Šta da radite kada vam se kompaktni make-up proizvod stvrdne na površini?

Kompaktni kameni proizvodi za šminkanje su nešto bez čega ne možemo da živimo – to su senke, rumenila, bronzeri i kameni puderi. Svi oni  su važan deo naše make-up kolekcije, posebno jer imaju dug rok trajnaja. Kameni puderi, rumenila i bronzeri zapravo mogu trajati po nekoliko godina, jer bakterije ne mogu da opstaju u suvom okruženju, tako da je savršeno dobro da rumenilo traje 3-4 godine, sve dok daje dobre rezultate. Međutim, kada kameni puderi prestanu da izgledaju normalno, tada je i njihov performans oslabljen. Ako vidite glatki film na proizvodu, onda imate problem koji se stručno naziva hardpan. Sigurne smo da ste ovaj problem već videle više puta, a evo kako da ga se rešite.

Šta je tačno hardpan?

Glatki film koji stoji na površini pudera, bronzera ili rumenila nastaje kada se vlaga i masnoća sa lica prenesu na proizvod i formiraju ? preko. Ovo može učiniti da make-up proizvod deluje tamnije i diskolorisano. Ako je njegov miris i izgled OK, nemojte bacati proizvod. Naprotiv, postoje načini kako da učiniti da vaš make-up proizvod izgleda po starom, uz minimalni trud.

View this post on Instagram

A post shared by Alex Pavlova 💛 (@beauty.foreverybody)

Kako se uklanja hardpan?

Nije važno da li je vaša šminka Chanel ili drogerijska, ovo se može desiti svakom make-up proizvodu koji dođe u kontakt sa uljima. Na sreću, mnogi make-up influenseri su podelili postupak kako se rešavaju ovog dosadnog filma. Jedan od najlakših načina je da poprskate proizvod apotekarskim alkoholom, što će omekšati šminku, dok je tako ujedno i dezinfikujete. Koristeći malu metalnu špatulu, možete nežno izgrebati gornji sloj, sve dok se diskoloracija i taj glatki film ne skinu.

Ako nemate alkohol, možete upotrebiti i selotejp. Jednostavno odsecite deo selotejpa, najbolje onog širokog, koji je jači, i pritisnite preko površine pudera. Ovako će lepak skinuti taj sloj i ostaviti svež proizvod ispod. Za tvrdokorne naslage, možete koristiti čistu četkicu od maskare i istrljati površinu pudera uz više sile i potom je očistiti selotejpom. Ponavljajte ovaj postupak, dok ne očistite površinu pudera, i ona ne postane opet suva.

Pročitajte još i – Upoznajte foundation puder: Nešto između kamenog i tečnog

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!