Električne četke za feniranje kose: Zašto daju najbolji efekat kućnog feniranja?

električne četke za feniranje kose

Savršeno isfenirana kosa je ultimativni izgled koji želimo za sebe, ali redovan odlazak u salon zahteva mnogo vremena, a i novca. Ako niste posebno vešte da same sebe isfenirate (ne krivimo vas), možda treba da isprobate električne četke za feniranje kose! Ovo hibridni aparati kombinuju četku za kosu sa vrućim vazduhom, obećavajući glatku, i brzinsku frizuru. Zahvaljujući novim tehnologijama, lako je postići savršeno glatku i sređenu kosu. Ako želite da saznate više o ovim električnim četkama – nastavite da čitate!

Kako radi električna četka za feniranje kose?

Ovi aparati skraćuju vreme stilizovanja, time što vam omogućavaju da zagladite, volumizirate, osušite i ispravite kosu – sve u jednom koraku! Električna četka za feniranje kose kombinuje efekat feniranja, sušenja i peglanja kose u jednom uređaju! Samo odaberite željeno podešavanje, i polako je vucite od korena do vrhova – pramen po pramen. Iglice četke će vam pomoći da je kontrolišete i vodite, dok će zagrejani vazduh ili iglice zagladđiti i ispolirati kutikulu dlake. Ovo je jednostavan i najbrži način da dobijete glatku i sjajnu kosu, sa manje vremena i truda.

električne četke za feniranje kose

Mala napomena: Ove četke nemaju moć sušenja poput regularnog fena za kosu, i zato ne bi trebalo da se koriste na mokroj kosi. Postarajte se da najpre kosu osušite oko 80% pre nego što posegnete za četkom za feniranje.

Povezano: 4 profi saveta kako da vam efekat feniranja traje i posle spavanja!

Kako se koristi električna četka za feniranje?

Bilo da kosu stilizujete profesionalno, ili ste potpuni novajlija, samo ispratite ove korake!

  • Počnite sa vlažnom, a ne mokrom kosom – neka vaša kosa bude barem 80% suva pre nego što počnete sa “feniranjem” električnom četkiom. Ovo će umanjiti oštećenje i osugurati da vam je kosa u potpunosti suva kada završite sa frizurom.
  • Zaštitite kosu od toplote – pripremite kosu uz pomoć proizvoda za zaštitu kose od toplote i zaglađivanje, kako biste dobile maksimalne rezultate kućnog feniranja. Mi vam predlažemo MoroccanOil Blow Dry koncentrat za feniranje.
  • Odvojte sekcije i zakačite ih šnalicom – za optimalne rezultate stilizovanja, podelite kosu na 4-5 sekcija i osigurajte je šnalicama. Ovo će takođe sprečiti da prolazite isti pramen više puta.
  • Vucite četku niz kosu – uključite električnu četku u struju, i pustite je da se zagreje do željene temperature. Radeći u malim sekcijama, sporo iščešljajte kosu od korena do vrhova. Za dodatni volumen, podignite svaku sekciju od glave, do klizite četkom.
  • (Opcionalno) Uvijte krajeve kose – ako volite da su vam krajevi kose malo uvijeni ka unutra, posle feniranja, opredlite se za okruglu električnu četku (a ne paddle oblika). Posle feniranja cele dužine, omotajte pramen oko četke i rolajte prema korenu kose. Držite četku 5-10 sekundi i potom pritisnite “cool” dugme na par sekundi, kako biste ohladile krajeve pre otpuštanja.
  • Završite sve proizvodom – zaključajte volumen i sjaj kose, uz lagani lak za kosu i nanesite seurm na krajeve, ukoliko je potrebno.
električne četke za feniranje kose

Šta sve možete sa ovakvim četkama?

  • Dodati sjaj kosi koja je prirodno osušena – kako biste dobile taj salonski sveži izlgled uz minimalno oštćenje kose, nanesite smoothing proizvod na vlažnu kosu i pustite da se kosa osuši sama na vazduhu oko 80%. Potom, uzmite električnu četku i klizite njom kroz kosu za prelepu mekoću i sjaj.
  • Dodajte volumen tankoj kosi – ako drugog ili trećeg dana od pranja, vaša kosa izgleda ravno i spoljšteno, uključite električnu četku i vratite kosi volumen kroz par minuta.
  • Uvijte ili ispravite kosu – ako se odlučite za električnu četku okruglog oblika, njom možete uviti kosu i napraviti raskošne talase ili potpuno ravan izgled kose, kao sa presom. Dobićete isti efekat kao sa ovim drugim uređajima, ali uz manje oštećenja.
električne četke za feniranje kose

Ove četke ne služe za sušenje kose!

Termalne četke za ispravljanje kose, sa keramičkim zupcima su slične presama – one se nikada ne koriste na mokroj kosi. Zagrejani zupci na mkroj kosi mogu uzrokovati preterano zagrevanje, rascvetati kutikulu i uništiti dlaku.

Ali, šta sa četkama koje se koriste vruć vazduh (ravne ili rotirajuće okrugle), koje su namenjene za feniranje kose? I jedan i drugi model četke je namenjen za finiširanje frizure, a nikako za sušenje mokre kose. Ovi uređaji jednostavno nemaju moć sušenja regularnog fena za kosu. Kosu najpre osušite oko 80% fenom (ili prirodno), a potom uz pomoć električne četke finiširajte izgled, napravite volumen i oblik frizure.

Električne četke za feniranje kose su takođe savršene za održavanje salonskog efekta feniranja, između dve posete salonu. Tako lako možete popraviti efekat pravog feniranja posle spavanja ili treninga!

električne četke za feniranje kose

Pročitajte još i: Najbolji saveti frizura za feniranje kose sa volumenom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!