7 super trikova za dodatni volumen kose

Sigurno vam se dešavala situacija da jedan dan nakon pranja, vaša kosa jednostavno splasne, izgubi svoj volumen, i deluje tanko i slepljeno pri temenu. A tako je bila bujna i živahna dan pre! Krivac za to su mnogi faktori: brzo mašćenje kose, nepravilno sušenje kose, preterana upotreba stajling preparata, razdeljak koji dugo nosite na istom mestu itd. Zato vam oktrivamo 6 oprobanih trikova koji će vam pomoći da što duže zadržite bujnu voluminoznu kosu kao sa reklame.

Trikovi za volumen koje vredi isprobati

1. Koristite šampon  i balzam za volumen

Ovo je old-school trik, ali kada pređete na proizvode posebno namenjene za volumen kose, nećete moći bez njih. Najvažniji od njih je šampon: oni za volumen su lagane nemasne teksture, koji kosu neće otežati tako da se ona slepi na temenu i beživotno padne.  Zato izbegavajte teške guste šampone za oštećenu i suvu kosu koji su bogati uljima koja će zamastiti i otežati kosu. Prilikom odabira balzama, takođe koristite one za volumen koje ćete naneti samo na krajeve, nikako na dužinu.

Mi vam predlažemo Subrina Professional šampon i balzam za volumen.

Closeup shot of woman washing her hair in a shower

2. Sušite kosu naopačke

Ovo je sigurno najstariji trik – prebacite kosu preko glave i sušite je fenom odozgo. Na ovaj način topli vazduh će učini da se kosa izdignuta iz korena što duže zadrži u tom obliku. Ako želite još duži efekat, na polovini sušenja koren kose naprskajte lakom za kosu slabije moći učvršćivanja i pustite da se malo osuši, pa nastavite sušenje.

3. Feniranje “na četke” i vikleri

Ako imate prirodno ravnu kosu koja beživotno pada, prilikom sušenja kose poslužite se trikom uz pomoć okrugle četke za feniranje. Ukoliko imate višak vremena, klasično feniranje okruglim četkama će vam zasigurno držati volumen nekoliko dana. Ipak, manjak vremena uslovljava parolu “snađi se”, pa tako možete samo postaviti okruglu četku ispod pramena u korenu, i tako je sušiti, dok vam četka stoji u funkciji viklera. U ove svrhe možete iskoristiti i široke viklere, na koje ćete naviti poluvlažnu kosu i tako nastaviti sušenje.

Making nice curls

4. Promenite mesto razdeljka i način stilizovanja

Iako zvuči neverovatno – ako svaki dan kosu vezujete ili nosite na isti način, doprinosite padanju volumena. Takođe, ako razdeljak godinama nosite na istom mestu, učinićete da kosa “pamti”, pa ćete imati efekat slepljenosti. Promenite mesto razdeljka s vremena na vreme, kako biste kosi pružili dodatni volumen. Promenite način vezivanja i stilizovanja kose: nemojte baš svaki dan nositi taj konjski rep ili puštenu kosu.

5. Suvi šampon kao spas

Ako osetite da vam fali volumena jer vam se kosa počela blago mastiti, pribegnite triku zvanom šampon za suvo pranje. Naprskajte ga ravnomerno na koren kose u kratkim špricevima, utrljajte prah prstima, prođite četkom, i voilà – dobili ste instant volumen koji će izdržati do sledećeg pranja.

Naša preporuka je Subrina Dry Shampoo.

Woman applying hairspray

6. Koristite sprej za volumen

Kozmetičko tržište je prepuno proizvoda koji daju instant volumen u bočici. Odaberite kvalitetan sprej za volumen koji se nanosi na sam koren mokre kose. Ovakvi proizvodi sadže različite smole i blage učvršćivače koji će podići vašu kosu od temena i zadržati je bujnu duži period.

Naš predlog je Subrina Boom Boost, sprej za instant volumen, za profesionalne rezultate.

7. Gužvajte kosu na suncu

Veći volumen će vam doneti prirodno sušenje kose na suncu (u letnjem periodu) uz staru tehniku gužvanja kose. Još bolje rezultate ćete dobiti ako ste na kosu prethodno naprskati tzv. slani sprej, kupovni ili napravljen kod kuće (metodom mešanja vode i 1-2 kašike morske koli u bočici sa raspršivačem). Na ovaj način dobićete letnje talase kao sa plaže, a kosa će vam biti bujna i neukrotiva, baš kao kad se vratite sa mora.

sampon za volumensuvi samponboom boost

 

 

 

error: Content is protected !!