Ovo je Pantone boja za 2023. godinu: Viva Magenta

magenta boja
Instagram/Printscreen

Svake godine, američki Pantone institut za boje, objavljuje boju koja će biti aktulelna te godine, a njihova objava itekako ima uticaj na svet mode, lepote i kućnog enterijera. Za 2023. godinu, ta nijansa je “Viva Magneta” – kako je oni nazivaju! Nekonvencionalna boja za konvencionalno vreme. Ovo je jaka nijansa magenta crvene koja aludira na snagu i odlučnost koji su potrebni za krčenje puta za bolju budućnost u ovom vremenu koje oblikuju problemi. U nastavku saznjte više o IT boji za 2023. godinu.

Kakva je “Viva Magenta” nijansa?

Šifra ove nijanse je 18-1750, a “Viva Magenta” sadrži i tople i hladne tonove. Sama boja je živa i nijansirana boja krvavo crvene. Njeni prirodni počeci su sadržani u prirodi, a njena eksplozivna nijansa se može naći i u realnom i u virtuelnom svetu, ilustrujući raznolikost našeg modernog sveta.

Ova boja kreira novu priču – nijansa koja je duboko ukorenjena u prirodni odiše vitalnošću i snagom. Puslirajuća boja čiji entuzijazam krije i nadu i ubuđenje, upečatljivost i hraborst. Ovo je jaka, osnažujuća crvena.

Uticaj ove nijanse na sve u 2023.

Pošto eksperit znaju kako boje utiču na način na koji osećamo, mislimo i konzumiramo, ova nijasa je dalje opisana kao hrabra, zabavna i inkluzivna za sve. Odaber je napravio Pantone institut za boje, sa ciljem da lansira najnoviji trend u svetu industrije, mode, lepote, tehnologe, dizajna i enterijera. U godinama iza nas, koje je karakterisala nesigurnost, često su nam bile potrebne utešne, smirujuće boje, koje ujedno podižu naše raspoloženje. Posle COVID pandemije, “Viva Magenta” predstavlja samopouzdanje, asertivnost i povezanost u svetu koji pokušava da se vrati na život pre pandemije.

Povezano: Pravo sa modnih pista – make-up trendovi koje ćemo svi nositi

View this post on Instagram

A post shared by ARTECHOUSE ® (@artechouse)

Beauty proizvodi u magenta tonovima

Najlakši način da “ispoštujete” magenta trend za ovu godinu jeste – ruž u ovoj boji! Izaberite mat formulu u stiku ili tečnoj verziji, a ostatak šminke neka vam bude neutralan. Isto možete isprobati lak za nokte, i rumenilo u raskošnim magenta tonovima. Inspirišete se ovim slikama!

Pročitajte još i: Viralni trend sa TikTok-a – ljubičasto rumenilo

error: Content is protected !!