Make-up za svečane prilike: Gold Eyes + Burgundy Lips

By  |  0 Comments

Praznična sezona je idealna prilika za svečanu šminku, kojoj ćete posvetiti malo više vremena i kreativnosti. Brojni praznici, svečane večere, izlasci su savršeni da isprobate kombinaciju zlatne šminke na očima i bordo usana. Ukoliko imate bar jedan karmin boje vina u kolekciji, a ne znate kako da ga ukombinujete, donosimo vam predlog svečane šminke, koja je veoma trendy, a može vam poslužiti kao inspiracija.

Kombinacija zlatne šminke na očima i bordo karmina na usnama je veliki trend na društvenim mrežama. Ova svečana šminka će pristajati svakom tenu, samo treba da pronađete idealnu bordo nijansu za vaše usne. Ovaj look možete veoma jednostavno rekreirati uz naš mali tutorijal.

Ten

Korak 1

Kad god nosite jaku, efektnu šminku, ten mora biti savršeno našminkan, bez vidljivih nepravilnosti. Stoga odaberite tečni puder koji vam je siguran saveznik što se tiče prekrivne moći. Ukoliko ipak ne volite težak osećaj koji donose takvi puderi, opredelite se ipak za laganiji hidratatni puder. Naša preporuka je City Color Flawless Finish puder, koji dolazi u 8 nijansi.

Korak 2

Nakon nanošenja podloge, matirajte ten uz pomoć pudera u prahu ili kamenu, kako bi vaš make-up trajao celu noć bez greške. Mi preporučujemo City Color Banana puder u prahu, koji savršeno drži šminku na mestu, blago posvetljuje a banana nijansu obožava i diva Kim Kardašijan.

Korak 3

Uz ovaj make-up look obavezno iskonturišite lice, kako biste istakli jagodice, a svakako konture nisu nešto što nosite svaki dan. Ukoliko vam je kontur nijansa previše hladna, utoplite je bronzerom. U City Color Contour Effects paleti, možete naći bronzer, kontur nijansu i hajlajter, a postoji u dve varijante, za topliji i hladniji ten.

Oči

Korak 1

Na ceo pokretni kapak nanesite zlatnu šljokičastu senku, pljosnatom četkicom, tehnikom utapkavanja, ne razmazivanja. U spoljašnji ugao oka, pufnastom četkicom nanesite svetlo smeđu mat nijansu, kojom ćete potamniti i “zadimiti” pogled.

Korak 2

U pregib kapka, pufnastijom četkicom, ublendajte tu istu nijansu, kako bi se stopio prelaz iz zlatne nijanse. Iznad pregiba, istom četkicom, nanesite i ublendajte mat bež nijansu. Svetlo smeđu nijansu koju ste naneli u kapak nanesite i na donji kapak, kako biste uokvirili pogled.

Zapamtite: zlatna nijansa je zvezda ovog look-a, mat nijanse su tu da je istaknu u prvi plan.

Za postizanje ovog looka, preporučujemo kombinovane nijansi iz City Color Basic palete br. 10, kao i zlatnu šljokičavu mono senku istog brenda, u nijansi Pharaoh.

Korak 3

Uz ovaj dramatični look se odlično slažu vaše omiljene veštačke trepavice, ali ukoliko ih ne nosite, dva deblja sloja maskare će istaći volumen vaših trepavica.

Usne

Korak 1

Pored očiju, usne su takođe u prvom planu za ovaj make-up za svečane prilike. Kako biste s lakoćom naneli taman karmin, obavezno nanesite i olovku za usne kao bazu, kojom ćete popuniti i obrubiti usne.

Korak 2

Odaberite bordo karmin, spram vašeg podtona kože: ukoliko ste toplog podtona (koža vam vuče na žuto), vama će više odgovarati bordo nijanse sa primesom smeđe, dok će vlasnicama hladnog podtona (koža vam vuče na roze) više stajati bordo nijanse koje vuku pomalo na tamno ljubičasto.

Za dame toplog podtona predlažemo City Color Be Matte karmin u nijansi Francesca, sa primesama tople smeđe boje, dok će damama hladnog podtona bolje pristajati Be Matte karmin u boji Brianda. Uz obe nijanse će se slagati City Chic olovka za usne u nijansi Burgundy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!