Izgledajte mršavije na fotografijama: TRIKOVI

By  |  0 Comments

Snaga loše fotografije je nesumnjivo jaka. Međutim, fotogeničnost je veština koja se stiče kroz praksu. Sledeći put kada budete pozirali pred fotoaparatom, ovi genijalni trikovi će vam pomoći da izgledate najbolje na svakoj fotografiji. I mršavije.

Postoji velika razlika između biti atraktivna i biti fotogenična – prvo ne podrazumeva drugo. Fotogeničnost podrazumeva svest o vlastitom izgledu na fotografijama, što se svakako može naučiti tokom vremena.

Ne trebaju vam profesionalni fotograf i ekstra osvetljenje za bolju fotogeničnost, već samo nekoliko korisnih poza i čista svest kako treba da projektuje svoju izuzetnost pred fotoaparatom.

5 trikova za mršaviji izgled pred fotoaparatom

Položaj glave

Ne zabacujte glavu unazad, jer će vaše lice doći u prvi plan i izgledaćete deblje i veće, bez obzira koliko ste mršavi. Ukoliko imate podbradak, povijete glavu blago unapred.

Postavite fotoaparat iznad

Nemojte fotografisati odozdo – izgledaće kao da imate podbradak ili da ste niži nego što jeste. Fotoaparat treba da bude postavljen u ravnini ili iznad očiju – zbog ugla, moraćete gledati prema gore te će vrat i torzo izgledati izduženo i tanje na fotografiji.

 

Ustanite

Uvek je bolje da stojite na fotografijama, ako se ipak desi da sedite (naročito u suknji ili haljini), prekrstite noge na zglobovima umesto kolenima – listovi i butine će izgledati mršavije. Takođe, ispravite ramena da istaknete ključnu kost i ruke.

Okret i noga ispred noge

Primetili ste da poznate ličnosti blago u struku okrenu svoje telo na pola u stranu, prema fotoaparatu i stave nogu ispred noge. Zahvaljujući ovom triku kukovi izgledaju uže, a noge duže.

Ruke na kukove

Držite ruke malo dalje od tela ukoliko želite da izgledate mršavije na fotografijama. Najpopularnija poza među poznatim ličnostima – ruke na kukove. Ne samo da ćete izledati mršavije, već i seksi jer ovaj trik pomaže u definisanju struka.

Povezano: Kako da budete fotogenični kao holivudske zvezde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!