Budite u trendu: Make-up u burgundy tonovima

burgundy sminka

Na društvenim mrežama a i među celebrity ličnostima poput Kajli Džener može se primetiti eksplozija make-up look-ova u tonovima brusnice i vina. Ovaj trend je zaludeo ceo svet, i to s razlogom: ide uz sve boje očiju i uz svaki ten, a daje vampy notu vašem celokupnom stajlingu. Zato se pobrinite da svoj neseser obogatite senkama i karminima u bogatoj nijansi bordo boje.

Bordo kao trend: oči i usne

Boja vina više nije rezervisana za usne, tako da su vodeći proizvođači šminke u svoju ponudu uvrstili barem jednu paletu sa senkama u ovim tonovima. Ove boje stoje gotovo svima, samo morate pronaći odgovarajući intenzitet i podton nijanse bordo senke i karmina, koji će odgovarati vašem tenu. Uklopite šminku na očima i usnama uz all-burgundy nijanse za večernji izlazak ili posebnu priliku. Ukoliko ste hrabre, ovaj look možete poneti i tokom dana uz kožnu jaknu i biker boots za dodatnu “edgy” notu.

A post shared by Wake Up and Makeup (@wakeupandmakeup) on

Burgundy make-up – korak po korak

korak 1 – prajmer za senku

Kako bi bordo i crvenkaste senke došle do izražaja – prajmer na kapcima je obavezan. Birajte onaj u boji kože koji će pokriti sitne kapilare i diskoloracije. Za najbolji efekat utapkajte ga prstima.

Naša preporuka je City Color Kremasti prajmer u boji kože.

korak 2 – bazna senka

Bazna senka je ona koju ćete naneti na ceo pokretni deo kapka. Odaberite neku svetliju zemljanu boju, koja će učiniti da bordo nijansa dođe do izražaja. Za dan odaberite senke mat teksture, dok za veče možete dodati “bling” efekat uz šimer i šljokice. Baznu senku nanesite pljosnatom četkicom na ceo kapak.

Mi vam preporučujemo City Color Creamsicle mono mat senku u bež nijansi.

Korak 3 – utoplite pregib kapka

Kako bordo boja spada u tople boje, odaberite neku komplementarnu toplu nijansu crvene ili tamno narandžaste senke koja će “utopliti” pregib kapka i bolje ga definisati. Ovu senku nanesite pufnastom četkicom za blend, i dobro je ublendajte kako bi se izgubile ivice i oštre linije.

Mi vam savetujemo senku poput City Color mat senke u boji “Cherry Blossom”.

Korak 4 – bordo nijansa kao zvezda

Bordo senku nanesite od polovine pokretnog dela kapka ka spoljašnjem “V” delu (gde izvlačite krilce ajlajnera), pokretima utapkavanja, uz pomoć sintetičke četkice. Bogato “napakujte” boju na kapak, kako bi ona bila inteznivnija. Ovako grubo nanetu senku dobro izblendajte pufnastom blend četkicom, kako biste dobili pravi efekat zadimljenosti. Bordo senkom istaknite i donju liniju trepavica.

Naš predlog je City Color mono šimer senka u nijansi “Its a girl

Korak 5 – dramatične trepavice

Jasno je da uz ovaj make-up look najbolje idu veštačke trepavice koje će istaći vaše oči i usmeriti svu pažnju na njih. Preko trepavica obilato nanesite dva sloja maskare.

Korak 6 – bordo usne

Ništa manje važan element ovog make-up look-a su vaše usne u bordo tonovima. Odaberite karmin koji je mat teksture, jer će vam boja duže trajati i nećete morati da razmišljate o postojanosti karmina. Uz ovako tamne boje – olovka za usne je obavezna.

Vaše usne biće zapažene uz City Color Lipliner u boji Burgundy u kombinaciji sa mat karminom u boji “Francesca”.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!