Najčešće greške kod pravljenja podignutih frizura: Zato vam ne uspevaju!

podignute frizure

Nema sumnje da su Instagram i Pinterest glavni izvori inspiracije za frizure: od tutorijala za negu kose, pa sve do naloga koji se bave kreiranjem frizura. Ipak, često se desi da vam frizura ne uspe, posebno ako je podignuta u stilu romantične punđe. Zato vam u nastavku otkrivamo gde grešite i kako to da popravite!

Šta treba da znate pre pravljenja podigutnute frizure?

Kako je praznična sezona iza ugla, trebaće nam svi oni tutorijali za romantične punđe, pletenice i druge podignute frizure. Kako bi ove “uradi sama” frizure uspele, važno je da budete svesni ovih mogućih grešaka.

#1: Bez ravnog razdeljka

Kada kreirate podignutu frizuru, frizeri uvek savetuju da izbegavate prave razdeljke, koji deluju veoma grubo, i sprečavaju frizuru da bude lepršava. Radije se opredelite za cik-cak ili “messy” razdeljak. Kada pravite ravan razdeljak, sekciju kose su previše odvojene i teme se vidi, što nikada nije dobra stvar.

#2: Neka frizura bude nisko

Kako bi određena podignuta frizura pristajala gotovo svakom oblikom lica, pa i vašem, poslušajte ovaj savet: neka frizura bude nisko pozicionirana. Nemojte punđu dizati previše visoko, jer nećete moći da kreirate one romantične opuštene frizure, koje zahtevaju da se prave u korenu vrata.

#3: Ne pletite kosu sami

Dok većinu ovih saveta možete primeniti sami na sebi, ukoliko frizura zahteva pletenje pletenice, korisno je da imate drugaricu, sestru ili mamu pored sebe, koje će vam pomoći. Kada vam neko plete pletenicu, kljupčna stvar je na kom mestu stoji: ukoliko stoji pored vas i plete kosu, ta pletenica će delovati kao da ne pripada vaa kada je povučete ka nazad. Zato je najbolji savet da ko god vam plete kosu, stoji iza vas, kako bi mogao da plete u smeru u kojem želite da vam pletenica ide.

Povezano: Tri romantične frizure za kratku kosu koje će vas oduševiti

#4: Neka vam punđa bude “meka”

Kada pravite punđu od uvojaka, nemojte samo uzimate bilo koji pramen i uvijati ga figarom, a potom skupljati u punđu. Ovo izgleda kao da frizura nije povezana i ne “teče”. Radije kosu zategnite po stranama i obavezno natapirajte te lokne, kako bi punđa izgledala mekše i povezanije.

#5: Pramenovi oko lica su važni

Ove sezone smo mogli videti veliki povratak pramenova koji uokviruju lice, a koji su se nosili 90-ih godina. Vrlo su važni kao deo svake romantične punđe: nemojte izvući samo dva velika pramena, a sve ostalo začešljati u punđu. Radije izvucite oko cele linije kose po pramenčić, uvijte ga kao spolja, i blago natapirajte. Ovo će izgledati mnogo lepše i prirodnije (i manje u stilu frizura 90-ih).

Pročitajte još i: 7 trikova za stilizovanje kose koji će vam olakšati jutarnje pravljenje frizure

error: Content is protected !!