4 načina kako vam nega lepote može pomoći da se opustite!

opuštanje

Nega lepote je moćno žensko oružje – ona nam povećava samopouzdanje i čini da se oćemo privlačnije, ali da li ste znale da nam može pomoći i da se opustimo? Ako se u poslednje vreme osećate kao da će vas obaveze pregaziti, i da ne možete da se izborite sa stresom, onda je pravo vreme da isprobate ove beauty rituale, koji provereno relaksiraju vaš um!

Opustite svoj um uz ove beauty rituale

#1: Nosite umirujući miris

Nije tajna da mirisi veoma snažno utiču na emocije. Istraživanja su pokazala da mirisi koji deluju umirujuće sledeći: lavanda, ylang-ylang i sandalovina, dok su vanila i jasmin boosteri raspoloženja. Tako da znate, sledeći put kada imate stresan dan, po dolasku kući, nanesite parfem ili sprej koji sadrži neku od ovih mirisnih nota u jačoj formi.

Ne zaboravite ni na moć eteričnih ulja: sve ove mirisne note možete naći i u najjačoj formi eteričnih ulja. Samo ih nakapajte u posudu sa vrelom vodom ili u difuzer, i prepustite se isparavanju umirujuće esencije.

nanošenje parfema

#2: Maskiranje od glave do pete!

Kada pomislimo na dan u kojem ugađamo sebi i oslobađamo se stresa, prva asocijacija su nam maske! Maske za lice, za ruke, okoloočnu regiju, stopala… kakve god, bitno je da nam daju tu zasluženu pauzu od svakodnevnog života. Naoružajte se kvalitetnim maskama za baš svaki deo tela, i primenite multi-masking: dok čekate da vam maska na licu deluje, u isto vreme “upakujte” i stopala u hranljivu masku. Zavalite se na kauč, pustite omiljenu seriji i uživajte u ovoj anti-stress terapiji!

Mi vam predlažemo da vaš SPA ritual ulepšate nekom maskom iz naše ponude – klik na OVAJ link!

#3: Vruća kupka

Ako želite da primenite samo jedan način sa ove liste, neka to bude vruća kupka! Ona može učiniti takvu razliku, a sigurno ste čuli pre da voda odnosi stres! Osim toga, vruće kupke su odlične i za vaše zdravlje. Kako ćete još više ulepšati ležanje u kadi punoj vode? Uz sve one šarene penušave kugle za kupanje, ili mirisne soli koji će ovo iskustvo učiniti još lepšim.

Savet plus za SPA iskustvo: sipajte par kapi eteričnog ulja i metalnu posudicu i postavite na pod kupatila. Dok se vruća para oslobađa iz kade, tako će i mirisne note iz eteričnog ulja početi da obavijaju celo kupatilo.

vruća kupka za opuštanje

Povezano: “Uradi sama” penušava bomba za kadu sa lavandom

#4: Beauty san

Svi znamo koliko je dobar san klučan u borbi protiv stresa, ali mnogi od nas ga opet ne doživljavaju kao prioritet. Lišenost sna nas čini još više stresiranom nego inače. Zato napravite od odlaska u krevet pravi mali beauty ritual: nanesite noćnu masku na lice, naprskajte posteljinu umirujućim sprejem na bazi lavande, vežite kosu u pletenicu, i stavite masku za spavanje na oči. Ujutru ćete videti koliko ovi mali detalji čine razliku!

Pročitajte još i: 13 beauty rituala koje bi svaka žena trebalo da primenjuje

error: Content is protected !!