TikTok trik: Ovaj test sa nakitom nepogrešivo otkriva vaš podton kože

podton

Da li ste se ikada zaljubili u boju karmina ili nijansu rumenila samo da biste otkrili da vam baš i ne pristaju? Zašto boje za koje biste očekivali da vam dobro stoje na kraju? Osim naše očigledne prirodne boje kože, naš podton igra značajnu ulogu u tome koje palete boja odgovaraju našem tenu. Naš podton je nijansa koja se zapravo nalazi ispod površine naše kože, a može biti hladna, topla ili neutralna. Zbunjeni ste oko razlike između kože i podtona? Probajte ovaj TikTok test.

Podton kože: zašto je važan?

„Nečiji podton se necće promeniti u različitim godišnjim dobima kao što se nijansa vaše kože može promeniti“, rekla je profesionalna šminkerka Jalisa Džejkaran. „Na primer, tokom leta, osnovna nijansa tena neke osobe će verovatno biti tamnija od njene nijanse tokom zime zbog izlaganja suncu. Međutim, vaš podton će uvek ostati isti.“Jednom kada shvatite razliku između to dvoje, poznavanje vašeg podtona postaje ključno. Tek kada su vaši podtonovi potpuno shvaćeni, možete odabrati prave kozmetičke proizvode za sebe — na primer, odabirom bronzera koji dopunjuje podton vaše kože. Dakle, kako možete znati da li je vaš podton hladan, topao ili neutralan? Postoji nekoliko trikova, ali jedan je posebno u trendu na društvenim medijima u poslednje vreme: metalni test.

Šminkerka Rouz Siard, koja ima neverovatnih 1,4 miliona TikTok pratilaca, demonstrira lak metalik test koristeći nakit i senke za određivanje nijansi nečije kože u videu iz oktobra 2023. Test nakita postoji već godinama, ali njena upotreba sjenila je inovativnija – i praktičnija za mnoge ljude.

@roseandben SAVE THIS✨‼️ Which one do you think suits me best?? Gold ✨ or Silver 🤍??? Comment your undertone if you know it ⬇️⬇️ I have more videos here if you want to research more about finding undertones 💖 The filter is from TikTok under ✨ undertone analysis ✨ #makeuptips #viralmakeup ♬ original sound – Rose Siard

Kako izgleda metalik test?

Za test nakita, izaberite dva komada nakita (žuto zlato i belo zlato/srebro) i stavite po jedan na oba uha za poređenje. Sada, pogledaj se u ogledalo. Koji komad nakita vam najbolje stoji? Ako se žuto zlato bolje stapa sa vašom kožom, onda verovatno imate tople podtonove. S druge strane, ako vam belo zlato bolje stoji, onda verovatno imate hladne podtonove. Ne možete da se odlučite između to dvoje, jer vam obe podjednako odgovaraju? U tom slučaju, možda imate neutralne podtonove.

U drugoj verziji testa koristite metalik senke, a Siard objašnjava u svom videu: „Pošto je na očima, osecćam da je mnogo lakše proučiti i pronaći podton vaše kože. Siard ofarba svoje desno oko u zlatno, a levo oko u srebrno, dok istovremeno nosi odgovarajucće metalne alke na svojim ušima (ali ne morate da kombinujete oba testa; bilo koji od njih bi mogao da radi samostalno). Do sada znate šta je ideja testa: ako srebro izgleda bolje, onda možda imate hladne podtonove, ali ako vam se najviše sviđa zlato, onda možda imate tople podtonove. A ako bilo koji od njih čini da izgledate divno, neutralan je, naravno, vaš odgovor.

Pročitajte još i: Kako da odaberete hajlajter prema podtonu kože?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!