisliti svoj život, vazelin je takođe tajno oružje koje vašim trepavicama pruža zavodljiv i seksipilan izgled. Osim što će istaći dužinu trepavica i obogatiti njihov volumen, vazelin se ne razmazuje i brzo fiksira trepavice u određeni položaj koje će ostati podignute satima. Takođe, trepavice će vam biti svilenkaste, a ipak primećene. Prvo pomoću uvijača uvijte trepavice, a zatim nanesite deblji sloj vazelina, četkicom maskare koju ste potrošili, na koren trepavica kako biste postigli efekt većeg volumena.

Ukoliko želite gotovo rešenje, i niste baš mnogo vešte sa vazelinom, preporučujemo vam City Color maskaru za volumen i negu.

Vazelin kao hajlajter

Za postizanje idealnog izgleda, bitno je i (pravilno) nanošenje hajlajtera. Vazelin je idealna zamena za hajlajter bez obzira kom tipu vaša koža pripada jer privlači svetlost i naglašava. Prstima nanesite vazelin na jagodične kosti, na sredinu nosa, iznad krivine gornje usne, ispod obrva, kao i na kosti ispod vrata. Vazelin kao hajlajter će učiniti da izgledate svežije, posebno ako izgledate umorno i potrebna vam je šminka koja će pomoći da izgledate raspoloženije.

nanošenje parfema

Pogledajte i: Idealna mesta za nanošenje parfema!

Vazelin za dugotrajan miris parfema

Kako biste osigurali da, kada nanesete parfem, mirišete tokom celog dana, manju količinu vazelina utrljajte na delove tela na kojima inače primenjujete parfem. Vazelin u ovom slučaju deluje kao prajmer za parfem. Takođe, osim što će pomoći da se parfem zadrži na vašoj koži, zaštitiće kožu i sprečiti njeno isušivanje.

Vazelin kao sredstvo za skidanje šminke oko očiju

S obzirom da je područje oko očiju najdelikatnije kada je u pitanju skidanje šminke, vazelin će pomoći da skinete maskaru, senku, ajlajner i ostale proizvode kojima ste isticali oči bez da ih izritirate. Vazelin za skidanje šminke oko očiju koristite se kao i svaki drugi proizvod – uz pomoć blaznice ili pamučnog komada vate na zatvoreno oko i laganim tapkanjem preko trepavica i kapaka, kao i laganim pokretom povlačenja blazinice ili vate u stranu.

Ako ipak niste “uradi sama” devojka, onda vam predlažemo kao sredstvo za skidanje šminke Prima Skinology Mleko za čišćenje Aloe Vera.

Pogledajte i video tutorijal kako da koristite vazelin u službi lepote!

Povezano: Vazelin za jače i gušće trepavice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!