Spušteni kapci – makeup saveti koji će vam „povećati“ oči

By  |  1 Comment

Spušteni kapci zatvaraju pogled pa možete izgledati umorno. Iako je spuštene kapke teže našminkati zbog neprimetnog pregiba oka, donosimo vam makeup savete koji će korigovati i vešto vašu manu pretvoriti u prednost.

Makeup saveti za spuštene kapke

1. Prstom ili četkicom, nanesite prajmer na ceo gornji kapak i ispod oka, da bi vam senka ostala što duže na mestu, a boja bila intenzivnija, kao i ostala šminka koju koristite prilikom šminkanja očiju.

2. Počnite sa tamnijom nijansom senke za oči. Preciznije, senku nanosite iznad pregiba oka prema gore – sve do obrva, pazeći da dobro izblendate da se ne vide oštri rubovi, odnosno dok ne izgleda prirodno. Na ovaj način ćete otvoriti oči i vizuelno ih učiniti većim jer ćete istaći pregib koji će se uz vaše spuštene kapke videti kada su vam oči otvorene. Kako bi oči došle do izražaja, na sredini kapaka nanesite senku svetlije boje. Ne preterujte sa svetlom senkom da ne poništite efekat koji ste dobili konturisanjem kapka.

Selection_042

3. Takođe, oči ćete najbolje otvoriti i osvežiti sa odvažnim izgledom mačijih očiju. Tamnijom senkom možete izvući vidljiviji trag duž gornje ivice oka sve do spoljašnjeg ugla gde ćete napraviti malo krilo. Pazite da ne prelazite ivicu oka te da podjednako i simetrično iscrtate linije u uglovima očiju.

sminka za spustene kapke

Pogledajte i ove make up trikove za spuštene kapke!

4. Istu nijansu tamnije senke nanesite i duž linije donjih trepavica. Da bi vaše oči vizuelno bile šire, izvucite vrlo tanku liniju.

5. Preskočite nanošenje ajlajner ili ako baš ne možete bez njega, nanesite vodootporni ajlajner na vodenu liniju gornjih trepavica kako biste ih dodatno istakli i učinili vizuelno gušćim.

Druga opcija je da nanesete ajlajner tik uz gornje trepavice – ajlajnerom izvucite liniju tako da je tanja na početku oka i da se blago širi na kraju oka, blago naviše ka obrvi a tako da oblikujete krilo.

6. Na kraju, pre nanošenja nekoliko slojeva maskare za volumen, uvijte trepavice i to tako da držite uvijač barem 30 sekundi. Koristite više maskare na trepavicama bliže spoljnom uglu oka.

Pogledajte i video objašnjenje kako da sakrijete spuštene kapke!

Napomena: Devojka na videu svoje desno oko (vaše levo) šminka tako da pokaže kako da sakrijete da imate spuštene kapke, dok na levom oku (vaše desno) pokazuje kako se ne biste trebali šminkati jer ćete istaći umoran pogled i svima dati do znanja da imate spuštene kapke.

1 Comment

  1. Biljana

    28.05.2017. at 01:49

    S desna bolji ☺

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!