10 razloga zašto vam puder izgleda loše na licu i kako to da rešite!

tečni puder

Svi smo prošle kroz ovaj trenutak: krenule smo sa nanošenjem novog tečnog pudera (ili možda onog kojeg koristimo dugo) i nanele smo ga na uobičajen način, ne razmišljajući preterano o tome, kad ono – imamo šta da vidimo! Puder izgleda loše, “cakey” a naše lice deluje natrpano šminkom. Ovo se dešava kada imamo “cakey foundation” problem. Da li je sva krivica na tečnom puderu? Profesionalni šminkeri otkrivaju da nije. Zato u nastavku donosimo 10 najčešćih razloga zašto vam tečni puder izgleda loše na licu.

Puder vam izgleda loše na licu? Evo zašto!

#1: Niste pripremile kožu

Kako će puder da izgleda umnogome zavisi od pripreme kože koja će primiti šminku. Ako je površina kože dehidrirana, teksturisana ili jednostavno, nije u najboljem stanju – ovo itekako utiče na izgled tečnog pudera. Zato bi priprema kože trebalo da uključuje dnevnu kremu i prajmer. Oba ova proizvoda menjaju površinu kože, čineći je savršenom površinom za nanošenje tečnog pudera.

#2: Niste sačekali da se prajmer osuši

Uvek ostavite dovoljno vremena da se dnevna krema i prajmer u potpunosti upiju pre nego što krenete na nanošenje tečnog pudera. Ako vam se na nekom delu lica nije u potpunosti upio prajmer, razmažite ga pre nanošenja pupdera. Ovako ćete sprečiti rolanje i gnjecav izgled tečnog pudera.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

#3: Niste dobro nanele kremu

Nije dovoljno da samo namažete bilo koju kremu i da očekujete rezultate! Pošto suva koža odbija tečni puder, potrebno je da nanesete i tonik ili serum na vodenoj bazi pre kreme, koji će kožu učiniti jedrom i svežom. Potom će dnevna krema hidrirati kožu i dati joj nahranjeni sjaj. Ako vam puder i dalje deluje “cakey”, probajte da pomešate tečni puder sa malo kreme ili seruma pre nanošenja.

#4: Morate redovno pilingovati lice

Iako hidriranje i prajmer igraju važnu ulogu u izgledu pudera, isto čini i redovan piling. Za sve one oji imaju naslage mrtvih ćelija kože i ne pilinguju kožu redovno, postoji opasnost od lošeg izgleda pudera. Zato 2x nedeljno pre šminkanja uraditi blagi piling kože.

#5: Nosite pogrešnu nijansu

Ponekada problem nije u pripremi kože, već u specifičnoj nijansi pudera koju koristite. “Cakey” efekat se može desiti i kada koristite neprirodnu nijansu pudera, koja odskače od vašeg podtona. Zato vam puder deluje loše i “nabacano” na kožu. Kako biste izbegli ovo, morate poznavati svoj podton kože i odabrati puder u skladu s tim.

#6: Koristite pogrešan tip pudera

Važno je i da poznajete svoj tip kože – jer on neće lepo “sesti” na kožu koja je suva ili iritirana. Zato je skincare osnova veoma važna, za lep izgled tečnog pudera. Zato potražite sastojke u puderu koji će pomoći vašoj koži: ako imate suvu kožu, potražite pudere sa hijaluronskom kiselinom, a ako imate osetljivu kožu, sa dosta crvenila,puderi sa Cica biljkom i kolor-korektivnim pigmetnima će vam pomoći.

Povezano: Tečni puder sa visokom pokrivnom moći – kako da ga nosite svakog dana?

tečni puder

#7: Formula koju koristite je pregusta

Postoji vreme i mesto za puder jake pokrivne moći, a to obično nije svakog dana. Za svakodnevnu upotrebu birajte lagane, hidratantne pudere ili tonirane kreme, koje daju blagu pokrivnu moć i prirodan sjaj kože.

#8: Koristite previše proizvoda

Još jedna mogućnost zašto vam puder deluje loše i “cakey” na licu jeste količina proizvoda koju stavljate. Ovo je najčešći razlog za efekat “cakey” pudera. Previše proizvoda može dovesti do neujednačene aplikacije, posebno ako koristite proizvod sa praškastim finišom. Zato smanjite količinu pudera i probajte opet!

#9: Ne koristite pravu formulu za vaš lifestyle

Ako ste neko ko voli da nosi tečni puder, ali pritom je stalno u pokretu, šminkeri savetuju da pronađete puder koji to može da izdrži. Birajte dugotrajne pudere koji vas neće izneveriti. Ako ste neko ko ima pasivniji životni stil, u tom slučaju birajte laganije tečne pudere, slabije pokrivne moći.

#10: Niste setovali puder

Ono što radite posle nanošenja pudera je podjednako važno kao i ono što radite pre! Zato uvek fiksirajte tečni puder na koži, kako bi ona izgledala najbolje moguće. Ipak, i tu budite pažljivi – birajte translucentne pudere u prahu i nežno poprašite najpre masnije regije lica, a ostatak pudera rasporedite četkom na preostale regije lica.

tečni puder

Pročitajte još i: Šminkeri otkrivaju – ovih 10 koraka je potrebno da biste pravilno nanele tečni puder

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!