7 trikova za stilizovanje kose koji će vam olakšati jutarnje pravljenje frizure

stilizovanje kose

Ako ste jedna od onih žena koje ne mogu da zamislite sebe da krenu na posao ili fakultet ujutru bez sređene kose – ovo je pravo mesto za vas! Verovatno ustajete dosta ranije, kako biste namestili kosu, ispravili je, ili ukovrdžali. Ali tih 15 minuta više spavanje zvuči tako primamljivo! Zato vam otkrivamo najbolje hair styling savete kako da ubrzate jutarnje nameštanje frizure!

Najbolji saveti za jutarnje stilizovanje kose

#1: Napravite plan uveče

Znamo da ovo zvuči suludo, ali ako želite da skratite jutarnje nameštanje frizure, osmislite je uveče. Tako ćete moći da pripremite styling aparate, proizvode i da ne razmišljate šta da napravite sa kosom. Uklopite veče pre u svojoj glavi ceo outfit i odredite šta ćete uraditi sa kosom.

stilizovanje kose

#2: Koristite proizvode koji produžavaju trajnost frizure

Kako ne biste svaki dan pravili novu frizuru, koristite hair styling proizvode koji produžavaju njenu trajnost, na čak 2 ili 3 dana. Ovo se odnosi i na lokne, talase kao i na ravnu kosu. Nabavite kvalitetan sprej za ravnanje kose, ili kremu za kovrdže, koja će definisati vaše lokne. Takođe, ne zaboravite suvi šampon koji će sprečiti mašćenje kose već sutradan!

Naš predlog je Subrina Smooth Operator, krema za ravnanje kose.

subrina sprej

#3: Upletite kosu uveče

Ako imate dugu kosu i volite talase u kosi – evo sjajnog trika, koji možda već znate! Uveče nanesite na blago vlažnu kosu malo pene za oblikovanje, upletite pletenicu i fiksirajte je gumicom. Prespavajte tako i ujutru je raspletite i razdvojte prstima. Dobićete prelepe lagane talase u kosi, a za dodatni volumen u korenu, naprskajte suvi šampon.

#4: Pravilo “10 minuta”

Da li ste ikada zapitale zašto neki hair proizvod ne radi ono što obećava? U najvećem broju slučajeva je to stvar strpljenja – zato uvek nanesite proizvod za stilizovanje kose najmanje 10 minuta pre, bilo da uvijate, ispravljate ili fenirate kosu. Za to vreme možete da se npr. našminkate. Tek kada su se svi proizvodi upili u dlaku, dobićete prave rezultate!

Povezano: Slojevi nege – pravilan redosled nanošenja proizvoda za kosu

stilizovanje kose

#5: Ukrotite “antenice”

Antenice, tj. kratke dlake koje se raze,lte na sve strane mogu uništiti utisak vaše zaglađene i isfenirane kose. Sredite ih uz staru četkicu za zube i malo laka za kosu! Poprskajte četkicu i pređite preko dlaka koje štrče kako biste ih stavili pod kontrolu. Ovaj trik sa četkicom će sprečiti ulepljivanje i otežavanje cele kose.

#6: Suvi šampon je vaš prijatelj

Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko vam znači da imate u kupatilu bočicu šampona za suvo pranje. Iako ga ne preporučujemo da ga koristite na svakodnevnoj bazi, često vas baš on može spasiti za lepu jutarnju frizuru. Ako nemate vremena da operete kosu, tj. prespavali ste alarm – magjica iz bočice će odraditi posao za vas, da barem kamuflira masan koren tog dana.

Naša preporuka je profesionalni Subrina Professional Dry Shampoo, za maksimalne rezultate.

stilizovanje kose

#7: Prigrlite prirodnu teksturu kose

Ako ste od onih žena koje obožavaju ravnu kosu i ne idu nigde bez prese za kosu – ujutru vam taj proces možete oduzeti dosta vremena. Zato naučite da volite prirodnu teksturu vaše kose – bilo da je talasasta ili kovrdžava. Ne samo da ćete uštedeti vreme za njeno stilizovanje, već ćete je poštedete svakodnevnog oštećenja od prese za kosu.

Pročitajte još i: 7 stajling tajni za zdravu kosu

error: Content is protected !!