Najbolji saveti frizera za feniranje kose sa VOLUMENOM

Feniran je sa volumenom – gde možemo da se prijavimo? Ovaj tip feniranja daje bujnu kosu poput holivudskih zvezda, a tanku kosu čini podignutom i punijom. Dobra vest je da vam ne treba armija holivudskih stilista da biste postigle volumen u kosi, već je dovoljno da dodate nekoliko tehnika i saveta koje otkrivaju profesionalni frizeri! U nastavku otkrivamo 7 najboljih saveta kako da se same isfenirate na volumen!

Ovi saveti za feniranje će vam dati maksimalan volumen u kosi

Naravno – ne možete imati volumen bez čiste kose. Zato je morate redovno prati nežnim šamponom, ali kada je reč o tehnici feniranja, ovi mali trikovi će dodati lift efekat vašoj kosi!

#1: Nežno utapkajte višak vode peškirom

Birajte nežne, mikro-fiber peškire koji neće napravitti frizzy efekat na kosi. Jednostavno umotajte kosu u peškir na par minuta da se višak vode upije, i potom NEŽNO utapkajte vodu iz kose koja je preostala. Nikako nemojte trljati kosu, jer ćete napraviti frizzy čupavi efekat, koji je NO NO kada želite volumen.

#2: Nađite četku koja vama odgovara

Frizeri preporučuju da birate okruglu četku, sa mekšim iglicama, prečnika koji odgovara za vašu dužinu kose. Možda će vam biti potrebna rutina da se izveštite u feniranju, ali obavezano se fenirajte ispred ogledala. Najbolji efekat će dati profesionalne četke renomiranih proizvođača – jer verujte nam, sa četkama za feniranje važi ona stara: “koliko para, toliko muzike”. Razmislite o tome!

Mi vam preporučujemo Termix Profesionalnu četku za normalnu dlaku, prečnika 37 mm.

Povezano: Kako odabrati četku za feniranje?

hair comb in female hand

#3: Sušite kosu u sekcijama

Šnalom zakačite gornji sloj kose, i sušite donji prvo. U koren kose naprskajte leave-in sprej za volumen! Namestite četku u koren kose, i zategnite je preko četke, nežno povlačeći nadole. U isto vreme, koncentrator fena mora stajati pod oštrim uglom u odnosu na četku, prema krajevima kose. Koncentrator NE prislanjate na kosu, već ga držite tik uz nju. Ponavljajte poteze dok se pramen ne osuši.

Naša preporuka je da u koren kose nanesete Subrina Professional Boom Boost, sprej za dodatni volumen kose iz korena!

boom boost

#4: Fenirajte kosu u potezima naniže

Kosu treba da fenirate od korena ka vrhovima, pomerajući fen i četku nadole, niz dlaku. Usmerite dotoko vezduha iz fena prema vrhovima kose, kako biste zagladili kutikulu kose, da bi ona izgledala blistavo i sjajno.

At the hairdresser's

#5: Ne zaboravite da fenirate ispod korena kose

Jedan od sjajnih trikova je da, kada sušite spoljašnji sloj kose, na kratku usmerite fen ISPOD pramena koji sušite, kako biste prvi osušile koren, a potom da nastavite regularno sa feniranjem. Ovo će dati sjajan lift korenu, i sprečiće da vam kosa padne dole.

Povezano: 7 super trikova za dodatni volumen kose

#6: Gornji sloj kose fenirajte ka nazad

Kada radite sa spoljašnjim slojem kose, počnite na “kruni” glave – tj. temenu. Ovaj deo isfenirajte u smeru ka nazad, za razliku od strana kose koje ste sušili – na stranu, gde prirodno padaju. Ovo će vam dati dodati volume efekat.

happy young woman blow drying hair in bathroom

#7: Završite sve sa hladnim vazduhom

Ovo je opcionalni korak, ali profesionalni frizeri savetuju da feniranje treba da završite sa mlazom hladnog vazduha iz fena, jer će to “zapečatiti” folikule i dati kosi sjaj. Zato je dobro da investirate u kvalitetan fen za kosu koji ima i COOL dugme.

Postignite još bolje rezultate prilikom kućnog feniranja kose uz MoroccanOil Blow Dry koncentrat za feniranje:

blow dry

 Pročitajte još i: Kosa kao iz salona – saveti za feniranje kose kod kuće!

error: Content is protected !!