Kako da vam svaka prostorija u domu sjajno miriše celog dana?

miris doma

Parfemisanje doma je korak iznad u uređenju kuće, koji svaka dobra domaćica primenjuje. Svaki dom ima svoju “notu”, da li je to moderna, eklektična, neutralna, jarka ili je miks sveg navedenog. U skladu sa tim, treba da bude i miris. Svaka prostoriju u domu se može “namirisati” drugačijom notom, kako bi pružila drugačiji osećaj ambijenta.

Neka vam svaka prostorija domu miriše na svoj način!

Za vaše kupatilo: Sveće

Osim očite prednosti, parfemisanje kupatila je sjajan način da se relaksirate. Bilo da uživate u toploj kupki, ili se mackate omiljnim maskama za lice, čudo je da plamen sveće i topli miris mogu učiniti za vašu zen tonu. Kako smo u zimskom delu godinu, probajte sveće sa začinskom notom, koja će vas ugrejati. Čak i nezapaljena sveća emituje slatki miris, dok je u isto vreme i dekorativna!

mirišljave sveće

Za vazduh u kući: sprejevi za prostorije

Ako ste i dalje dama koje brzinski namiriše stan, mirisni sprejevi za prostorije su dobro rešenje. Oni djau lagani, ali dugotrajni miris koji će vaš dom pretvoriti u aromatičnu oazu. Postoje i sprejevi koji menjaju mirise, pa se tako prilagođavaju osećanju smirenosti i sreće!

Povezano: Feng-šui za mali stan – dobra energija u malo kvadrata

Za vašu kuhinju: difuzeri

Difuzeri su sjajno rešenje da zamaskirate kuhinjske mirise, dok smirujuća aroma obavija vašu kuhinju. Nabavite kvalitetan keramički difuzer, na koj ćete nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru, a u njegovo dno postavite i zapalite malu sveću. Toplota sveće će razneti mirisne note vašeg omiljenog eteričnog ulja.

Bonus savet: Natopite nekoliko kuglica od vate ekstraktom vanile, postavite ih u činiju, pa u frižider, kako bi vas zapahnuo ušuškani miris vanile. Svakih nekoliko nedelja možete menjati miris!

difuzer za eterično ulje

Za vaš krevet: miris za posteljinu

Sprej za posteljinu je najbolji prijatelj svake od nas – niko nema vremena da posteljinu menja i pere svakog dana, ali svi volimo da legnemo u namirisan krevet. Zato nabavite specijalni miris za posteljinu u spreju, kako ne biste trošile omiljeni parfem na to. Mirisi na bazi lavande će vas umiriti i uspavati za mirnu i ušuškanu noć

Za veštačko cveće: isti miris kao prostorije

Ako spadate u onu grupu žena koje umeju da ubiju i kaktus, verovatno je vaš dom ukrašen veštačkim biljkama. One su idealni poligon da dodate još jedan sloj mirisa, i to baš onaj kojim ste namirisale prostoriju. Ukoliko preferirate prirodno cveće, ono je uvek odličan izbor za prirodnu aromatičnu opciju!

Pročitajte još i: Privucite pozitivnu energiju u vaš dom uz pomoć ovih 10 biljaka

error: Content is protected !!