Zlatni listići u kosi su neočekivani hair trend za 2024. godinu

zlatna folija
Instagram/Prinscreen

Dok se zlatna folija obično koristi u keramici, natpisima, tekstilu i drugim umetničkim medijima, ovaj materijal – koji se ponekad naziva i zlatnim listićima – je neočekivani dodatak za kosu koji se ove godine postavlja na pistama. Možda ste u nekom trenutku radili sa tankom, svetlucavom folijom na časovima umetnosti, ali verovatno niste razmišljali o nanošenju zlatnih listića na kosi. To je, međutim, upravo ono što se dešava 2024. godine, a eterični izgled se lako može ponovo stvoriti kod kucće sa pravim alatkama. Nekonvencionalni i inovativni dodatak za kosu zaista je više ukras za kosu i možda neće služiti praktičnoj svrsi kao što su šnale za podizanje ili trake za glavu, ali svakako daje neobičan glam momenat. Na kraju krajeva, više je više u 2024.

Otkud trend zlatnih listića u kosi?

To je svojevrsna alternativa dodatku za kosu ili nošenju nakita”, rekla je frizerka TreSeme i Dison Lejsi Redvej za Fashionista u intervjuu u bekstejdžu na reviji Kristijana Sirijana. “To je vrsta apdejtovanog aksesoara i zaista je zanimljivo imati zlato u svom deo. Stalno ignorišemo naše delove…pa sam to zaista želeo da istaknem.” Ako ste spremni da svom delu pokažete neku zlatnu ljubav – ili jednostavno koristite zlatni listić da podignete svoju frizuru, evo sve inspiracije koja vam je potrebna da uskočite na jedan od trendova kose koji će apsolutno dominirati 2024. godinom.

Gold-foiled parts dazzle

Deo kose koji sija zbog zlatnih listića daje look kao nijedan drugi. Da biste postigli ovaj izgled, nanesite lepak za kosu duž glave i postavite zlatnu foliju po želji, koristeći pincetu ako je potrebno. Zlatna folija ili zlatni listići se obično mogu kupiti u listovima u prodavnicama umetničkog materijala ili na internetu. Možda ćete naići na blagu statičku lepljivost kada rukujete listićima zlatne folije, ali nastavite sa tim. Zlatni deo dopunjuje i podignutu kosu i kosu koja je izlizana, pa slobodno pustite svoju kreativnost.

View this post on Instagram

A post shared by Pixie Lott (@pixielott)

Apstraktni oblik u kosi

Neon Blonde je na Instagramu prikladno nazvala ovaj look „zlatni listići i blistavi koren“, koji uključuje neke zlatne šljokice u aplikaciji sa zlatnim listovima, što daje dodatni zanosni izgled. Ima dosta prostora da ispoljite svoju kreativnost sa ovim trendom, a apstraktni oblici takođe idu u vašu korist, tako da ne oklevajte da se oslobodite. Pogledajte kuda vas inspiracija vodi i koje tehnike najbolje pristaju uz vašu kosu — nikad ne znate šta ćete otkriti.

Zlatna folija uz druge akesoare u kosi

Isprobajte suptilnije postavljanje zlatne folije uz svoje elegantne haljine, posebno ako sadrže dodatne elemente, poput suvog cveća. Dekadencija je vrhunska, a zlatna folija može podići skoro svaku frizuru koja odgovara fantastičnim događajima i izlascima.

@jordanrothofficial I loved the look of this gold leaf hair magic from artist Brent Lawler ✨ #goldleaf #hairdesign #fashiontok ♬ som original – Vênus

Dramatičan gold look

Za dramatičniji izgled sa većom upotrebom zlatne folije, možete koristiti toplotu kako biste pomogli da zlato prione na kosu. Sve u svemu, zlatni listić je kruna koju smo čekali kada su u pitanju veličanstveni pramenovi i jedinstveni dekor za kosu. Zalizana punđa sa umetničkim loknama je već prelepa. Zlato je čini magičnom“, prokomentarisao je jedan korisnik TikToker-ovog video snimka Džordana Rota koji prikazuje jako izobličen izgled.

@jordanrothofficial I loved the look of this gold leaf hair magic from artist Brent Lawler ✨ #goldleaf #hairdesign #fashiontok ♬ som original – Vênus

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!