4 načina da postignete “old money” estetiku

old money
Instagram/Printscreen

Eskapizam je jedna od najboljih stvari u vezi sa TikTokom. Brzo listanje poTikTok stranici može vas naučiti kako da se oblačite kao baka sa obale ili da vratite to u osamdesete sa obimnim loknama. Trenutno, old money estetika je stilski inspo du jour – video snimci koji nose ovaj hešteg već su prikupili impresivnih 5,9 milijardi pregleda.

Šta je “old money” estetika

Izraz „estetika starog novca“ odnosi se na elegantan i sofisticiran stil koji daje prednost nenaglašenom luksuzu i eleganciji nad blistavošcću. I, ako ste ikada gledali blokbaster film o brodu koji tone i dvoje zaljubljenih zvezda, možda već tačno znate kako izgleda ova starosvetska estetika.

Kada uporedimo estetiku mode i lepote starog novca u odnosu na novi novac, postoji velika razlika u načinu na koji se bogatstvo prikazuje. Umesto da se razmecće ekstravagantnom, trendovskom odećom i dodacima, stari novac slavi visokokvalitetne predmete koji izdržavaju test vremena i diskretno su vrhunski – često bez dizajnerskih logotipa na vidiku. Kvalitet, zanatstvo i osecćaj za tradiciju su u srcu stare novčane estetike. Razmislite o nasleđenim nasleđima, porodičnim grbovima i dizajnerskoj robi koja je trebalo da se prenosi između generacija.

View this post on Instagram

A post shared by Louise Sagan (Descamps) 🦌🍂 sustainable & cruelty-free fashion (@aliaslouiseblog)

Kako da oponašate ovaj stil?

Postoji više od jednog načina da oponašate stari stil novca. Iako je modni izgled obično na strani višeg izgleda (kao što su kardigani, polo i mokasinke), u vašoj garderobi je takođe naglasak na kvalitetu, a ne kvantitetu. Možete očekivati da ćete videti neutralne palete boja, prilagođene siluete i trajne tkanine koje danas izgledaju u trendu u vašem ormanu kao i pre 30 godina.

Odeća je možda najočitiji način da se prepustite staroj estetici novca, ali je lepota izgleda isto tako primetna. Ključno je da svoje karakteristike iskoristite na diskretan i bez napora način. Stara šminka za novac ima za cilj da podigne vašu prirodnu lepotu i gracioznost umesto da zaseni vaše osobine smelim ili ometajućim izgledom. Sveža koža ujednačenog tona, njegovane obrve i pune neutralne usne mogu vam pomoći da odajete uglađenu, kraljevsku atmosferu.

Tupi bob

Stara kosa, s druge strane, obično se manifestuje kao tupi bob i skupe nijanse plave i braon boje (a ipak koje je teško održavati). Možete čak i da ofarbate nokte kako biste odisali elegancijom visoke klase. Čiste zanoktice i nekoliko slojeva prozirnog laka mogu pomoći da vaši vrhovi prstiju izgledaju kao kraljevski bez mnogo posla.

Boja kose

Na stranu šik bob, boja je još jedan način da eksperimentišete sa starim novcem. Za razliku od svetlih plavih nijansi visokog intenziteta koje danas često viđamo (koje su same po sebi još prelepe!), stara plava je tiha i prigušena. Ima smisla kada razmislite o tome: „Stari novac“ podsecća na eru kada su tehnike farbanja kose bile jednostavne i nekomplikovane, što je rezultiralo prirodnim sjajima i toplijim tonovima kose bez žutosti. Stara plavuša je neutralna, puterasta i uvek izdržava prolazne trendove.

Manikir

Manje stvari vrišti o „nestarećem luksuzu“ od bisera – i na srecću, nisu vam potrebni duboki džepovi da biste ih ugradili u svoj izgled. Obojite nokte u neutralnu nijansu ili sa francuskim manikirom, a zatim stavite nalepnicu inspirisanu biserima na svaki nokat za prikriveni izgled visoke mode. Nikada ne biste uhvatili ljude iz visokog društva sa suvim zanokticama ili noktima, pa budite sigurni da date svojim rukama još malo pažnje Preporučujemo da utrljate hidratantno ulje na nokte pre spavanja kako biste ih nahranili.

Old Money Glow

Nekada čak ni oni sa nasleđem nisu imali pristup svim opcijama šminke koje sada radimo. Razmislite: tonirane hidratantne kreme, CC kreme, BB kreme – shvatate suštinu. Oni sa starim novcem imali su jednu zajedničku stvar: punačku, blistavu kožu ujednačenog tona koja nikada nije izgledala kao slatka.

Najlakši način da se upustite u ovaj stari izgled šminke za novac je lagani pigmentirani serum.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!