“Hair Frosting” je aktuelni trend farbanja kose koji nas vraća u 2000-e godine

hair frosting
Instagram/Printscreen

Iako smo tek zagazili u 2023. godinu, i dalje je prisutna nostalgija za ranim 2000-im godinama, sudeći po trendovima iz ove epohe. Poslednji trend u farbanju je dokaz za to – podsetite se “hair frosting” hladnih pramenova u smeđoj kosi, koji će napraviti pravi boom u svetu farbanja u kose, u sezoni pred nama. U nastavku saznajte više o ovom hair trendu!

Šta je “hair frosting”?

“Hair Frosting” je tehnika farbanja kose koja uključuje dodavanje hladnih pramenova, obično na smeđu kosu, ali se može isprobati i na bilo kojoj drugoj boji. Ovi “ledeni” pramenovi se obično fokusiraju na donji deo kose i pramenove oko glave, čineći sve suptilnim i povezujući boje, bez obzira na to kako se vaša kosa kreće. Ovo je jedan od omiljenih načina frizera da kosi daju dimenziju bez previše pramenova.

Koncentrisanje boje prema na unutrašnjem sloju kose je ono što ovaj trend čini razigranim i lešpim u odnosu na “frosted tips” look koji je dominirao ranih 2000ih.

View this post on Instagram

A post shared by GEMA ARJONA (@hairsecretsby)

Ovaj izgled je postao jedan od najpopularnijih trendova iz kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, ali tada su pramenovi bili mnogo naglašeniji i krupniji – “chunky” pramenovi na krajevima i oko lica. Ovo ponovno oživljavanje “frosty” izgleda je suptilnije, prigušenije i dosta modernije.

Najbolje od svega je što je ovaj izgled savršen za zimu. Ovo je prelepi zimski look jer ima dosta dimenzije, a liči na prirodnu boju kose većine dama. Sa smenom godišnjeg doba, obično zimi, dame preferiraju mekše i prirodnije tonove.

Povezano: Pramenovi u kosi razlike – na foliju vs. balayage vs. foilage

Kako da postignete “hair frosting” izgled?

Ako i dalje niste sigurni u čemu je “caka” sa ovim trendom, frizeri objašnjavaju za vas! Kako bi vam frizer odredio boju pramenova, neka počne od vaše prirodne boje kose i odaberete jednu nijansu svetliju od te. Prema krajevima kose, boja pramenova bi trebalo da izbledi do 2 nijanse, kako bi se postigao taj ledeni efekat. Na unutrašnjem delu kose frizer treba da doda fine sekcije pramenova, i par sporadičnih na površinskom sloju. Prema unutrašnjosti kose, boja bledi do dve nijanse svetlije, za taj “ledeni” efekat.

Ako želite da probate “frosted” pramenove, frizeri savetuju da u salonu zatražite suptilne hladne pramenove sa minimalnim kontrastom, za monohromatski look.

Lako za održavanje

Ono što je najbolje kod ovog hair trenda, jeste što je apsolutno lak za održavanje, kada napustite salon. “Ledeni” pramenovi rastu bez oštrih ivica, zbog “raspršenog” nanosa boje. Kako biste produžili ovaj efekat, frizeri savetuju da redovno idete na prelive, i da koristite ljubičaste šampone za neutralisanje žutila iz pramenova.

Mi vam predlažemo neki ljubičasti šampon iz naše velike ponude proizvoda za neutralisanje žutih tonova.

Pročitajte još i: Parcijalni vs. potpuni pramenovi – koji će vam bolje stajati?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!